Seara de film la Centrul Cultural Polonez: REWERS

Despre Centrul Cultural Polonez din Craiova v-am tot spus. Pe langa cursul de limba poloneza la care particip, o activitate care se repeta la intervale regulate este seara de film polonez.

Centrul de Limba si Cultura Poloneza din Craiova

Seara de film polonez in Craiova

Asa am vazut Pianistul dar si alte filme poloneze mai putin cunoscute. Au fost si cateva comedii, au fost si filme documentare despre istoria si cultura Poloniei. De multe ori la finalul cursurilor am invatat despre anumite localitati sau obiceiuri urmarind scurte filmulete pe youtube.

Insa serile de film polonez sunt dedicate exclusiv filmelor poloneze, cu subtitrare in limba romana. Asa imbinam utilul cu placutul, auzind limba poloneza din film.

Ultima data am vizionat Trandafirasul, un alt film cutremurator.

Daca in Pianistul evreii erau vanati de fascisti, in Trandafirasul a venit randul comunistilor si al serviciilor de securitate sa-i urmareasca.

Filmul de azi, Joi 18 Mai de la ora 19:00 continua oarecum subiectul Politiei Secrete despre „iubire si spionaj”.

Intrarea este libera la seara de film polonez.

REWERS la Centrul Cultural Polonez

Vă invităm la proiecţia filmului „REWERS”, o comedie neagră regizată de Borys Lankosz, cu subtitrare în limba română.

Rewers - seara de film polonez

Acţiunea se desfăşoară în Varsovia, anul 1950. Personajul principal este Sabina, o femeie linistită, timidă, care a trecut de treizeci de ani si locuieste cu mama ei si bunica bolnavă.

Sabina nu are un bărbat în viata ei, iar mama ei încearcă să găsească un sot pentru ea. Bunica, o doamnă excentrică, cu o limbă ascutită de la care nici un secret poate fi ascuns, de asemenea, se implică. Mai mulţi admiratori încearcă să o cucerească, însă Sabina nu se arată interesată.

Într-o noapte, apare de nicăieri, fermecătorul şi inteligentul, Bronislaw. Sabina se îndrăgosteşte orbeşte de el. Mai târziu se adevereşte că Bronislaw este membru al politiei secrete si se întâlneşte cu Sabina doar pentru a-l spiona pe seful ei. Astfel, dragostea Sabinei ia o altă întorsătură.

Filmul a câstigat cinci premii la Festivalul de Film Polonez din 2009 şi Leul de Aur.

Spor participator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.