Eu cu cine votez pe 11 Decembrie? Adrian Prisnel – USR

V-am spus deja ca am incercat sa cunosc si partidul dar si oamenii pe care-i votez pe 11 Decembrie. Acum e randul lui Adrian Prisnel sa raspunda la intrebari.

Adrian Prisnel

Te rog sa ne spui cine este Adrian Prisnel si ce cauta in politica el? Daca lasi si un link mai detaliat, ar fi de apreciat.

Puteti găsi o prezentare a mea pe siteul usr.ro si, pentru o imagine de ansamblu, aruncati un ochi si pe profilul de facebook. Pe scurt si relevant pentru perioada asta: sunt un om normal care s-a săturat să fie furat, mintit si dispretuit de oamenii cărora le-am acordat încrederea prin vot.

De ce nu te-ai implicat in politica pana acum?

Niciunul dintre partidele politice mari nu a fost frecventabil, iar la partidele mici, fie nu am găsit un proiect care să mă atragă, fie n-am avut încredere în lideri. Am rezonat la nivel uman cu ceea ce face Nicusor Dan, si am constientizat importanta momentului. Am putut si mi-am dorit să ajut si am făcut-o cu dedicatie si pasiune. Vom vedea duminică seara pe 11 Decembrie dacă a fost suficient.

N-ai mai facut politica. Ce te asteptai sa gasesti si ce ai gasit in campania electorala?

Ştiam că o să avem nevoie de bani si de oameni, stiam că nu putem să ne bazăm pe presa si televiziunile locale, dar nu mă asteptam ca birocratia să ne consume o portiune atȃt de mare din timp. Am reusit să ne finantăm fără să facem compromisuri prin aportul propriu al candidatilor si cu sustinerea lui Alex Salcianu, inginer Google si a lui Dan Iancu, profesor la Stanford.

Mi s-a confirmat prezumtia că PNL este la fel de putred si de nereformat ca PSD. În toată campania asta nu am găsit un om să îmi spună ca el votează PNL din convingere.

Oamenii au rezonat bine la mesajul nostru, partid nou cu oameni noi.

M-a mirat faptul că jurnalistul a dispărut din campania electorală.

Ce speri sa schimbi in politica?

Vreau să arăt că poti avea intiativă politică fără a-ti pierde umanitatea, empatia, fără a tranzactiona principii si fără a minti.

Spune-mi te rog 5 lucruri pe care le-ai schimba în Dolj. Dar în Romania? Cele mai importante, bineinteles.

Pentru a avea o sansă la viitor este imperativ să ne asumăm un buget mai mare pentru educatie, buget care să se reflecte în cresterea calitătii actului educational.

Trebuie întelese motivele pentru care investitorii nu vin să deschidă fabrici în Dolj, desi somajul este mare iar nivelul de salarizare scăzut.

Lupta anticoruptie trebuie să rămână prioritatea zero.
Administratia trebuie reformată, eficientizată, digitizată si profesionalizată.

Modul în care se cheltuieste banul bublic trebuie transparentizat.

In ipoteza in care ajungi parlamentar, in ce comisie te vezi lucrand dupa votul din 11 Decembrie?

Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport

Am auzit tot felul de „apelative” despre USR: soroisti, neomarxisti, hipsteri, anexa PNL etc. Spune-mi te rog ce legaturi ai cu ONG-urile, cu Soros si cu celelalte din lista.

Pentru ca noi nu avem dosare penale, situatii de incompatibilitate, averi ilicite, au aparut tot felul de etichetari cinice cum sunt cele mentionate de tine. Este politica dincolo de adevar inspirata din campania dusa de Trump. Nu cred ca au impact foarte mare, asa ca voi raspunde doar la cele mai importante.

In ceea ce priveste subiectul Soros, acesta exploateaza filonul ultranationalist. Pentru ca Soros este strain, ungur si evreu si noi nu avem notorietate, acest subiect a avut tractiune si a luat din timpul care ar fi trebuit alocat singurei teme de campanie care este relevanta: “Ei fura!”

Am facut un filmulet legat de “tema Soros.” Il puteti gasi aici.

Afirmatia ca suntem anexa PNL este o minciuna si mai mare decat cea cu Soros. Noi ne-am implicat tocmai pentru ca nu avem incredere in alte partide. Increderea in partidele politice este de 6%, iar noi, oamenii care au infiintat USR, suntem printre cei care am resimtit asta cel mai acut.

Nu putem avea incredere in PNL, cand a avut ocazia partidul s-a comportat in acelasi mod ca PSD iar voturile si le obtin prin aceleasi parghii de putere.

Noi am decis sa sustinem conditionat guvernul Ciolos, atata timp cat vom putea cenzura anumite derapaje. Credem ca prim-ministrul este un partener credibil.

Nu am facut parte din niciun ONG dar implicarea civica este ceva de laudat si o incurajez.

Ce crezi ca diferentiaza USR de alte partide (mai vechi sau mai noi)?

USR este un partid in care meritocratia functioneaza si am convingerea ca un proiect bun poate obtine sustinerea partidului fara a fi afectat de interese de grup.

Mai e putin pana-n ziua votului din 11 Decembrie. Care crezi ca va fi scorul USR in Dolj si-n Romania?

Noi ne-am facut treaba si am acoperit circumscriptia bine.
Pentru o prima experienta de campanie electorala, cu constrangerile pe care le-am avut, sunt multumit de activitatea noastra. Am distribuit 400.000 de pliante, am luat orasele si satele la picior, am fost prin targuri, am vorbit cu oamenii si am lasat o impresie buna celor care ne-au cunoscut.

Cred ca vom avea un scor peste media tarii care ne va permite sa trimitem oameni in parlament.

USR Dolj si Romania cautari pentru 11 Decembrie

In cautarile pe Google despre USR, Doljul performeaza printre judetele din sudul tarii

La final te rog sa adresezi un mesaj celor care vor vota pe 11 Decembrie.

Vino la vot! #AcumAiCuCine

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.