Pentru Miercurea fara carne de azi mi-am propus sa am ardei iute la toate mesele. Si daca se poate, si de toate culorile 🙂
Pe langa faptul ca incerc sa bifez toate culorile si gusturile in fiecare zi, pentru iute mai am un motiv. De fapt 10 motive 🙂 Dar sa trecem la meniul zilei.
Ardei iute de dimineata pana seara
Pentru de dimineata am avut salata de vinete si zacusca, pe paine prajita.
Insotite de masline de Thassos si de un ardei de culoare portocalie si iute, bineinteles.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat struguri negri ca resveratrolul si ciocolata neagra.
Ciocolata neagra este all-season, insa strugurii proaspat culesi sunt un… must have de sezon 🙂
La pranz am bagat o ciorba de dovlecei, pe care am „indulcit-o” cu un ardei. De data asta de culoare verde-galbuie. Dar tot iute-moderat.
Dupa cum vedeti, am avut si o gama larga de culori azi. Nu doar la ardei.
Pe langa rosu, galben, bleumarin, am mai bifat verde, ciocolatiu, negru si portocaliu. Si cum lipseste albul, seara ma pregatesc sa-l completez.
N-am mai mancat de mult o pizza Quattro Formaggi asa ca o sa poftesc la ea mai pe seara. Cu ardei iute bineinteles.
Am o dilema aici: sa folosesc ardei proaspat, pe care sa-l maruntesc? Sau mai degraba un sos de ardei iute?
Daca gasesc un ardei iute rosu, il folosesc. Daca nu, maruntesc unul indiferent de culoare si completez cu sos rosu de ardei iute. Oricare ar fi alegerea, sting cu bere si pizza si iuteala.
Plus ca berea merge bine si cu meciul de handbal pe care-l joaca fetele de la SCM Craiova la Cisnadie. Sa fie cu noroc!
Iata si poz(n)a, ca sa nu ma credeti doar pe cuvant ci si pe imagini 😉
N-am avut ardei verde de maruntit, asa ca am maruntit praz si ceapa verde 🙂
Pofta buna fara carne!
Update:
Tot am zis eu de alb mai pe seara, asa ca va invit la un lapte de migdale propus de Raluca.

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Raluca Brezniceanu
Daca pui prea mult ardei iute s-ar putea sa omori gustul mancarii. Cred ca la pizza quatrro formaggi nu merge ardei, ca are oricum gorgonzola picanta.
Daniel Botea
Pai de-aia zisei in articol iute-moderat. Stii cum merge cu bere? Snur 🙂
Bratu Gabriela
ce bine arata pizza ta! mi-ai cam facut pofta si stiu ca am un premix prin bucatarie, cred ca azi ma pun pe treaba si eu. tot cu ardei iute din plin, la noi e la loc de cinste!
Daniel Botea
E a mea doar pentru ca am cumparat-o, n-am facut eu. Desi am mai avut si astfel de momente, cand am facut pizza si cu branza si cu praz 🙂