Valcea la rand! Dupa Debrecen, Randers, Krasnodar si Brest, veni derbiul oltenesc

Dupa seria de victorii europene pe teren propriu, a urmat Valcea la rand. Derbi oltenesc dar si european, deoarece s-a jucat cu locul 2 pe masa. Si cu o dorita prezenta europeana in sezonul urmator.

Gol Craiova in meciul cu HCM Rm. Valcea

Spectacol in tribunele Salii Polivalente Craiova

Dupa Debrecen, Randers, Krasnodar si in special Brest, publicul craiovean s-a invatat cu victoriile importante.

Dar mai ales cu atmosfera incredibila din Sala Polivalenta Craiova. O victorie poate depinde de detalii, de arbitri sau de noroc. Insa atmosfera dintr-o sala de sport depinde doar de noi, suporterii veniti sa ne incurajam favoritele.

time out cu sala plina

Craiovenii au fost din nou la inaltime. Chiar daca a fost Joi si o ora destul de complicata pentru handbal, sala a fost aproape plina. Am scos de la naftalina bannerul cu Craiova dar mesajul cu enumerarea este nou-nout 🙂

Debrecen, Randers, Krasnodar, Brest, Valcea

Antrenorii valceni Relu Rosca si Gheorghe Sbora au fost intampinati cu aplauze iar la final s-a cantat La Multi Ani pentru cei 72 de ani impliniti de Dom’ Profesor.

Cam atat despre spectacolul din tribune, sa trecem si la cel din teren.

Cum a fost derbiul oltenesc intre SCM Craiova si HCM Rm. Valcea

Valcencele au intrat mai bine in meci si-n minutul 4 conduceau 0 – 2. Incet, incet s-au incalzit si craiovencele si au inceput sa-si intre in mana.

Mai intai a inscris Rata (Ana Maria Ticu) de la 7 m in minutul 8.

Gol Rata de la 7 m

Apoi in minutul 10 SCM Craiova a trecut la conducere si nu a mai fost ajunsa pana la final.

scor la pauza SCM Craiova - HCM Rm. Valcea

Prima repriza s-a incheiat cu 13 : 6 pentru SCM Craiova dar si cu multe eliminari de 2 minute. Ca doar era derbi oltenesc intre 2 echipe orgolioase si ambitiose.

In repriza a doua diferenta s-a dus si la 8 goluri dar s-a si redus la 3. Aceasta a fost si diferenta de la final, SCM Craiova – HCM Rm. Valcea 25 – 22.

Imbucurator faptul ca inaintea returului cu Randers a mers bine poarta si ca au marcat aproape toate jucatoarele.

De ce au invins oltencele din Craiova

In primul rand pentru ca au avut publicul langa ele si vin cu un surplus de incredere dupa victoriile europene.

Blue Legion

In al doilea rand pentru ca au fost mai solide in aparare si mai eficiente in atac. Iar efortul s-a distribuit mai uniform in cadrul echipei. Adica SCM Craiova a fost o echipa care a invins valorile individuale de la HCM Valcea. Am sa detaliez aceste aspecte.

In aparare Irina Glibko a fost bine tinuta de craiovence.

Irina Glibko

Mult mai bine decat au reusit valcencele s-o contracareze pe Cristina Zamfir Florianu.

Gol Cristina Zamfir

Ca urmare Glibko a marcat 5 goluri iar Cristina 7. Nu mai punem la socoteala si cele 2 minute de eliminare ale Cristinei Zamfir sau momentele in care s-a odihnit pe banca.

A propos de eliminari si de felul hotarat in care s-a jucat, au fost 8 eliminari la Craiova si 9 la Valcea. Insa la Craiova au primit eliminari 8 jucatoare diferite, pe cand la Valcea eliminarile s-au concentrat pe 5 jucatoare.

Astfel Vasilevskaya a primit 3 eliminari si cartonasul rosu iar alte 2 valcence au avut 2 eliminari. Probabil obisnuita cu atmosfera de nota 10, Cristina Florica a inscris de 8 ori dar a si fost eliminata de 2 ori. Cu 2 eliminari la purtator altfel te porti in aparare. S-a vazut si pe tabela de marcaj, craiovencele marcand din toate pozitiile.

Cateva momente cu golurile Craiovei

Goool Alice!

Goool Zeljka Nikolic!

Gol Zeljka Nikolic

Goool Andreea!

Si daca la noi golurile au fost distribuie oarecum uniform, la Valcea si golurile mai multe au fost concentrate in dreptul a catorva jucatoare.

Cred ca aici a fost cheia meciului. E mai usor sa blochezi 3 jucatoare valcence care au marcat cel putin 3 goluri decat 5 craiovence marcatoare a minimum 3 goluri.

Irina Glibko a fost rapid inconjurata de fetele noastre. Iar celelalte marcatoare au beneficiat de atentie sporita.

SCM Craiova in aparare

Si intre buturi s-a vazut diferenta, Yuliya Dumanska inchizand mai bine poarta decat Petra Blazek.

Relu Rosca a incercat sa surprinda scotand portarul si jucand cu 7 jucatoare de camp. A reusit oarecum, reducand din diferenta.

A avut si noroc de cateva ori,  Zeljka sau Cristina ratand de putin in situatii cu poarta goala. Insa Bobana Klikovac n-a mai ratat si a marcat de la centrul terenului.

Spectacolul din tribune a coborat pe teren

Atmosfera din tribune s-a resimtit si pe teren. Nu doar ca oaspetele s-au pierdut de multe ori in atac. Dar s-a vazut si-n aparare.

La un contraatac lansat de Yuliya Dumanska spre Zeljka Nikolic, Glibko a faultat incercand sa-i ia mingea. Arbitrul n-a fluierat, Zeljka a ridicat mainile in sus a nedumerire dar Irina Glibko i-a dat mingea. Sau a vrut sa dea peste Zeljka exact cand aceasta ridica mainile? Greu de spus in atmosfera incendiara de la finalul meciului. Dar vizibil cum ucraineanca se ia cu mainile de cap 🙂

Finalul de meci a prins jucatoarele Craiovei in atac si publicul in delir 😉

Bafta fetelor, drum bun la Randers si sa ne revedem in sferturile Cuperi EHF!

Bafta fetelor!

A propos de spectacolul din tribune coborat in teren, acum s-a intamplat diferit fata de meciul de la Valcea. Atunci echipa Craiovei a venit alaturi de galerie la o poza de familie alb-albastra.

poza de familie alb-albastra

Acum galeria a venit pe teren si le-a asteptat pe fetele de la SCM Craiova si pe antrenor. Nu cu mana goala ci cu steagul alb-albastru cu flori de crini 🙂

Blue Legion, Pati si Andreea

Pati si Andreea

Blue Legion si Yuliya DumanskaYuliya

Rata si BlondieRata si Blondie

Blue Legion si AliceAlice

Blue Legion si Bogdan BurceaBogdan Burcea

Blue Legion si Cristina Zamfir FlorianuCriss

De remarcat ca la spectacolul de la Craiova a participat si galeria venita din Valcea.

Brigada Zavoi

Si-au incurajat preferatele si le-au aplaudat la final, chiar daca au pierdut clar.

Spor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.