INCESA si prima experienta la BuzzCamp Craiova

V-am spus ca voi fi speaker la BuzzCamp Craiova dar nu banuiam ca va fi atat de interesant la INCESA.

Si cand spun interesant ma refer la mai multe aspecte.

INCESA si prima experienta la BuzzCamp

INCESA – INfrastructura de CErcetare in Stiinte Aplicate

Cand am primit invitatia pentru BuzzCamp de la Miruna Neagu am vazut locatia INCESA dar nu stiam la ce sa ma astept. Sa fie vreun hotel nou sau vreo sala de conferinta in care n-am mai fost? Ce credeti ca face un blogger cand nu stie unde sa mearga dar are adresa? Google Maps, evidemment 🙂

Am cautat dupa Bulevardul Decebal nr. 107 si… am calatorit in timp. Pai da, INCESA este chiar langa Facultatea de Electrotehnica. #pevremea mea era o facultate mare de Electrotehnica, cu mai multe sectii. Eu am terminat la Automatizari si Calculatoare. Am zis pe vremea mea pentru ca am dat examen inainte de ’89. Revolutia m-a prins in armata la TR (termen redus mah, nu Teleormanul lu’ Nea Drac). Iar facultatea am inceput-o in ’90 si am terminat-o in 5 ani. Nu pe principiul „primii 4 sunt mai grei, pana ajungi in anul 3” ci pentru ca atunci facultatea era de 5 ani. Si cam din ’95 n-am mai ajuns prin facultate asa ca nu stiam ce s-a mai construit pe langa.

Ei bine, INfrastructura de CErcetare in Stiinte Aplicate (adica INCESA) e din alt film. Modern, curat, nou, cu lifturi, scaune comode, facilitati si tot ce mai trebuie. Deci cum spuneam, interesanta locatie

De ce mi-a placut la BuzzCamp Craiova

BuzzCamp este un mix de conferinta si workshop-uri, cu pauze active si cu mici surprize pentru participanti.

prezidiu BuzzCamp

Conceptul l-am mai intalnit insa caldura cu care am fost primiti de organizatori si sufletul pus de voluntari le-am simtit. Mi-am amintit ca OSPPEC a aparut pe vremea cand eram noi studenti. Atunci nu prea stiam eu cu ce se mananca dar azi i-am vazut la treaba.

Voluntarii au primit invitatii, au aranjat prezentarilor, au facut live-uri pe Facebook si fotografii la eveniment. Bravo lor, chiar mi-au placut!

M-am referit pana acum la context ca sa va dati seama ca intr-un cadru cald lucrurile se intampla altfel.

Miruna Neagu

Miruna Neagu a deschis conferinta iar Daniela Rosca ne-a urat bun venit in calitate de gazda.

Daniela Rosca

Daca pentru mine a fost interesant, sper ca pentru studenti a fost cu atat mai atractiv evenimentul.

Sa va mai spun ca am avut in sala si cativa sarbatoriti in ziua de Sf. Mihail si Gavril?

Cateva ide de la BuzzCamp Craiova

De la Teodora Balan am aflat ca eu sunt Generatia X. Unde X era reprezentat in minoritate la Buzz Camp.

Teodora Balan

Majoritatea erau Generatia Z, designerii viitorului cum i-a descris Teodora Balan, Senior Team Leader – Telus International.

Pe Alexandra Sutu o stiam doar din online, de pe vremea cand primeam de la ea comunicatele de presa AIESEC.

Alexandra Sutu

M-am bucurat s-o vad si offline, prezentand programele internationale ale AIESEC in calitate de presedinte.

Pe Cristina Toma am mai ascultat-o si cu alte ocazii, a venit si la intalnirile bloggerilor dar mereu am ceva de notat de la ea.

Cristina Toma

Azi am retinut ca daca alocam in fiecare zi macar 1 ora pentru o pasiune, peste 5 ani vom fi experti in domeniu. De pus si-n practica, ca tot a fost perseverenta tema conferintei.

M-am bucurat s-o cunosc azi pe Irina Gruia, psiholog, psihoterapeut si trainer.

Irina Gruia

Ne-a rearanjat in sala astfel incat nimeni sa nu stea cu spatele la alt participant. Adica am facut un cerc in care Irina a desenat diverse linii de dezvoltare si evolutie profesionala si personala.

Irina Gruia

Si dupa ce ne-a spus despre ea, ne-a luat si la intrebari 🙂 Ce intrebari? Pai veniti mai la conferinte daca vreti sa stiti.

Ce sfaturi poate sa dea un blogger la BuzzCamp?

Bineinteles ca i-am indemnat sa-si faca blog 🙂

Daniel Botea

Dar nu intainte de a da exemple personale despre ce inseamna sa fii blogger. Am vorbit si despre beneficii dar si despre perseverenta din spatele lor.

O mica parte din prezentarea mea a facut subiectul unui live Facebook.

live Facebook la BuzzCamp

V-am spus deja ca oamenii erau pe treaba, fiecare cu sarcina lui.

Am vorbit despre Asociatia Bloggerilor Olteni si despre proiecte initatie de noi sau la care participam. Bineinteles, tot pe model de perseverenta am amintit despre Craiova Blog Meet, Branzeturi cum se cuVin, Miercurea fara carne sau Alerg pentru Spitalul Copiilor.

Cum Alexandra a amintit despre maretie, i-am provocat pe participant sa fie mareti pornind de la lucuri simple, facute impreuna. E simplu sa strangeti alaturi de prieteni 1000 de monede? Dar nu-i maret sa va numarati printre cei 1000 de eroi ai Spitalului Copiilor?

Atat de bine m-am simtit azi la BuzzCamp incat presimt ca voi reveni la INCESA. De data asta am stat doar la conferinta, i-am lasat sa se descurce singuri la workshop. Nu de alta, dar revenind la generatiile X, Y, Z, in zilele noastre e bine sa-i lasi pe tineri sa se descurce.

Sper ca participanti sa se descurce printre imaginile de la BuzzCamp Craiova. Si sa se taguiasca, ca doar sunt generatia Z 🙂

Multumesc pentru o experienta deosebita!

Multumesc si celor 2 colegi de blogosfera pentru prezenta si pentru fotografii.

fete de bloggeri

Spor Z-ilnic 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.