Ana, mon amour la Inspire Cinema Craiova

Ana, mon amour, filmul care a castigat Ursul de Argint la Berlin, ruleaza in aceasta saptamana la Inspire Cinema Craiova.

Ana, mon amour - Berlinale

Filmul lui Calin Peter Netzer si-a gasit protagonistii dupa indelungi cautari. Iar dupa gasirea actorilor a urmat „acomodarea”.

Ana, mon amour – viata in 2, de la dragoste la disperare

Cautarea a dat nastere unei drame psihologice jucata si traita in doi. Este vorba despre viata a doi tineri care se indragostesc si apoi pornesc pe cont propriu. Familiile lor sunt impotriva relatiei dar asta nu-i impiedica sa mearga mai departe. Actiunea impleteste scene de sex explicit, limbaj direct si situatii ca-n viata.

Ana si Toma

Nici macar problemele de sanatate ale Anei (Diana Cavallioti) nu pot opri dragostea celor 2 tineri. Ba dimpotriva, atacurile de panica si problemele de sanatate ale Anei sunt un motiv de indarjire pentru Toma (Mircea Postelnicu).

La final te intrebi cine este de fapt mai bolnav, scenele legate de sanatate fiind abundente. La fel evolueaza si actiunea. De la replici de genul „Ma mai iubesti?” – „Ma mai gandesc” pana la tristul „Nu te mai iubesc”. Nu vreau sa va povestesc filmul, doar va dezvalui cateva componente.

Ana, mon amour

Printre ingredientele filmului apare tangential si biserica. La inceput, la spovedania lui Toma iar spre final la o coada la moaste. Iar vorba preotului despre Toma necredinciosul se adevereste si-n cazul actorului principal. Acesta nu este necredincios ci doar neincrezator.

Si daca pentru mentinerea relatiei cu Ana, Toma recurge la ajutorul bisericii, dupa aceea urmeaza vizita la psihiatru. Bineinteles ca in film momentele de timp sunt amestecate, nu este un parcurs strict cronologic.

Ana, mon amour – in cateva detalii

Mult mai prezente sunt tigarile fumate de Toma in orice ocazie. Atat de mult ca parca simteam ca ma ustura pe mine ochii la cat fum de tigari am vazut in film. Ei bine, poate dupa acest film mesajele de pe pachetele de tigari se vor schimba si sanatatea va avea mai multe fatete. Tutunul dauneaza grav sanatatii fizice, sociale, financiare, psihice si spirituale.

Chiar daca momentele vesele sunt rare, ele exista. Va las doar sa va ganditi cine ar putea incheia o discutie cu o asemenea concluzie: „Mangia bene, Caca forte, Non avrai paura della morte!

Gata, nu va mai spun nimic. Va las sa urmariti trailer-ul filmului inainte de a-l vedea la Inspire Cinema.

Spor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.