In ultima vreme m-am tot dat cu capul de Rabla, radieri, inmatriculari si scoatere din evidenta a autovehiculelor. Azi am aflat si despre cerere de schimbare in baza de date a Politiei Rutiere 🙂
Pe net nu exista toate informatiile pentru persoane juridice, asa ca m-am lovit de toate situatiile posibile 🙂
Totul a inceput cand ne-am hotarat la serviciu sa dam doua masini vechi la Rabla si sa luam altele noi, Duster. Nu va mai spun ca este un „triunghi sacru” in care te invarti ca-n cerc pentru radieri, inmatriculari si scoatere din evidenta. Adica Politie Rutiera, Taxe si Impozite si ANAF. Va spun doar ca fetele de la biroul de acte auto sunt prima destinatie in care trebuie sa mergeti.
Prima data am cautat pe net si m-am uitat ca „curca-n creci” pe diversele liste de documente, nestiind de unde sa incep. Noroc ca am intrebat la un banal birou pentru acte auto si m-au luminat fetele de acolo.
Ce faci daca cumparatorul nu inmatriculeaza masina?
Azi stiam deja lectia si m-am dus din nou cu o intrebare. Si iar m-au luminat 🙂
Speta este urmatoarea. In afara de cele 2 masini date la rabla contra Dustere, tot pe firma am mai vandut o masina unei persoane fizice. Dar putem avea surprize si sa primim noi amenzi (circulatie, rovigneta etc.) daca nu o inmatriculeaza noul proprietar. Am cautat pe net si am inteles ca trebuie facuta o cerere la Politia Rutiera.
Cerere de schimbare a datelor in baza de date a Politiei Rutiere
Asta era tot ce stiam cand m-am dus la super-fetele de la biroul de acte auto. Si m-am intors cu tolba plina de informatii. In primul rand trebuie o cerere de schimbare a datelor in baza de date a Politiei Rutiere. Asa se numeste cererea asta si costa 50 de bani. O iei de la biroul de copiat acte.
Dar iata toata lista:
- Cererea de schimbare a datelor in baza de date a Politiei Rutiere (n-am gasit-o pe net, daca o gasiti va rog sa lasati un link. Pana atunci atasez o imagine la finalul articolului),
- timbrul fiscal 5 lei,
- dovada scaderii masinii de la impozite (original + copie),
- copie dupa actul de identitate al cumparatorului,
- copie CUI societate comerciala (adica noi, vanzatorul),
- copie dupa contractul de vanzare-cumparare sau dupa factura.
Toate acestea se depun la Politia Rutiera. Ghiseul 4 in cazul Politiei Rutiere din Craiova (ca sa nu scriu SPCRPCIV Dolj).
Uite asa arata cererea de schimbare in baza de date a Politiei Rutiere.
Am sa revin cu serialul complet, asta a fost doar de teaser 🙂
Update:
Dupa ce se depune cererea impreuna cu actele de mai sus, numarati 14 zile lucratoare si veniti dupa raspuns 🙂
Spor!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei