Am vazut la Chinezu provocarea Chef pentru o zi si cum eu am de multe ori chef de CLOMPI, am zis sa va fac si voua 🙂
Ce este CLOMPI
CLOMPI este intoarsa ca o CLatita dar este OMleta desi arata ca o PIzza 🙂 Este o reteta pe care am perfectionat-o de-a lungul timpului. La inceput puneam si carne in omleta (salam, carnati, mezeluri sau sunca).
Intre timp am inteles ca sunt destule proteine de la branza si oua, asa ca am renuntat la carne. Dar daca sunteti mai carnivori de felul vostru, merge de minune si cu carne.
Ingrediente CLOMPI
De baza sunt ouale, branza si ceapa. Dar plecand de la cele 3 ingrediente se mai pot adauga dupa gust usturoi verde, marar, patrunjel, cascaval, masline etc.
Atentie, eu nu folosesc ulei pentru a incinge tigaia.
In intregistrare am folosit 5 oua, ceapa si/sau usturoi verde, marar, patrunjel, branza si ketchup. CLOMPI ajunge pentru un mic dejun de 2-3 persoane.
Chef de CLOMPI tips & tricks
In afara de faptul ca nu folosesc ulei, mai sunt cateva mici secrete. In primul rand compozitia nu trebuie amestecata foarte tare. In acest fel la final se vor simti toate componentele 🙂
Un alt secret este ca dupa ce am pus compozitia in tigaia incinsa, las focul mai incet. Apoi pe masura ce se „intareste” omleta, incep sa desprind marginile de pe tigaie, astfel incat la final s-o pot intoarce ca pe o clatita.
Dupa intoarcere mai daug deasupra branza sau cascaval si eventual ketchup.
Se poate si fara ketchup, doar cu branza care se topeste si cu masline.
Este o reteta foarte versatila, rapida si gata de pregatit cu ceea ce ai prin frigider 🙂 Merge foarte bine de dimineata (cand sunt recomandate ouale) dar si la pranz.
Inca ceva, pentru culori vii sunt de preferat oua de tara 🙂
Sper ca v-am facut chef de CLOMPI 🙂
Poti fi si tu Chef pentru o zi
Poti sa fii si tu Chef pentru o zi, daca accepti provocarea Selgros.
Cele 16 orasele in care poti fi Chef pentru o zi sunt Oradea, Timisoara, Alba Iulia, Arad, Bacau, Braila, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti, Suceava, Targu Mures si Timisoara.
Trebuie doar sa inscrii in competitie reteta ta preferata 🙂
Spor!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Bianca Alexandra Biziiac
Cu adevarat mi-ai facut pofta de Clompi. Cred ca voi face si eu zilele astea, ca nu am mai mancat de mult. Cu ocazia asta sa incerce si Stefan reteta ta preferata. 🙂
Daniel Botea
Daca sunteti cuminti, va fac cand vin la Gala 🙂
Bianca Alexandra Biziiac
Suntem, suntem. 😛
Daniel Botea
Vedem atunci 🙂
Dincolo de nori
Găteala asta am întâlnit-o prin Moldova sub numele de papară! 🙂
Daniel Botea
Si pe la noi este o astfel de papara, dar cu ceapa coapta in ulei peste care se arunca ouale. CLOMPI este un pic mai sofisticata
valerica oprisanu
deci te ai inscris si tu? ca ma bate si pe mine gandul. doar ca eu nu am inca o reteta proprie si omologata, caut inspiratie :).
Daniel Botea
Pai eu am una si buna, imbunatatita in timp 🙂 Clompi 🙂 Spor!
Daniel Botea
Azi fac iar Clompi 🙂