Salonul de vinuri oltenesti, dobrogene si bulgaresti la Agrotex

Ca si anul trecut, pe la mijloc de Mai suntem invitati sa mai degustam cateva vinuri bune. La Targul Agrotex , la etajul 1 al Casei Tineretului va asteapta salonul de vinuri. 

Salonul de vinuri Agrotex

Aici aveti posibilitatea sa degustati vinuri din mai multe regiuni si sa va imprieteniti 🙂

Vinuri oltenesti la salonul de vinuri Agrotex

Cum era si normal, vinurile oltenesti sunt majoritare. Aveti posibilitatea sa degustati vinuri de Dragasani, Vanju Mare, Dealurile Dranicului precum si vinuri vechi din colectia Statiunii Didactice Banu Maracine.

Crama Avincis din podgoria Dragasani va propune vinuri albe si rosii din gama Domnul de Roua. Dar si soiul autohton Negru de Dragasani.

Avincis la salonul de vinuri Agrotex

Daca nu ei, atunci cine sa promoveze Negrul de Dragasani. Hmmm, cam bune, ne-am imprietenit la o degustare in Craiova si am intarit prietenia la picnicul Avincis de Rusalii.

Domeniile Vinju Mare au o gama larga de vinuri si multe motive sa-i vizitati. De la Gama 5 Motive pana la Prince Vlad, inclusiv Vinul Principelui – Rosé.

Vinju Mare

Dupa ce le-ati degustat, aveti posibilitatea sa le si cumparati, la pret de producator. Credeti ca sunt bune? Eu nu cred, sunt sigur, dupa ce le-am povestit pe indelete la o degustare exact de… International Wine Day.

La Crama V’Inc puteti degusta vinuri din Dealurile Dranicului, atat soiuri romanesti cat si cele consacrate international: Sauvignon Blanc, Merloc, Cabernet Sauvignon.

V'Inc - Dealurile Dranicului

Si pe ei i-am degustat la Branzeturi cum se cuVin.

La standul Statiunii Banu Maracine gasiti vinuri vechi de colectie dar si un coniac premiat la Salonul de la Geneva.

Statiunea Banu Maracine

Stiu bine despre ce vorbesc, pentru ca am facut o degustare la Banu Maracine.

Vinuri bulgaresti la salonul de vinuri Agrotex

Prietenii din Bulgaria propun cateva soiuri de vin pe care le gasit mai greu in zona noastra. Chiar as fi degustat cateva vinuri daca nu eram cu masina.

vinuri bulgaresti

Insa salonul continua si-n Weekend, Sambata si Duminica. Atunci ar fi prilejul sa… vin fara masina 🙂

Vinuri dobrogene la salonul de vinuri Agrotex

Pe prietenii de la Domeniul Vladoi i-am cunoscut la Oltenia Wine Fair.

Domeniul Vladoi

Atunci am degustat cateva vinuri avand in componenta soiul Syrah. L-am descoperit in Grecia dar din pacate in zona Olteniei nu prea se cultiva. Ca atare il vanez din alte zone „folclorice”. Asa am facut si la Oltenia Wine Fair si daca n-am gasit un Syrah din Pivnita Basarabilor, Dl. Vladoi mi-a propus un rosé din Syrah si Cabernet Sauvignon, din gama Anca Maria.

Anca Maria Vladoi este cea mai tanara membra a familiei Vladoi care pune pasiune in vinurile dobrogene. Am cunoscut-o mai intai pe Facebook, apoi in weekendul trecut la Revino.

Abia astept sa revin si eu la Salonul de vinuri Agrotex, dar fara masina 🙂 Pana atunci va las cu imagini seci de la Agrotex 🙂

Agrotex pana pe 14 Mai, intre 10:00 si 19:00

Salonul de vinuri Agrotex poate fi vizitat si degustat pana Duminica, 14 Mai, intre orele 10:00 – 19:00.

Si fiindca la etajul 1 am vazut sloganul Traditie Vie, imediat langa standurile cu vinuri o gasiti pe Anca alaturi de covoarele traditionale oltenesti.

covoare oltenesti

Intrarea este gratuita. Spor vizitator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.