Arbitraj video la fotbal – numaratoarea inversa

Dupa meciul dintre Real Madrid si Bayern Munchen sunt sigur ca ne indreptam spre arbitraj video la fotbal.

arbitraj video la fotbal

Viktor Kassai poate sa intre in istorie. Nu pentru cel mai prost arbitraj ci pentru cele mai bune motive pentru proba video si-n fotbal.

Urmeaza arbitraj video la fotbal, alaturi de tenis, rugby si volei?

N-ar fi o premiera sportiva sa avem arbitraj video la fotbal. Exista deja de multa vreme in tenis, a fost introdus si-n rugby iar de curand l-am vazut si la volei.

La tenis jucatorul este cel care cere un „challenge video” atunci cand nu este convins de decizia arbitrului. Are la dispozitie 3 probe video in fiecare set. Daca jucatorul se inseala, mai are voie la alte 2 probe video. Daca are dreptate, ramane in continuare cu 3 probe video.

La rugby arbitrul este cel care cere proba video, atunci cand nu este sigur de o decizie. In sfarsit, la volei arbitrajul video a fost introdus incepand cu Jocurile Olimpice de la Rio. Proba video este ceruta de banca tehnica dupa o consultare din ochi cu jucatorii implicati.

Probabil ca si la fotbal se va intampla la fel, antrenorul „apasand butonul” de arbitraj video dupa o consultare din priviri cu jucatorul implicat.

Arbitraj video la fotbal pentru un sport curat

Chiar daca va creste un pic durata meciurilor, macar rezultatele nu vor mai fi decise de greseli de arbitraj. Nu trebuie sa-i blamam doar pe arbitrii ci sa recunoastem ca de multe ori viteza fazei este atat de mare incat vedem greseala abia la reluare.

Se intampla des la arbitrii din tenis si nimeni nu-i invinuieste. Pana atunci insa, arbitrii din fotbal au parte de dulce cat nu-l pot duce. Ar fi si pentru ei un ajutor pretios, ar fi si pentru public un motiv valoros. E pacat ca un public atat de numeros sa fie derutat de un arbitraj defectuos.

Ca sa nu mai zic ca ar face din fotbal un sport mai curat, dupa atatea acuzatii de trucaj si coruptie la nivel inalt.

Chiar asa, de ce au ramas cu deciziile in urma altor sporturi, desi fotbalul este considerat sportul rege?

Spor convingator!

Sursa foto

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.