Aplauze furtunoase la Furtuna lui Marcel Iures

Am fost la conferinta de presa dedicata premierei Furtuna, cu Marcel Iures. Din pacate, in iuresul evenimentelor am fost plecat in ambele zile in care s-a jucat atunci piesa. Am recuperat insa acum, in saptamana teatrului, la invitatia Teatrului pentru Copii si Tineret Colibri. Aplauze furtunoase!

Aplauze furtunoase la Furtuna lui Marcel Iures

Saptamana teatrului si ziua teatrului de papusi

Chiar daca in zilele noastre teatrul de papusi este asociat mai ales cu prichindeii, altfel era pe vremuri. Doar papusile puteau critica orinduirea sau defectele nobililor, teatrul de papusi fiind o forma de satira sociala.

Furtuna lui Shakespeare este insa o piesa complexa, cu papusi si actori. Chiar daca decorurile sunt simple, costumele si efectele sunt extraordinare mai ales pentru copii. Dar si pentru adulti.

Pentru mine cel putin a fost o sarbatoare, mai ales ca s-a intamplat in seria de evenimente dedicate saptamanii teatrului. A fost mai intai Ziua Mondiala a Teatrului de Papusi, apoi Ziua Mondiala a Teatrului. Furtuna le-a inglobat pe amandoua intr-o sarbatoare pentru toate varstele.

Cum a fost Furtuna cu Marcel Iures

Prospero, interpretat de Marcel Iures a fost personajul cel mai simplu imbracat dar si cel mai complicat. Alaturi de Miranda, demonstreaza ca simplitatea regala nu trebuie reliefata de haine ci de caracter.

Prospero si Miranda

In schimb Caliban si duhurile conduse de Ariel au aparitii spectaculoase.

Caliban

Mai intai duhurile sunt costumate in curteni.

Duhurile lui Ariel

Apoi prind forme fantastice, pe masura ce piesa avanseaza.

costume interesante

Foarte interesant si jocul actorilor cu papusilor. Si nu ma refer la manuirea papusilor si ca dialogul intre actori si papusi.

Incoronarea lui Ferdinand

De fapt Furtuna lui Shakespeare este doar pretextul pentru reinstaurarea dreptatii si incoronarea lui Ferdinand. Si pretextul pentru aplauze furtunoase la final.

Aplauze furtunoase si atmosfera relaxata

Chiar daca ati trecut de varsta copilariei, va recomand sa nu ratati Furtuna cu Marcel Iures. Va veti relaxa sau veti retrai basmele din copilarie. Chiar daca efectele speciale sunt minimale, efectul lor este miraculos. Redevenim copii, mai buni, mai relaxati si mai visatori.

sursa foto

Spor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.