Covorul Oltenesc la Bruxelles, la cursuri si la institutiile europene

Am ajuns in Capitala Europei datorita traditiilor populare reinviate cu fonduri europene. Am castigat un Blog Contest la Comisia Europeana, cu articolul despre Covorul Oltenesc. Deci el m-a adus aici. Acum a fost randul meu sa duc Covorul Oltenesc la Bruxelles. L-am luat la vizitat si-n rucsac si pe rucsac 🙂

vizitator cu Covorul Oltenesc la Bruxelles

MoJo Traininig – Mobile Journalism aplicat pe Covorul Oltenesc

Sejurul la Bruxelles inseamna cursuri de Mobile Jurnalism si participarea la EWRC – European Week of Regions and Cities. Toate acestea in calitate de blogger.

Mai intai, la training am invatat sa facem o secvente de 6 cadre pe acelasi subiect. Subiectul meu a fost Covorul Oltenesc, admirat de Mathew.

MoJo Training

Dupa sesiunea foto-mobile a urmat inca o sesiune scoala de video-mobile. Inca invat, mai aveti pana cand sa vedeti rezultatul de la training.

La MoJo Training au participat cei 5 castigatori de la Blog Contest, 2 din Romania, 2 din Anglia si unul din Germania. Subiectul trainingului a fost folosirea smartphone-ului pe post de „arma” de storytelling in social media.

Mojo Training

Asa ca daca de acum inainte veti vedea mai mult continut video de la mine in social media, sa stiti ca de la Bruxelles mi se trage 🙂

Welcome Session for journalists la Comitetul European al Regiunilor

Uite asa ajunse Covorul Oltenesc la Comitetul European al Regiunilor.  Pai ce, Oltenia nu e destul de regiune ca sa fie reprezentata cum se cuvine?

Plin de presa, cateva discursuri scurte si la obiect si apoi networking.

welcome session for journalists

Si inca un amanunt, multe bunataturi pe gustul meu 🙂

ceva bun

Pai da, am uitat sa va zic. Am descoperit ca la Bruxelles e la mare cinste branza cu mucegai, care-mi place mie 🙂 De-asta am savurat si azi dar si ieri la training.

Blue Cheese

Vin n-a fost, ca eram la cursuri, insa am compensat pe urma in oras, la masa de seara.

vin rosu

Covorul Oltenesc la Bruxelles, la Parlamentul European

Intalnirea cu jurnalistii de la Comitetul Regiunilor s-a mutat apoi in Parlamentul Eurpean.

Parlamentul European

A fost prima vizita aici, cu control de securitate la fel ca in aeroport.

Mi-a placut locul, cu spatii largi si cu peretii acoperiti de tablouri. Ca sa nu mai zic de scarile care urcau spre Hemycicle si de arta contemporana din jur.

ceva frumos

Revenind la sesiune, am avut o vedere de ansamblu la Hemicycle.

Hemicycle

A fost vorba despre sesiunea de deschidere a Saptamanii Europene a Regiunilor si Oraselor, moderata de Daniela Vincenti. Daca cititi Euractiv, sa stiti ca Daniela este editor sef. Au fost si 3 oficiali prezenti la deschiderea EWRC:

  • Iskra Mihaylova, sefa Comitetului Dezvoltarii Regionale din Parlamentul European,
  • Corina Cretu, comisar european pentru Politica Regionala,
  • Karl-Heinz Lambertz, presedintele Comitetului European al Regiunilor.

Deocamdata am plimbat Covorul Oltenesc la Bruxelles doar intre institutiile europene. Dar vom face o plimbare si printre obiectivele turistice din Bruxelles.

Spor descoperitor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.