Prezenta poloneza la alergarea caritabila pentru Spitalul Copiilor

Chiar daca s-a mai racorit sau au fost ploi, alergarile pentru Spitalul Copiilor continua si-n Decembrie. Ba chiar am avut parte in premiera de o prezenta poloneza. Multipla.

Prezenta poloneza la alergarea caritabila

Pe langa craioveni, la alergarea caritabila de azi ne-au fost alaturi circa 50 de militari polonezi. Acestia fac parte din Brigada Multinationala NATO din Craiova si se antreneaza alaturi de militarii romani timp de mai multe luni.

Alergare caritabila cu prezenta poloneza

Pe langa antrenamentele si manevrele specifice, militarii polonezi din Brigada Multinationala NATO si-au facut timp sa alerge alaturi de noi pentru Spitalul Copiilor.

alergare caritabila

Probabil ca o tura in jurul lacului este o nimica toata fata de antrenamentele militare. Gestul face insa mai mult decat cei 2 kilometri alergati impreuna, iar prezenta poloneza este o dovada de prietenie si de implicare. Multumim!

Polska run

Polonezii din Brigada Multinationala NATO nu sunt la prima intalnire cu craiovenii. De exemplu Ziua Independentei Poloniei a fost marcata la Craiova prin defilare si expozitie statica de echipament militar.

Brigada multinationala NATO la Craiova

Si la Trofeul Carpati au fost prezenti, sustinand echipa Poloniei (care a castigat turneul) si alaturandu-se suporterilor romani la meciul cu Brazilia.

Romania - Brazilia cu sala plina

Polonezii nu sunt nici la prima fapta caritabila in Craiova. In Septembrie militarii polonezi au donat sange la Centrul de Transfuzie din Craiova in beneficiul bolnavilor care au nevoie de sange pentru operatii.

Alte actiuni au fost posibile si prin implicarea Centrului de Limba si Cultura Poloneza din Craiova. De exemplu, am sarbatorit 1 Decembrie 2017 la Centrul Cultural Polonez alaturi de 17 romani si 17 polonezi.

La Multi Ani Romania! Poza de grup POltenesc

Magdalena Filary si Centrul Cultural Polonez din Craiova

Nici Magdalena Filary, coordonatoarea Centrului Cultural Polonez, nu este la prima prezenta poloneza la alergarile caritabile pentru Spitalul Copiilor.

Alergare caritabila pentru Spitalul Copiilor cu prezenta poloneza

Acum, chiar daca n-a alergat, a fost alaturi de noi si a facilitat comunicarea cu militarii polonezi. Plus ca a centralizat donatiile impreuna cu echipa feminina din POltenia.

cele mai simpatice casiere

Acesta este si spiritul alergarilor caritabile pentru Spitalul Copiilor. Cine poate sa alerge este binevenit, la fel si cei care vin alaturi de noi dar nu alearga. Importante sunt donatiile care se strang in urma evenimentului si mediatizarea.

Craiova a strans inca 1006 lei pentru Spitalul Copiilor

Alerg pentru Spitalul Copiilor este o initiativa a Asociatiei 1 Leu care si-a propus sa construiasca in Bucuresti un spital pentru copiii bolnavi de cancer. Este un proiect indraznet, pe termen lung, caruia i s-au asociat mai multe orase printre care si Craiova. Alergari caritabile pentru Spitalul Copiilor au mai avut loc si-n Ploiesti, Sibiu, Galati, Cluj Napoca, Targu Mures, Timisoara, Bistrita, Iasi si bineinteles Bucuresti.

Azi la Craiova s-au mai strans inca 1006 lei. Suma adunata pana acum la nivel national este de 638 524 lei dar pe langa alergarile caritabile se pot face si donatii online.

Pana la urmatoarea alergare din Ianuarie 2018, va las cu mai multe imagini de la alergarea caritabila de azi.

Spor donator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.