Dolj Dream Team in Sportul Stirilor

Cred ca sportul doljean merita promovat mai bine dintr-o multime de motive trecute, prezente si viitoare. Asa ca ma gandesc la un Dolj Dream Team in stirile sportive.

Dolj Dream Team

Dolj Dream Team

Zic sa sa incepem cu trecutul si sa venim spre prezent. Din punct de vedere al sportului rege, Craiova a dat prima echipa care a promovat fotbalul romanesc in semifinala unei competitii europene. Eram prin scoala generala atunci si imi amintesc ca echipa nationala a Romaniei insemna Universitatea Craiova si inca vreo cativa de la alte echipe.

Si la nivelul capitanilor nationalei s-a pastrat o buna traditie craioveana: Costica Stefanescu, Gica Popescu si Cristi Chivu. Ei au fost pe rand „ministrii ai apararii”, dar si capitanii tricolorilor.

Atentie insa vorbim despre sportul doljean, iar Universitatea Craiova a reprezentat mereu nu numai sportul doljean ci si pe cel oltean. Si aici ma refer la aria de selectie.
Nicolae Negrila era din Gighera-Dolj, Nicolae Ungureanu si Emil Sandoi erau craioveni iar Gica Popescu din Calafat – Dolj.

Trecem la mijlocasi si incepem cu Ilie Balaci care era din Bistret-Dolj, Mircea Irimescu era craiovean la fel ca Ovidiu Stanga sau Pavel Badea. In timp ce Ionut Lutu si Andrei Prepelita au venit din Slatina-Olt.

In atac incepem cu tunarul Ion Oblemenco venit din Corabia – Olt, Rodion Camataru venit de la Strehaia – Mehedinti, Sorin Cartu din Cornu – Dolj. Mai de curant au venit Claudiu Niculescu din Slatina – Olt sau Florin Costea din Dragasani-Valcea.

Pe vremea Craiovei Maxima nu exista internet si Facebook. Insa Universitatea Craiova era un fenomen care promova sportul din judet si din regiune. Acum, cand avem si internet si bloguri si Facebook, Universitatea Craiova a ramas in scandarile suporterilor, in „Oltenia Eterna Terra-Nova” si „O iubire alb-albastra”.

A propos, mai stiti vreo echipa de fotbal ale carei imnuri sa fie cantate/jucate la petreceri si nunti?

Oltenii si sportul

Venind din trecut spre prezent, sperantele legate de Universitatea Craiova sunt de domeniul viitorului. Insa in prezent sportul doljean nu este reprezentat exclusiv de fotbal, chiar daca la toate meciurile din Craiova se scandeaza Stiinta-Stiinta!

Avem o Sala Polivalenta noua care este gazda atat pentru meciurile echipelor din Craiova dar si pentru evenimente internationale.

Azi sportul doljean de echipa este reprezentat in campionatele nationale de echipele Sport Club Municipal Craiova la handbal, baschet sau volei, meciuri care pot fi urmarite in programele sportive de la TV.

Scrima, boxul, tenisul, atletismul, sahul sau dansul sportiv sunt numai cateva din alte discipline sportive care aduc medalii si satisfactii sportului doljean, dar sunt mai putin promovate.

Aici va fi rolul nostru, al celor care dorim sa promovam sportul local in Campionatul National de Stiri Sportive.

Si cea mai buna metoda de promovare poate fi exemplul propriu. In sensul ca n-ar trebui numai sa „relatam” despre sporturi din fata TV-ului, ci sa le sustinem de la fata locului sau chiar sa le practicam.

Din punctul meu de vedere sportul este o categorie privilegiata atat in cadrul postarilor de pe blog, cat si in activitatile zilnice.

Bloggerii si sportul

Despre fotbal mai am subiecte cu Messi, Barcelona sau cu echipa nationala a Romaniei. Dar am avut si subiecte proprii atunci cand am jucat fotbal Bloggeri vs. Jurnalisti la Craiova.

Din acel moment am hotarat ca intalnirile lunare ale blogosferei craiovene sa aiba si o componenta sportiva. Asa ca la Craiova-Sport-Beer-Meet, inainte de „halbere” am mai practicat tenis de masa sau baschet.

Handbalul este o alta preocupare sportiva, din prisma Oltchim Rm. Valcea sau a nationalei feminine de handbal. Si daca aici sportul doljean nu sta chiar asa de bine, meciurile handbalistelor noastre cu fruntasele campionatului au fost motive bune pentru a merge la Sala Polivalenta.

Atunci cand am scris despre cros si alergare, am scris exclusiv din experienta proprie.

Chiar daca mai scriu si despre gimnastica, practic doar gimnastica de inviorare dimineata 🙂

In rest am incercat sa mediatizez sporturi mai putin promovate dar cu rezultate deosebite. Asa cum este spada feminina.

Am lasat la sfarsit un subiect sportiv si subiectiv prezent la mine pe blog.

Dolj Dream Team si dansul sportiv

Sportiv, pentru ca dansul este un sport cu reguli si competitie, nu numai ocupatie la petreceri, nunti si cluburi 🙂

Subiectiv, pentru ca Daria mea face dans sportiv de performanta, cu antrenamente, cantonamente si competitii interne sau internationale.

Nu in ultimul rand pentru ca impreuna cu sotia mea am fost la cursuri de dans in cadrul clubului. Adica standard si latino. Plus ca am participat la organizarea la Craiova a unei Etape Nationale a Campionatului de Dans Sportiv.

Printre preocuparile mele zilnice se gasesc blogosfera si sportul. Consider ca promovarea (si practicarea) sportului de catre blogosfera este o modalitate prin care copiii si tinerii de zi, omniprezenti online, pot fi atrasi catre sport si in offline.

La fel ca pe gazon sau in sala, provocarea Campionatului National de Stiri Sportive este un sport de echipa in care se pot regasi autori, suporteri si fani. Dar si „golgeteri” care pot castiga 100 de euro.

Si pentru ca sportul este mai frumos cand este sustinut de fani, sper ca aceasta initiativa sa starneasca interesul comunitatii locale doljene si sa fie un bun prilej pentru intalniri offline.

Spor(t)!

6 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.