Clompi cu surprize la Miercurea fara carne

Bine v-am regasit la Miercurea fara carne, ultima din editia de vara. Azi a fost deja ceata la Craiova, semn ca toamna e aproape. Dar pana vine, sa va spun despre Clompi cu surprize.

Pentru de dimineata am avut paste cu cascaval ras. Nu prea mananc eu paste, dar daca tot le-a facut fata lu’ tata, am zis sa-i multumesc 🙂

Paste cu cascaval

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat prune si ciocolata neagra. Sunt cam ultimele prune din pomul de la serviciu.

ciocolata cu resveratrol

Mie imi plac mai tari, nu coapte rau. Si azi abia am mai gasit pe placul meu. Dar incep sa se faca si perele. Si strugurii 🙂

La pranz am facut un Clompi cu surprize. Despre Clompi – omleta intoarsa ca pe clatita si cu fata de pizza v-am tot spus. Azi am inovat un pic cu cateva ingrediente surpriza. Dar astea au fost pe langa Clompi.

Clompi cu surprize

La omleta tot ingredientele clasice le-am folosit. Adica oua de tara, branza de oaie, ceapa verde si patrunjel. Am mai pus deasupra si condimente grecesti pentru omleta.

Sa trecem la surprize.

Clompi cu surprize la pranz

Surpriza a venit la pairing. N-am mai facut salata, dar am copt o rosie in tigaie. Peste care am presarat sare, ulei si piper. Yam-yam!

Daca nu stiati, cantitatea de licopen eliberata de rosii creste daca acestea sunt coapte. Asa ca pe langa resveratrol, am adaugat la portia de sanatate si licopen.

Iar ceea ce vedeti langa rosie nu sunt niste turtițe, asa cum par. Sunt de fapt piersici de-alea turtite, uitate in frigider. Si le-am gasit stafidite si scofalcite. Asa ca le-am copt un pic in tigaie, ca sa desavarsesc deshidratarea.

A iesit ceva foarte ciudat dar gustos. Parca ar fi o lipie dulce. Si zemoasa in acelasi timp.

Seara ma pregatesc pentru o alta inovatie. Pentru ca tot poftesc la o salata de varza, o voi face cu marar si eventual morcovi. N-am avut morcovi, dar am repetat faza cu rosia coapta 🙂

salata de varza cu marar

Insa supriza vine la pairing. Acompaniez salata cu branza coapta in tigaie. Tot de-aia de oaie de care am pus si-n Clompi cu surprize.

Si pentru ca azi am bifat toate gusturile, mai putin pe cel iute, voi manji branza coapta cu sos de ardei. Iar rosia coapta cu sare, piper si ulei de masline.

branza si rosii coapte

Pofta buna fara carne!

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.