Imi tot vin intrebari la sfarsit de an :)

Cand am facut recensamantul vinurilor rosii pentru Revelion am dat si peste un Cabernet Sauvignon vinificat in alb. Nu l-am pus la vinuri rosii dar imi tot vin intrebari despre cum s-ar asocia culinar un astfel de vin rosu-alb.Vin intrebari in rosu-alb

Conteaza mai mult culoarea? Conteaza mai mult soiul. Sau cel mai bine tinem cont ca este un vin special, care desi este „alb” este obtinut dintr-un soi rosu? Si-l tratam special, in functie de particularitatile sale.

Mai simplu, putem apela la reguli generale tip carne alba, vin alb? Sau poate soiul rosu, carne rosie?

Ori cel mai bine este sa luam fiecare vin rosu-alb ca pe un caz special?

Soiuri rosii vinificate in alb

Am degustat mai multe vinuri din soiuri rosii vinificate in alb. Mai intai a fost un Cabernet Sauvignon de Oprisor. Fiind o degustare in cadrul evenimentului Branzeturi cum se cuVin, Cabernet Sauvignonul alb a fost asociat cu Brie.

Altadata, tot de la Oprisor am degustat un Zinfandel vinificat in alb. A fost in cadrul unui eveniment Caloian din belsug, asa ca n-au fost asocieri gastronomice explicite. Dar producatorul recomanda pe site asocieri culinare cu dorada in sare.  Si curcan cu ghimbir.  Coincidenta sau nu, ambele asocieri ar respecta regula carne alba, vin alb.

Daca e rosu-alb, vin intrebari 🙂

Rosul-alb de la care vin intrebari acum la sfarsit de an este un Cabernet Sauvignon Anca Maria de la Domeniul Vladoi. Producatorul il considera usor de asociat si-l vede langa un somon gatit la cuptor cu plante aromatice.

Cabernet Sauvignon vinificat in alb

Nu stiu de ce, la prima vedere eu l-am imaginat bine asociat cu… sarmale. Poate pentru ca varza alba inveleste carnea rosie de porc? Veti zice ca sunt ganduri de sezon dar eu la asta m-am gandit prima data 🙂

Voi ce sugestii aveti? Ca sa stiu sa ma pregatesc pentru 2018 🙂 Multumesc!

Sursa foto

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.