BYOB – Bring Your Own Bottle la winelover #5

Ca si cand Sambata de winelover #5 n-a fost suficienta, la finalul zilei am avut o sesiune de BYOB – Bring Your Own Bottle.

Bring Your Own Bottle plus 6

Dupa degustarile de la cramele Petro Vaselo, Recas si Balla Geza a urmat un BYOB in 2 reprize. Si dupa premierele de la degustarile zile, au urmat alte premiere la ceas de seara 🙂

Bring Your Own Bottle – prima parte

Prima repriza Bring Your Own Bottle s-a consumat chiar in Crama Balla Geza. La desertul oferit de gazde a venit la fix un vin dulce de Tokaji adus de oaspetii din Ungaria.

Tokaji sweet

Apoi am facut cunostinta cu celelalte vinuri aduse si povestite de participanti.

Jan din Slovacia

Vinurile romanesti au fost reprezentate de Nedeea – Vinarte, pe care-l apreciez de cand am facut degustarea la Craiova.

Nedeea Vinarte

Este un vin deosebit selectionat din 3 soiuri romanesti, Feteasca Neagra, Negru de Dragasani si Novac.

A fost urmat de Negre (Rara Neagra + Feteasca Neagra) adus de Razvan din Basarabia, odata cu alte povesti cu vin.

Negre de Basarabia

Am baut in premiera Alibernet, un soi de vin obtinut din incrucisarea soiului Alicante Bouschet cu Cabernet Sauvignon.

Alibernet la Bring Your Own Bottle

Asta se intampla in 1950 la Odesa iar soiul este intalnit azi in Cehia, Slovacia, Ungaria si Ukraina.

Riesling la BYOB

Au mai urmat cateva vinuri BYOB apoi am mers pe jos spre Pensiunea Balla Geza, unde inainte de culcare am mai executat o sesiune Bring Your Own Bottle.

Battonage Monopole

Bring Your Own Bottle – repriza a doua

Si in repriza a doua de BYOB am savurat cateva vinuri romanesti la pensiune.

ultima repriza de BYOB

Am baut prima data un vin de la Domeniul Vladoi, cu care aveam sa ma imprietenesc apoi la Oltenia Wine Fair.

Chardonnay - Domeniul Vladoi

Tot  in premiera pentru mine au fost un Menestrel de Rotenberg.

Menestrel de Rotenberg

Dar si un Pinot Noir de Lacerta.

Pinot Noir de Lacerta

Si in repriza a doua a sesiunii Bring Your Own Bottle am avut parte de cateva premiere din strainatate.

Mai intai un Furmint – soiul principal din vinurile de Tokaji.

Furmint la BYOB

Apoi un Kékfrankos (sau Blaufrankisch in alte regiuni).

kekfrankos

Bineinteles ca nu au fost singurele vinuri, dar le-am retinut pentru ca au fost premiere pentru mine 🙂 Au mai fost si alte vinuri premiate si povestite pe scurt de participanti.

Riesling

Asa s-a incheiat primul BYOB la care am participat.

Spor continuator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.