Spectacol de Teatru Comunitar la Festivalul International Shakespeare 2018 la Craiova

Am mai avut ocazia sa urmaresc o piesa de teatru comunitar dedicata chiar zonei in care locuiesc. Mi-a placut, m-am regasit in piesa si m-am bucurat de rememorarea unor momente, locuri sau intamplari.

Masca Teatru Comunitar

Sursa foto

Spectacol de teatru comunitar la Festivalul International Shakespeare

Acum este vorba despre un spectacol de teatru comunitar in cadrul Festivalului International Shakespeare, realizat cu craioveni. Este o noua provocare, dupa spectacolul Romeo si Julieta, de la editia trecuta a festivalului.

Initiativa ii apartine lui Emil Boroghina, directorul onorific al Festivalului Shakespeare. Isi da concursul regizorul Philip Parr, impreuna cu Compania Parrabbola din Marea Britanie.

Premiera spectacolului de Teatru Comunitar va avea loc pe 24 Aprilie, dar pana atunci mai sunt cateva etape importante ­čÖé

Cum pot participa craiovenii la piesa de teatru comunitar

Este foarte simplu. Poti sa fii actor sau poti sa te implici la recuzita si decor. Sau daca n-au suficient curaj, poti sa le spui prietenilor mai indrazneti. Singura conditie este sa aiba peste 18 ani.

Apoi trebui sa vii pe 24 sau 25 Februarie la casting. Desi suna tehnic sau actoricesc, castingul este cat se poate de simplu. Completezi o fisa de prezentare, participe la jocuri de grup si citesti un text in la prima vedere, in limba romana.

Sambata 24 Februarie este casting in intervalul 11:00 – 19:00. Duminica 25 Februarie, intre orele 11:00 si 14:00. Locul de intalnire pentru ambele zile este foaierul Teatrului National Marin Sorescu din Craiova.

Cand incep repetitiile?

Repetitiile incep pe 31 Martie, conform orarului preliminar stabilit pe 24 si 25 Februarie. Timp de 4 saptamani se vor desfasura pregatirile pentru piesa de teatru comunitar a carei premiera este pe 24 Aprilie.

Proiectul va cuprinde si cativa actori profesionisti, fiind o coproductie Festivalul Shakespeare Craiova, Compania Parrabbola UK, Teatrul National ÔÇŁMarin SorescuÔÇŁ si Compania Teatrulescu.

Pentru mai multe detalii despre teatru comunitar o puteti contacta pe Ramona Dragulescu la numarul de telefon 0753 832 878.

Spor indraznitor!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.