Saptamana asta am reusit sa savurez Miercurea fara carne in ziua care-i poarta numele. Doar ca din fel de fel de motive (volei feminin, divan balcanic s.a.), postarea apare Joi. Enjoy!
Pentru de dimineata am avut un mic dejun grecesc.
Adica branza Feta din Grecia, cu ulei de masline si condimente grecesti, plus masline de Thassos. Am adaugat si-o nuanta autohtona, cu rosii si ardei de la tara.
Am stropit branza Feta cu ulei de masline si am presarat condimente pe deasupra, asa cum am vazut ca se serveste in Grecia. Yam-yam!
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am profitat de prunele din pomii de la serviciu. Plus o bucatica de ciocolata neagra.
La pranza am bagat o salata fel de fel alaturi de zacusca pe paine prajita. Paine cu maia, bineinteles.
Salata fel de fel – valeriana si tot felul de bunatati
Salatei i-am zis fel de fel pentru ca am savurat prima data salata de valeriana in Heidelberg.
Si acolo scria pe pachet ceva de genul Feld salat (salata de camp). Cum eu nu stiu germana, i-am zis salata fel de fel. Si asa i-a ramas numele.
Acum am mai adaugat castraveti, ceapa rosie si masline de Thassos.
Plus ca am dres-o cu sare, lamaie si ulei de masline. Asta ca sa fie cu adevarat cu toate felurile de ingrediente.
Seara am incheiat-o cu mancarica de orez si legume, rosii, cascaval si ardei iute.
Plus o hidratare cu hamei alaturii de bloggerii craioveni si organizatorii Divanului.
Nu stiu daca de la valeriana sau de la hamei, dar am dormit foarte bine. Pentru cei care nu stiu, valeriana este cunoscuta pentru efectele sale impotriva insomniilor.
Are un continut caloric mic insa este bogata in vitamine (A, B1, B2, B6, B9, C, E, PP, K) si minerale (calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu). Daca mai adaugam fibrele si acizii grasi esentiali, sper ca v-am convis sa incercati o salata fel de fel cu valeriana.
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei