Vitaminele si premiile Nobel

Spuneam in articolul de ieri ca se incearca minimalizarea rolului vitaminelor. Orice ar spune cei care blameaza vitaminele, nu cred ca se pot pune la indoiala premiile Nobel. Acestea au fost obtinute pentru descoperirea, izolarea sau sintetizarea unor vitamine.

Nobel pentru vitamine

Exact despre asta vom discuta azi.

Premii Nobel pentru descoperirea vitaminelor

Premiile Nobel si vitaminele

Sunt laureati Nobel care au lucrat si studiat in acest domeniu, dar au fost premiati pentru alte contributii.

O lista completa cu link-urile detinatorilor premiilor Nobel aveti la „The Nobel Prize and the Discovery of Vitamins”. Tot aici gasiti si informatii despre primele studii si experimente care au aratat rolul unor vitamine si nutrienti.

Premiile Nobel nu sunt o sursa suficienta de informare?  Atunci va mai recomand o colectie de peste 300000 de articole din US National Library of Medicine – National Institutes of Health.

De la stiinta revenim la viata de toate zilele si la denumirile uzuale ale vitaminelor (click pe imagine pentru marire).

Vitaminele si numele lor

In Wikipedia aveti tabelul de mai sus inclusiv cu link-uri pentru fiecare vitamina.

Vitaminele si memoria

Acum, daca aveti suficienta informatie si minte pentru a face loc vitaminelor in alimentatia voastra e OK. Iar daca n-aveti suficienta minte, sa stiti ca tot de la vitamine (lipsa vitaminelor) vi se trage.

Vitaminele si memoria

N-ati inteles imaginea de sus cu tinerea de minte a vitaminelor? Atunci descoperiti aici care sunt nutrientii care previn micsorarea creierului.

Spor!

12 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.