Experiment 18+ cu Autorul cunoscut: Bobi Pricop

Pe Bobi Pricop l-am intalnit mai intai la Taifasurile de la Tradem. Apoi am avut ocaza sa-i admir munca vizionand piesa Iluzii. Acum Bobi Pricop ne provoaca la premiera nationala Autorul, de Tim Crouch.

Bobi Pricop si Ioana Manciu

Spuneam ca este o provocare pentru ca „acest spectacol este pentru publicul de teatru neînfricat. Nu întrebati. Nu căutati pe Google. Doar fiti acolo.” Asa ne indeamna Tim Crouch, creator de teatru experimental care-si implica publicul in crearea spectacolelor.

Hopa, am mai fost sa vad un performance si m-am trezit parte din spectacol 🙂

Autorul, de Tim Crouch, in regia lui Bobi Pricop

Autorul este o piesa de teatru despre o alta piesa de teatru. Un fel de picture in picture, in care vedem efectul piesei asupra actorilor, dramaturgului si spectatorului.

Autorul de Tim Crouch

Ca sa va faceti o imagine mai detaliata despre piesa, in spectacol ii vom urmari pe Claudiu Bleont (Tim), Ioana Manciu (Esther), Vlad Drăgulescu (vic) si Vlad Udrescu (Adrian).

Scenografia este semnată de Lia Dogaru, muzica este compusă de Eduard Gabia iar decorul este construit in asa fel incat sa creeze un un spatiu comun „în care actorii si spectatorii se întâlnesc si sunt determinati să se privească si să se pozitioneze fată de problemele dezbătute în spectacol”.

Fiecare spectator alege la ceea ce vrea sa se uite si ce poate sa inteleaga din piesa a carei traducere ii revine lui Andrei Marinescu.

Spectacolul se va juca cu casa inchisa insa vor mai exista reprezentatii pe 10 si 24 Noiembrie.

Articol in curs de actualizare.

Update:

Am fost, am vazut si… m-am gandit ca n-ar fi corect sa stric surpriza si sa va dau amanunte. Totusi, am sa descriu experienta in 3 cuvinte: diferit, intens si dur.

Dar cand va ganditi la seminificatia cuvantului diferit, sa stiti ca este total diferit de ce-am vazut pana acum la teatru.

Intens este un cuvant prea putin imaginativ pentru a descrie atmosfera. Dar mi-a venit primul in minte.

Dur. Asa este. Este o piesa dura care dureaza suficient de mult incat sa incepeti sa va puneti intrebari.

Spor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.