Asa cum am stabilit, Joi este zi de recomandari blogosferice pe baza unor e-book-uri sau articole utile despre blogosfera, internet si social media. Intrebarea de azi este: Ne sperie Facebook Timeline?
M-am oprit asupra social media, aka Facebook. Am citit de curand doua articole in care autoarele erau deranjate de schimbarile din Facebook sau spuneau ce questioare nu le plac la FB.
Le dau dreptate, la fel de bulversat am fost si eu. Mai ales cand am incercat sa regasesc un comentariu pe FB la un prieten virtual care trecuse la Timeline. Dar schimbarile pot sa ne afecteze si pozitiv, daca intelegem mai bine ce este Timeline si ce vrea el š
Ne sperie Facebook Timeline?
Nu mai laud ca l-am inteles (inca n-am trecut la formatul Timeline). Insa am gasit un e-book gratuit care ma ajuta sa vad care-i treaba cu Timeline.
e pare ca trecerea Facebook la formatul Timeline pleaca de la cresterea platformei Pinterest si de la studii interne ale Facebook care au demonstrat ca o postare care include imagini genereaza de 2 ori mai mult „angajament” din partea vizitatorilor decat alte postari.
Facebook devine astfel mai vizual, mai acaparator si schimba obisnuintele utilizatorilor de FB.
Mai acaparator deoarece daca vrei mai multe rezultate, trebuie sa acorzi mai mult timp postarilor pe FB. Inainte pentru o pagina oficiala de FB se recomanda o postare pe zi. Acum recomandarea este de domeniul trecutului.
In material este povestit (printre altele) experimentul celor de la HubSpot de a posta la fiecare ora. Au observat ca la fiecare postare grupuri diferite de vizitatori comentasera, dadusera share sau like. In concluzie, la mai multe postari, exista mai multe reactii si mai mult „angajament”. Bineinteles acest lucru este valabil pentru pagini FB cu foarte multi fani si care au continut bogat si variat.
Concluzii
Facand o analogie cu frecventa postarilor pe FB,Ā am o experienta similara. E mult mai eficient sa mediatizez un articol de pe blog din ora in ora pe fiecare dintre cele 6 grupuri Facebook unde sunt membru. In loc sa-l promovez simultan in toate grupurile. Am descris aici cum sta treaba.
Revenind la Facebook Timeline si la obisnuintele utilizatorilor, va trebui sa ne obisnuim cu noi caracteristici. Adica”borne” (milestones) prin care marcam „momente importante”. Sau „pin-uri” cu care acordam mai multa importanta/vizibilitate unor postari.
Mai multe detalii gasiti inĀ ebook: Guide to Facebook business page timelines.
Spor!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aniela Deby
Mie imi place timelineul:>Mi se vad pozele ..:d mai mari..
Daniel Botea
Pai daca ai citit e-book-ul, asta cu imagini mai mari si orientare spre vizual este printre scopuri.
Madalina
NU ne sperie ci doar ne enerveza …
Bilet avion
mie una imi place timeline-ul. inainte parca era aiurea facebook-ul.. asa sec. acum ai imaginea de la cover, ai mai multe lucruri. š
Daniel Botea
š Cam asa.
Daniel Botea
Oricum, daca-i musai … cu placere š
Carti online
Timeline ul are cateva lucruri noi,mai exact iti arata istoria de check-in si poti vedea unde ai fost pe data de x,asta daca ti ai dat check-in.
Yamasha
La profilul personal n-am activat, dar la pagina blogului am activat timeline…insa nu ma incanta deloc..
Daniel Botea
Asa o fi, nu te contrazic ca n-am trecut la Timeline. Mercic pentru info
Daniel Botea
Nici eu n-am activat, ma obisnuiesc teoretic cu schimbarile š
Anemona
Mie nu imi place timeline-ul. Este incomod pe paginile de institutii/firme…
Daniel Botea
Multumesc pentru raspuns! Spor!
Martina
Nu ne sperie, e prea mult spus, dar are ceva neplacut care il face sa fie greoi…
Daniel Botea
Ca orice schimbare š