Am 7 vinuri rosii si 7 intrebari 🙂 Nu stiu pe care sa-l aleg pentru noaptea de Revelion 🙂
Ingredientele sunt…
Am sa va explic si contextul. Cum la Craiova este Paste in perioada de Craciun, adica temperaturi de primavara, ne-am gandit sa facem un gratar afara.
Am luat deja ceafa de porc (cu os) si 2 feluri de carnati de la Sergiana, carnaciori afumati si carnati de mangalita.
Ceafa cu os va fi marinata. Mai facem si o salata de primavara (salata verde, ceapa verde, ridichi rosii, marar, patrunjel, masline etc.) Iar ca garnitura cartofi prajiti.
Ei bine, nu stiu care vin ar merge mai bine. Toate sunt rosii si seci dar care este cel mai potrivit?
Voila si cele 7 vinuri. Si 7 intrebari
Daca nu le-ati dibuit in imaginea de debut, iata care sunt cele 7 vinuri si cele 7 intrebari 🙂
De la stanga la dreapta, in ordinea nume(re)lor de pe eticheta:
- Vinarte Floare de Toamna 2017 este un Merlot cu 12,5% alcool pe care l-am degustat si povestit la vremea lui.
- Delor Bordeaux este din 2013 si are 12% alcool.
- Corcova Syrah este din rezerva 2013 so are 13.5%. L-am achizitionat de la mama lui, dupa alergarea prin vie.
- Vardo, Putere Vointei de la Domeniul Coroanei Segarcea este un Cabernet Franc + Marselan din productia 2011, cu 14% alcool.
- Stonewine Cabernet Franc de la Balla Geza este din 2011 si are 13,5% alcool.
- Stirbey, Negru de Dragasani este din 2013 si are 14.5% alcool.
- Prince Matei, Merlot de la Vinarte din 2010, cu 14.5% alcool.
Care sa fie alesul si de ce merge cel mai bine cu bunatatile pregatite de mine?
Noi am ma asociat vinuri si branzeturi la evenimentele Branzeturi cum se cuVin si cum sunt fan branza, as sti cum sa le asociez cu branza.
Cu carne insa mi se pare ca ar merge toate 🙂 Dar care ar merge cel mai bine?
Va multumesc anticipat pentru sugestii si va doresc un an nou plin de bucurii!
Hai noroc si La Multi Ani!
Update 1:
Va multumec pentru sugestiile de pana acum! In asteptarea altor idei, carnea sta bine la marinat 🙂
Update 2:
De obicei nu faceam gratar cu carne marintata. Dar acum am reusit sa obtin o friptura frageda si suculenta la interior.
Si nu in ultimul rand am fost gata in acelasi timp si cu ceafa la gratar si cu ficatii de pui si cu carnatii.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
RaSto
daca friptura o faci „rare” as merge pe Negru de Dragasani- Stirbey. Nici P. Matei nu-i de lepadat (ar fi a 2a mea optiune). Floare de Toamna… tragi un pahar cat astepti sa se faca friptura/
Daniel Botea
Avem a multumi pentru sugestii! Nu ne propunem sa fie chiar „rare” friptura, mai degraba „medium-rare”. Dar vedem cum iese, deoacamdata e la marinat ceafa cu os.
SousChef
Subscriu la ce spune RaSto. În cazul în care marinata este mai picantă, aș recomanda Corcova Syrah.
Daniel Botea
Din ingredientele marinatei tocmai ardei iute si rozmarin n-avusei. Deci nu va fi picanta marinata. Avem a multumi!
Vin Vie
Din start, eu aleg doar vinuri românești. Deci, rămân 6. Floare de toamnă l-aș consuma până se face grătarul. Tentația de a consuma un Negru de Drăgășani 2013, dar mai ales Prince Matei este mare, dar aș alege Syrah de la Corcova pe motiv că salata aia are ceapă și ridiche. Un alt motiv ar mai putea fi faptul că vinul respectiv e o idee mai slăbuț și trebuie să țineți steagul sus cât mai mult timp. Și dacă, totuși, sunteți vrednici urmași ai Buzeștilor, n-o să vă stea în gât să continuați cu cele două când se va termina salata. Plus că, poate veți vrea după toate astea s-o dați pe spumant dacă aveți și ceva desert (nu știu). PS Nu am experiență gastronomică grozavă, spun ce cred c-ar fi bine dacă aș fi eu acolo.
Daniel Botea
Multumesc frumos pentru sugestie. Va fi o singura sticla acolo. Si eu ma gandeam ca ar trebui sa fie un vin romanesc dar am pus toate variantele rosii pe care le aveam.
Bogdan
Negru de Dragasani- Stirbey, testat o versiune mai ,,tanara” cu gratar de porc.
Daniel Botea
Sa inteleg ca ti-a placut combinatia daca o recomanzi 🙂 Multumesc frumos!
Gina bradea
Multumesc frumos pentru recomandari. Preferatul meu e vinul Bordeaux si merge de minune cu ceafa la gratar. Nu e grav daca nu ai avut ardei iute si rozmarin, puteai folosi mai mult piper. Dar dupa cum arata, sunt convinsa ca a fost delicioasa 🙂
La multi ani!
Daniel Botea
Deocamdata a scapat. Am incercat Negru de Dragasani si a fost foarte bun 🙂 La Multi Ani!