Nu stiu cum e la voi, dar la noi e caldura mare, jale la peste 30 de grade. Ne pregatim chiar sa sarim peste 40 in weekend 🙁 Pana atunci insa am pregatit un meniu de canicula la Miercurea fara carne.
Miercurea fara carne in zile de canicula
Pentru de dimineata am avut icre de hering si sos de bruschete pe bagheta cu masline. Bine, am mai pus masline si pe langa 🙂 Pe langa un cascaval cu piper.
Apoi, cat inca mai erau reci in pomii de la serviciu, am cules caise si visine. Va spuneam eu ca ne mai intalnim cu visine in meniu.
Dar nu stiam ca va fi atat de cald si ca unele sunt deja stafidite. Dar cu atat mai reusite.
La pranz am savurat o supa crema de dovlecei. Nici n-am mai incalzit-o, am mancat-o rece. Si bine am facut, ca tocmai ce m-a racorit.
Mare diferenta intre o ciorba de legume rece si o ciorba de burta, de exemplu. Ciorba de burta e buna fierbinte dar pe caldurile astea transpiri instant. Mi s-a intamplat la intoarcerea de #prinHD, cand am oprit la un popas.
Terasa, aer curat dar dupa ce-am bagat ciorba de burta la burta, am transpirat instantaneu. A fost vai de tricoul meu 🙂
Acum stiind deja ca e canicula am preferat o supa crema rece de dovlecei. Am mai completat cu un sos tzatziki la fel de rece si ma declar multumit.
Seara probabil ca o voi incheia cu o salata racoroasa de rosii, castraveti, ceapa verde si ce mai gasesc prin frigider. Vedeti si voi ce, cand fac fotografia mai pe seara.
Asta daca nu-mi vine vreo alta idee, gen pizza cu bere rece 🙂 Ca daca tot e canicula, merge o pizza Quattro Formaggi. De bere ce sa mai zic? Alearga, nu merge 🙂
Update: M-a molesit caldura si-am uitat de poza. Dar n-a fost pizza 😉
Pana atunci… Pofta buna fara carne!
Spor!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei