Va doresc din toate directiile…

Am auzit prima data despre cele 5 forme ale sanatatii de la un minunat doctor de suflete: Violeta Luca. Asa ca va doresc din toate directiile sanatate. Dar sa detaliez.

Va doresc din toate directiile sanatate

Va doresc din toate directiile sanatate!

Chiar daca multi dintre noi ne gandim doar la sanatatea fizica, celelalte semnificatii ale sanatatii sunt cel putin la fel de importante:

  • sanatate sociala,
  • sanatate financiara,
  • sanatate psihica,
  • sanatate spirituala.

Eu cred in aceasta sanatate completa si sunt convins ca trebuie „sa lucram” in toate cele 5 directii. Tot din convingere am atins aspectele „sanatatii” in multe postari si sper ca informatiile sa fie utile pentru citiorii blogului.

De curand am lansat in blogosfera invitatia ca in ziua de marti sa gazduiesc pe blog guest-posturi „sanatoase” in cel mai larg sens. Astept sa ne bucuram impreuna de abordarile sanatoase ale colegilor din blogosfera.

Este una dintre directii mai importanta decat alta? Asta nu stiu, insa sunt sigur ca sunt interdependente. Un exemplu simplu. Degeaba ai bani, daca esti bolnav. Adica sanatatea financiara nu o acopera pe cea fizica. La fel, poti sa fii sanatos si bogat, dar nefericit si neiubit. Si atunci intelegi cat de importanta este sanatatea sociala. Despre aspectele psihice si spirituale vom mai discuta in articolele viitoare.

Pana atunci va rog sa va alocati timp sa cititi un articol „unificator” despre sanatate.

Sanatate si spor in toate!

8 Comments

  1. Marlene

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.