Viva SMS e jucarie, atentie la NVIA

Viva SMS e jucarie, atentie la NVIA
Astia de la VIVA SMS care ne tot arata banii etalati ca si castiguri primite in urma primirii unor SMS-uri si a inscrierii in retea a altor doritori de castig sunt mici copii. Adica te invita sa primesti reclama prin SMS si sa fii platit cent cu cent pentru reclama.

Mai sunt unii NVIA, mult mai tari. Astia te taxeaza pentru mesajele SMS pe care le primesti. In euro ­čÖé

Totul incepe de la un joc-concurs de cultura generala, care apare ca reclama online la un ziar citit pe net, de exemplu. 

ATENTIE: NU DATI vreun numar de telefon sau e-mail sau alta data de inscriere!
Concursul arata ca in prima imagine, il puteti gasi si aici, dar inca o data, va recomand sa nu-i dati curs.

Daca ati vrut sa vedeti cum stati cu cultura generala si ati raspuns, vi se solicita un numar de telefon pentru a va inscrie si a va vedea punctajul. Si deasupra concursului se vede un mesaj in care sunteti indemnati sa va inscrieti la serviciul pentru continuturi multimedia…

Dupa o vreme primiti un mesaj SMS in care arata asa,

serviciul NVIA

dar de fapt v-ati abonat la un furnizor de mesaje premium si veti fi taxati in EURO pentru fiecare SMS/MMS primit.

Pagina pe care v-ati verificat cultura generala s-a dus, iar in informatiile trimise pe SMS nu exista informatii clare de dezabonare, ci doar termenii si conditiile generale scrise intr-o limba romana aproximativa. Tu stii doar ca vei fi taxat, deoarece ti-ai dat acordul.

Este drept ca in pagina jocului erau scrise jos informatiile de dezabonare… dar cu gandul la imbogatire le-ati citit? Daca da, mai stiti unde v-ati jucat?
te imbogatesti
Din termenii si conditiile generale, daca incercati sa ajungeti la NVIA.ro ajungeti pe o pagina in limba spaniola.

Daca aveti norocul sa va amintiti pagina pe care v-ati testat cultura generala, gasiti atat conditiile de dezabonare cat si alte┬á„conditii castigatoare”.

Daca nu, ori asteptati sa fiti taxati ori va duceti de urgenta la furnizorul serviciului mobil (Vodafone, Orange, Cosmote) ca sa va dezaboneze ei. Colega mea s-a dus in viteza, iar cei de la Vodafone au felicitat-o pentru ca a venit repede. Altii au venit dupa ce fusesera taxati ca lumea. Au sunat cei de la Vodafone si s-a facut dezabonarea, dar Vodafone n-are nicio legatura cu jocul de pe internet. Pur si simplu au avut multi clienti pagubiti astfel.

In afara de indiciile spaniole, de remarcat ca NVIA SMS aduce usor cu VIVA SMS astfel incat unii chiar se gandesc ca vor fi platiti cand primesc SMS-uri, nu ca ei sunt cei care vor plati. Grafica jocului aduce a Vrei sa fii miliardar, milionar etc.

CONCLUZIE:

Nu exista imbogatire rapida, aveti grija la ce va abonati si mai ales, daca ati facut deja greseala… dezabonati-va repede.

Repet care este modalitatea de dezabonarea de la NVIA, in caz ca nu mai stiti unde v-ati abonat:

„Pentru a anula abonarea la acest serviciu, trimite ÔÇťIESIRE’, ‘ANULARE’, ‘DEZACTIVARE’ sau ‘STOP la 1306 (0,05 ÔéČ/sms).”

Ei, cum vi se pare?

Spor evitator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.