Culoarea castanei coapte la Miercurea fara carne

La Miercurea fara carne de azi n-am savurat castane, ci bunatati de culoare maro. Asa este definita nuanta de maro, in culoarea castanei coapte.

V-am mai copt eu cu informatii despre necesitatea de a manca alimente de toate culorile. Dar maro nu prea isi facea loc in meniu. Am facut azi cuvenita rectificare.

Culoarea castanei coapte la micul dejun

Pentru de dimineata am avut mai multe nuante de maro. Mai intai crema de masline, pe paine cu ceapa.

Am facut si oua ochiuri moi, inconjurate de ciuperci pe gratar. Ati ghicit, de culoarea castanei coapte 🙂

culoarea castanei coapte la micul dejun

Pentru a deschide un pic coloristica, am mai adaugat si o placinta cu branza facuta in casa. Am lasat placinta la final ca sa spun mai multe despre ea. Este placinta de-aia adevarata, cu oua si branza de la tara, puse din belsug. Si cu coca minoritara, nu cum sunt placintele din comert, in care cauti cu disperare umbre branza. Nu mai zic ca este branza adevarata, cu gust puternic si consistenta. Nu poti sa mananci prea multe ca te saturi 🙂

In intervalul dulce 09:00 – 11:00, am prelungit culoarea zilei cu ciocolata amaruie pe care am indulcit-o cu rodie.

rodie si ciocolata amaruie

La pranz bagai o un orez asiatic, ca sa variem putin cromatica zilei. Nu este atat de multicolor ca-n reteta, insa eu l-am luat de la Gastro Auchan, nu l-am bucatarit.

Orez asiatic si legume la gratar

Am revenit insa la culoarea castanei coapte alaturand orezului asiatic niste legume la gratar. In stil romanesc. Ca sa fie hora internationala a legumelor 🙂

Spre seara am in program mix de nuci si tot felul de alune, asociate cu bere. Tot in nuantele zilei.

Vin si imaginile mai pe seara. Pana atunci… am schimbat un pic meniul 🙂

Pentru ca in seara asta ma pregatesc sa vad filmul In vino veritas – Sideways, am savurat ceva cu vin. Emmentaler Fondue, cu Siel de Tohani. Fondue este o specialitate din Alpi, in care pe langa Emmentaler si alte tipuri de branza se mai pun cateva chestii ciudate 🙂 Cum ar fi rachiu de cirese si suc de mere. Este o branza care se mananca fierbinte, incalzita in vase ceramice.

Emmentaler Fondue Delaco

Macar la vasul ceramic am pastrat culoarea zilei. Plus ca am savurat o branza cu alcool 1,2%.

Pofta buna fara carne!

A propos, voi ce alimente de culoarea castanei coapte mai stiti in afara de ciuperci, masline sau ciocolata?

Daca vreti si ceva dulce, Brindusa a pregatit fursecuri cu cacao si stafide.

2 Comments

  1. Aluculesei Brindusa
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.