Handbal amical si noua echipa SCM Craiova

Spuneam ca-n weekend am fost mai mult offline din 2 motive. A fost si Divan Film Festival dar primul motiv a fost unul sportiv: handbal amical la Cupa Craiovei.

SCM Craiova in aparare - handbal amical

S-a nimerit oarecum bine, pentru ca imediat dupa meciuri erau spectacole si apoi film. Am ratat filmele de la Inspire Cinema, dar n-am ratat momentul sa vad noua formula a SCM Craiova.

SCM Craiova 2017

Handbal amical cu SCM Craiova in noua formula

Eram interesat sa vad cum s-au integrat noile achizitii. Pe Andreea Pricopi, Nicoleta Tudor si Patricia Vizitiu le stiam dar pe Bobana Klikovac o vazusem doar pe Instagram 🙂

Fiind vorba de un turneu de handbal amical, le-am vazut la lucru si pe tinerele Cristina Lung, Alexandra Colac si Lorena Stoican. Avem nevoie de un lot cat mai numeros pentru ca anul acesta campionatul va fi in format play off.

Ca sa nu mai punem la socoteala meciurile din cupele europene. A propos de cupe, nu mai e nevoie sa spun ca SCM Craiova a castigat Cupa Craiovei. Nici nu se putea altfel, dupa ce golgeterul, portarul si cea mai tehnica jucatoare a turneului s-au regasit la SCM Craiova.

Felicitari Cristina Zamfir, Yuliya Dumanska si Zeljka Nikolic! Felicitari SCM Craiova!

Chiar daca a fost vorba de handbal amical, pot sa spun ca avem echipa. Pe extreme stam foarte bine cu Alice Ardean si Zeljka. Apararea este cea mai solida pe care a avut-o pana acum Craiova. Langa Cristina Zamfir si Jelena Trifunovic s-au integrat foarte bine Nicoleta Tudor si Bobana Klicovac.

Bobana Klikovac #71

Iar poarta a fost ermetica in multe momente. La meciul cu HC Dunarea Braila Yuli a fer(m)ecat poarta si brailencele aveau numai 1 gol in minutul 18.

min 18

In alte meciuri a fost randul Floarei sa fie invincibila.

Sa mai spun ca din trio-ul prezent de multe sezoane la SCM Craiova, Carmen Ilie (Selaru) – Ana Maria Apipie (Ticu) – Andreea Ianasi (Radoi, doar Blondie n-a jucat din motive medicale.

Bobana Klikovac – noul pivot al Craiovei

Trebuie sa recunoastem ca pana la Laurisa Landre n-am prea avut la Craiova un pivot care sa faca diferenta. Iar cand Lori a plecat la Metz, a rupt multe oftaturi de la suporterii craioveni.

Asa ca am fost foarte curios in privinta noului pivot, muntenegreanca Bobana Klikovac. Si nu m-a dezamagit. Bobana n-are (inca) abilitatea Laurisei de a marca din orice pozitie. Dar compenseaza foarte mult in aparare. Atat prin statura cat si prin faptul ca se repliaza foarte rapid.

La fel de rapida este si pe atac, astfel incat contra-atacurile rapide se pot duce si pe flancuri si pe centru.

Gabica si Bobana

Cateva idei dupa Cupa Craiovei

Bineinteles ca mai e de lucru la omogenizarea echipei dar pentru un meci de handbal amical a fost ok nivelul jocului. Nici nu trebuie sa ne imbatam cu rezultatele amicale (remember Siófok KC) dar nici nu putem neglija evidentele.

Primul test adevarat va fi pe 3 Septembrie la Bucuresti, la SuperCupa Romaniei cu CSM Bucuresti. Acolo vom vedea cat timp se poate mentine SCM Craiova la nivelul unei adversare de Champions League.

Apoi urmeaza campionatul si mult handbal international la Craiova, avand in vedere ca vin cupele europene si Trofeul Carpati in Noiembrie.

Spor convingator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.