Kooperativa 2.0 la Craiova, curs de blogging

Atunci cand a venit stimabilul Chinezu cu Scoala Flanco la Craiova, a promis ca un desant bucurestean de la Kooperativa 2.0 va veni mai spre in toamna in Banie, ca sa discutam si mai aplicat despre blogging.

Si asa a fost 🙂

Kooperativa 2.0 la Craiova

Kooperativa 2.0 si Cristi x 2

Desantul kooperatist bucurestean a fost format Cristi la puterea 2, Chinezu si Florea.

Si pentru ca blogerii de la Asociatia Bloggerilor Olteni sunt in plin proces de definire a brandului propriu, cursul aplicat de blogging a inceput chiar cu acest subiect.

Ne mai zisese Chinezu despre aceste chestiuni, dar acum le-am luat pas cu pas 🙂

Chinezu si atributele bloggerilor

O alta intrebare s-a referit la colaborarea cu agentiile si cum Kooperativa 2.0 este o agentie de Social Media, am avut multe de notat in urma experientelor lor.

Primul pas pentru a ajunge in atentia agentiilor este sa ai blogul pe domeniu propriu. Acum imi este usor sa zic dar eu am trecut pe domeniu dupa „doar” 4000 de articole 🙁 Asta a fost la rubrica „nu faceti ca mine” si pentru ca tot a fost Duminica ultimul articol pe vechiul blog pe platforma blogger-blogspot, am fost studiu de caz.

Cristi Florea ne-a vorbit despre chestiuni mai tehnice, referindu-se la taguri, categorii, rubrici obligatorii pe blog si pluginuri recomandate.

Cristi Florea la Tradem

Am si facut un exemplu practic de „inverzire” a Yoast-ului in functie de un cuvant cheie si un subiect, ambele formulate atunci pe loc si exemplificate pe proaspatul meu blog 🙂

Sa nu credeti ca doar ei au vorbit si blogoltenii au ascultat. Dimpotriva, a fost o discutie interactiva, cu intrebari din ambele parti si cu multe raspunsuri pe care nu le stiam.

Kooperativa 2.0 pusa la colt in Craiova. Coltul Bloggerilor

Vorba bancului, intai munca si pe urma distractia. Am inceput ziua cu cursul aplicat, apoi am aplicat ceva la ghiozdan ca sa rumegam mai bine informatiile noi. Colega Mirela nu s-a lasat pana cand nu i-a pus pe cei 2 Cristi la colt. Coltul bloggerilor 🙂

kooperativa 2.0 la Coltul Bloggerilor

Asta a fost doar asa de incalzire, munca de dinainte de degustarea Branzaturi cum se… cuVin. Dar asta este alta poveste, pe care o voi aborda separat 🙂

Dar pana la degustare, am incheiat cursul in stil mare 🙂

poza de grup

Spor kooperator!

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.