Nu prea exista meniu la Miercurea fara carne in care sa nu am masline de Thassos. Azi insa am savurat si masline si pasta de masline. Cumparata din Thassos, evident.
Pasta de masline Kalamata si masline verzi
Pentru de dimineata am incercat pasta de masline, pe paine cu maia. Am acompaniat cu piure, masline de Thassos si-un ardei iute. V-am zis eu data trecuta ca e bine cu iute.
Pasta de masline a fost in 2 variante, atat de la masline kalamata cat si de la masline verzi. Mi-a placut mai mult Kalamata, pasta de masline verzi fiind un pic prea lichida pentru gustul meu.
Daca nu va place niciuna dintre variantele mele, puteti sa faceti si voi pasta de masline negre. La Teo am gasit o reteta super-simpla. In alte retete am vazut ca se poate pune si telina in pasta de masline. N-are decat sa fie si mai buna 🙂
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am continuat cu portia de resveratrol si ciocolata neagra. Cat mai sunt struguri in vita, o sa-i tot vedeti la Miercurea fara carne.
La pranz am bagat o traditionala ciorba de legume cu mamaliga. Yam-yam!
Nu mai mancasem mamaliga de cateva zile si-i cam duceam dorul 🙂 Lasa ca l-am potolit azi.
Iar seara mi-am facut pofta cu o salata orientala cu de toate. Cartofi albi, masline negre, ou fiert, ceapa verde si alba, castravete murat, marar si patrunjel. Plus ulei de masline si otet balsamic. Pe care l-am pus la final, pentru decor tigrat 🙂
Ar fi mers si niste hamsii in salata orientala, dar nu la Miercurea fara carne. Insa la cata salata am facut, cred ca experimentez maine si cu peste. Am niste macrou afumat care abia asteapta cateva picaturi de lamaie ca sa alunece in salata orientala 🙂
Dar pana atunci va doresc… Pofta buna fara carne!
Update:
Daca nu v-am facut suficienta pofta, va invita Raluca la un Ratatouille.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Raluca Brezniceanu
Pana sa ajung in Grecia nu mancasem niciodata pasta de masline, dar apoi m-am indragostit de ea.
Daniel Botea
Eu cred ca mai gustasem si pe la noi, dar nu mai stiu cu ce ocazie. Oricum, tot cumparata. Dupa ce-am vazut o reteta cu telina, ma gandesc sa fac si eu.
Bratu Gabriela
am mancat cred ca o singura data pasta de masline, dar stiu ca mi-a placut. mi-ai facut pofta cu salata orientala, stiu ce meniu adopt maine!