7 intrebari seulement pour les connaisseuri :)

Am 7 vinuri rosii si 7 intrebari 🙂 Nu stiu pe care sa-l aleg pentru noaptea de Revelion 🙂

Dilema pentru (201)7 vinuri

Ingredientele sunt…

Am sa va explic si contextul. Cum la Craiova este Paste in perioada de Craciun, adica temperaturi de primavara, ne-am gandit sa facem un gratar afara.

Am luat deja ceafa de porc (cu os) si 2 feluri de carnati de la Sergiana, carnaciori afumati si carnati de mangalita.

Ceafa cu os va fi marinata. Mai facem si o salata de primavara (salata verde, ceapa verde, ridichi rosii, marar, patrunjel, masline etc.) Iar ca garnitura cartofi prajiti.

Ei bine, nu stiu care vin ar merge mai bine. Toate sunt rosii si seci dar care este cel mai potrivit?

Voila si cele 7 vinuri. Si 7 intrebari

Daca nu le-ati dibuit in imaginea de debut, iata care sunt cele 7 vinuri si cele 7 intrebari 🙂

De la stanga la dreapta, in ordinea nume(re)lor de pe eticheta:

7 vinuri rosii si 7 intrebari

  • Vinarte Floare de Toamna 2017 este un Merlot cu 12,5% alcool pe care l-am degustat si povestit la vremea lui.
  • Delor Bordeaux este din 2013 si are 12% alcool.
  • Corcova Syrah este din rezerva 2013 so are 13.5%. L-am achizitionat de la mama lui, dupa alergarea prin vie.
  • Vardo, Putere Vointei de la Domeniul Coroanei Segarcea este un Cabernet Franc + Marselan din productia 2011, cu 14% alcool.
  • Stonewine Cabernet Franc de la Balla Geza este din 2011 si are 13,5% alcool.
  • Stirbey, Negru de Dragasani este din 2013 si are 14.5% alcool.
  • Prince Matei, Merlot de la Vinarte din 2010, cu 14.5% alcool.

Care sa fie alesul si de ce merge cel mai bine cu bunatatile pregatite de mine?

Noi am ma asociat vinuri si branzeturi la evenimentele Branzeturi cum se cuVin si cum sunt fan branza, as sti cum sa le asociez cu branza.

Cu carne insa mi se pare ca ar merge toate 🙂 Dar care ar merge cel mai bine?

Va multumesc anticipat pentru sugestii si va doresc un an nou plin de bucurii!

Hai noroc si La Multi Ani!

Update 1:

Va multumec pentru sugestiile de pana acum! In asteptarea altor idei, carnea sta bine la marinat 🙂

marinata

Update 2:

De obicei nu faceam gratar cu carne marintata. Dar acum am reusit sa obtin o friptura frageda si suculenta la interior.

amintiri din 2017

Si nu in ultimul rand am fost gata in acelasi timp si cu ceafa la gratar si cu ficatii de pui si cu carnatii.

 

10 Comments

  1. Daniel Botea
  2. Daniel Botea
    • Daniel Botea
  3. Bogdan
    • Daniel Botea
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.