Soufle de dovlecel am savurat azi, rece si revigorant, alaturi de o salata de rosii. Dar pana la sufleu, sa va spun tot meniul meu.
Mic dejun tricolor: rosii, branza, oua
Pentru de dimineata am avut crema de branza Aperifrais, ou ochi si rosii de tara. Le-am mancat cu o felie de paine cu maia, perpelita in tigaia de clatite.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am avut afine si zmeura cu ciocolata neagra Heidi Dark Extreme, 85% cacao.
Soufle de dovlecel la pranz
Ca sa combat caldura de la pranz, am mancat soufle de dovlecel rece. L-am pozat si-n sectiune transversala, ca sa se vada mai bine minunatia savurata.
Tot reci au fost si rosiile din care am facut salata cu ceapa, marar si patrunjel.
Am mai avut alta data sufleu cu zucchini si ceapa, dar acum m-am rezumat la dovlecel, pentru beneficiile sanatoase:
-
- continut bogat in
- vitaminele B1, B6, C, A si K,
- fosfor, acid folic,
- calciu, magneziu, potasiu, mangan, cupru, zinc, fier,
- continut bogat in
- stimuleaza digestia si mentin sanatatea tractului digestiv,
- efect antiinflamator,
- mentin sanatatea ochilor si a sistemului nervos,
- alina greturile matinale,
- aduc beneficii pentru oase,
- ar putea preveni aparitia cancerului si imbatranirea tenului.
Branza la gratar pentru seara
Seara ma delectez cu 2 tipuri de branza la gratar, Camembert si branza tip Halloumi.
Nu le savurez singure, ci alaturi de sos de rosii si un pahar de rose rece.
Pofta buna fara carne!
Update:
La mine nu prea gasiti dulciuri la Miercurea fara carne, dar va poftesc la Brindusa pentru o inghetata de zamuz.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei
Arată tare bine rețeta ta de dovlecei, iar îmi faci poftă
Daniel Botea
Hai si tu cu inghetata de rosii 🙂
Dora Ilie
Arata foarte bine soufle-ul de dovlecei. Mi-ar fi placut sa postezi si reteta, ca mai apar pofticiosi pe aici.
Daniel Botea
Reteta de baza este de la Gina Bradea, dovlecei gratinati la cuptor, adaptata de sotia mea in functie de ce-a a gasit prin frigider