Pasta de masline la Miercurea fara carne

Nu prea exista meniu la Miercurea fara carne in care sa nu am masline de Thassos. Azi insa am savurat si masline si pasta de masline. Cumparata din Thassos, evident.

Pasta de masline Kalamata si masline verzi

Pentru de dimineata am incercat pasta de masline, pe paine cu maia. Am acompaniat cu piure, masline de Thassos si-un ardei iute. V-am zis eu data trecuta ca e  bine cu iute.

pasta de masline

Pasta de masline a fost in 2 variante, atat de la masline kalamata cat si de la masline verzi. Mi-a placut mai mult Kalamata, pasta de masline verzi fiind un pic prea lichida pentru gustul meu.

pasta de masline verzi si Kalamata

Daca nu va place niciuna dintre variantele mele, puteti sa faceti si voi pasta de masline negre. La Teo am gasit o reteta super-simpla. In alte retete am vazut ca se poate pune si telina in pasta de masline. N-are decat sa fie si mai buna 🙂

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am continuat cu portia de resveratrol si ciocolata neagra. Cat mai sunt struguri in vita, o sa-i tot vedeti la Miercurea fara carne.

resveratrol si ciocolata

La pranz am bagat o traditionala ciorba de legume cu mamaliga. Yam-yam!

ciorba de legume cu mamaliga

Nu mai mancasem mamaliga de cateva zile si-i cam duceam dorul 🙂 Lasa ca l-am potolit azi.

Iar seara mi-am facut pofta cu o salata orientala cu de toate. Cartofi albi, masline negre, ou fiert, ceapa verde si alba, castravete murat, marar si patrunjel. Plus ulei de masline si otet balsamic. Pe care l-am pus la final, pentru decor tigrat 🙂

salata orientala cu de toate

Ar fi mers si niste hamsii in salata orientala, dar nu la Miercurea fara carne. Insa la cata salata am facut, cred ca experimentez maine si cu peste. Am niste macrou afumat care abia asteapta cateva picaturi de lamaie ca sa alunece in salata orientala 🙂

Dar pana atunci va doresc… Pofta buna fara carne!

Update:

Daca nu v-am facut suficienta pofta, va invita Raluca la un Ratatouille.

3 Comments

  1. 26 septembrie 2018
  2. Daniel Botea

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.