Optimi romanesti la CM de handbal feminin din Germania

Mi-a amintit Facebook ca anul trecut pe vremea asta Romania invingea Ungaria la Campionatul European. #8 Cristina Neagu a fost declarata jucatoarea meciului iar Romania a trecut de Ungaria la o diferenta de 8 goluri. Acestea au fost cele 2 „optimi” romanesti la CE de handbal feminin pe 11 Decembrie.

"Optimi" romanesti - Cristina Neagu

Sper ca si azi, 11 Decembrie 2017, sa consemnam victoria Romaniei la CM din Germania si #8 sa fie MVP in optimi. Am fost foarte aproape sa jucam in optimi chiar cu Ungaria. Dar in urma duelului direct Ugaria – Cehia, jucam cu Cehia.

Faza optimilor la CM din Germania

Intre timp Ungaria a pierdut in primul meci eliminatoriu de la Campionatul Mondial din Germania. N-a fost o surpriza, jucand cu Franta.

Optimi la CM handbal de din Germnania

Sursa foto

Singura surpriza poate fi considerata eliminarea Serbiei de catre Muntenegru. In rest Suedia a invins Slovenia iar Danemarca a eliminat Germania, tara gazda.

Sper sa nu se intample surprize nici in meciurile de azi, cel putin nu in meciul nostru cu Cehia. Anul trecut, la CE, Romania, a invins Cehia cu 30 : 28. Fiind Campionat European, meciul a fost televizat de TVR. Acum, fiind vorba de un Campionat Mondial desfasurat tocmai in… Germania, televiziunea nationala nu este prezenta ­čÖü

Romania – Cehia in optimi la CM de handbal din Germania

Revenind la Romania, azi la 18:30 ne asteapta un meci foarte important. Este meritul fetelor ca au terminat pe primul loc in grupa si joaca cu ocupanta locului 4 din grupa B.

Teoretic Cehia are sanse mai mici dar niciun meci nu seamana cu altul, vorba aceea, „mingea e rotunda”. Nu regasim jucatoare din Cehia nici in topul golgeterelor nici in topul portarilor dar vom juca cu o echipa inchegata.

Este bine ca fetele noastre au avut timp de refacere dupa meciurile din grupa. Au avut timp si sa studieze jocul Cehiei, sa le tinem pumnii pentru meciul din aceasta seara.

sedinta tehnica

Speram sa aplaudam azi prima victorie romaneasca la Leipzig, dupa ce suporterii si nationala Romaniei au fost vedetele de la Trier.

Romania la Leipzig

Surse foto FRH

Hai Romania! Hai fetele!

Update:

Din pacate, chiar daca si acum Cristina Neagu a inscris 13 goluiri, Romania a pierdut la 1 gol diferenta.

Sa le multumim fetelor pentru parcursul de pana acum, sa invatam din aceasta infrangere si sa avem o echipa mai puternica in viitor.

Hai Romania!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.