Bine v-am gasit la Miercurea fara carne in varianta de primavara. Ca sa fie in ton cu vremea, am inverzit toate mesele. Guacamole de primavara, salata de primavara si ciorba de dragavei, vestitorul primaverii 🙂
Guacamole de primavara la micul dejun
La prima vedere ati zice ca este salata de vinete 🙂 Fals, e guacamole pe paine.
Dar nu e guacamole simplu ci facut ca o salata de vinete, cu ceapa rosie 🙂 Si cu un pic de usturoi verde.
Am intalnit guacamole in quesadilla. Data viitoare promit sa ma prezint cu el in culoarea mai deschisa, acum a fost in stil de salata de vinete 🙂
Am inteles ca secretul este ca dupa ce pasezi avocado sa adaugi la final lamaie, care mai deschide culoarea.
Pe langa guacamole de primavara am mai avut icre de crap, rosii, masline si branzeturi.
Salata de primavara la pranz
La pranz mi-am bucatarit o salata cu ingrediente de primavara.
Salata verde, ceapa verde, ceapa rosie, castraveti, masline si branzeturi. Am mai presarat niste condimente grecesti, am pus ulei de masline si otet balsamic si asta a fost.
Apropos de ulei de masline si otet balsamic, merge de minune cu Grana Padano pe care ai presarat si un pic de piper. Am testat eu la cateva degustari de vin si e… divin 🙂
Ciorba de dragavei cu oua intregi
Pentru cina (la mine e la ora 17:00) am ciorba de dragavei cu oua intregi. Dragaveiul este dedicatie pentru Pinky, pentru ca nu mai auzise de el pana la Miercurea fara carne. Desi primavara e pe toate drumurile, mai putin pe cele asfaltate 🙂
Mai adaug doar o lingura de iaurt si eventual un pic de lamaie si e… yam-yam. Imi ploua deja in gura doar cand ma gandesc.
Ei, ce spuneti, nu va vine s-o mancati intai din ochi? Pana cand imi spuneti, atat mai zic:
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Bianca-Alexandra
Ce mancaruri delicioase! Abia astept poza cu ciorba de dragavei, daca tot este cu dedicatie. 🙂
Daniel Botea
Apare imediat 🙂