Victorie la Dortmund in turul 3 al Cupei EHF. Bravo SCM Craiova!

Facebook mi-a adus aminte ca anul trecut SCM Craiova incepea turul 3 in EHF Cup victorioasa acasa cu Debrecen. Tot pe 11 Nov, dar in 2018, oltencele au reinceput meciurile in Cupa EHF cu o victorie la Dortmund.

11 Noiembrie 2017

17 : 19 (9 : 9) – victorie la Borussia Dortmund

Ziceam ca victoria cu Brasovul a fost de bun augur pentru SCM Craiova, increderea recapatata aratandu-si roadele si-n EHF Cup. Leoaicele alb-albastre au pornit cu hotarare in meciul de la Dortmund. Si chiar daca pe contraatac nemtoaicele ne-au surprins de cateva ori, fetele noastre au revenit.

9 : 9 la pauza in Dortmund

Desi Borussia a avut de mai multe ori 3 goluri avantaj (4:1, 6:3, 9:6), prima repriza s-a terminat la egalitate 9:9. Spre bucuria inimoasei galerii craiovene, in picioare in stanga imaginii.

Ca tot a fost Ziua Armistitiului pe 11 Noiembrie, „armistitiul” de handbal din pauza a continuat si-n partea secunda. In repriza a doua am inceput in avantaj (09:10) apoi meciul a mers cap la cap cu egalitate la 10, 12, 14 si 15.

Era minutul 54 si scorul 15:15 cand Bogdan Burcea a cerut time-out. A fost de bun augur, Ana Maria Ticu a inscris de la 7 m si s-a facut 15 – 16.

Rata la 15 - 15

Din acel moment SCM Craiova n-a mai cedat avantajul, meciul incheindu-se la 17:19, cu gol pentru Craiova in ultimele secunde.

Meci de la egal la egal si victorie pe final

A fost victorie la Dortmund dar n-a fost deloc usor, meciul fiind aproape de a se incheia la egalitate.

Au fost insa cateva minute de luciditate si de concetrare maxima in tabara noastra. Dupa ce SCM Craiova a luat conducerea la 16, au urmat 3 atacuri germane anihilate.

momentele Craiovei

Mai intai Blondie (Andreea Ianasi) a recuperat o minge si a inscris pe contraatac, cu pretul unei accidentari. S-a facut 16 : 17 apoi Florentina Stanciu blocheaza inca o data, Craiova inscrie si pentru prima data avem 3 goluri in fata.

De la 15 : 18 nemtoaicele au revenit la 17 : 18 si cu 10 secunde inainte de final aveau ultimul atac.

S-ar fi putut incheia 18 : 18 insa apararea a recuperat mingea. Elena Gjorgievska a sutat din careul nostru si a inscris in ultimele secunde in poarta goala.

Victorie grea, smulsa pe final, dar cu atat mai valoroasa. Iata statisticile meciului Borussia Dortmund – SCM Craiova.

Am vazut meciul FB Live la Petrisor Albu, caruia ii multumesc inca o data ca ne-a tinut conectati la tensiunea meciului.

Felicitari fetelor si staff-ului dar si colegilor de la Blue Legion, care s-au auzit pe toata durata partidei.

Blue Legion spre victorie la Dortmund

Blue Legion la Dortmund

6 colegi de la Blue Legion Craiova au plecat cu masina la Dortmund, in buna traditie a deplasarilor la Kastamonu sau chiar Kristiansand.

6 pentru Dortmund

S-au mai reunit cu cativa romani din Germania si s-au facut auziti in toata sala.

Colegii sunt inca pe drum la ora la care scriu articolul, intorcandu-se obositi dar fericiti dupa victoria fetelor. La finalul partidei s-au bucurat alaturi de fete si de antrenori, ca intr-o adevarata familie alb-albastra.

Victorie la Dortmund 17 : 19

Urmeaza returul SCM Craiova – Borussia Dortmund pe 18 Noiembrie

Duminica viitoare, pe 18 Noiembrie avem meciul retur acasa, cand sper ca Sala Polivalenta sa redevina un vulcan. Daca la Dortmund o mana de olteni s-au auzit in toata sala, la Craiova trebuie sa fie uragan in tribune.

Meciul nu va fi deloc usor, sa nu uitam ca frumoasa victorie la Dortmund a fost pe muchie de cutit pana in ultimele secunde.  Nemtoaicele sunt solide si rapide, neavand nimic de pierdut. Nu degeaba se spune despre nemti ca esti sigur ca i-ai batut doar dupa ce se urca in avion.

Sa speram insa intr-un meci bun pentru fetele noastre si intr-o calificare in grupele Cupei EHF.

Pana atunci insa, Joi, 15 Noiembriem, de la ora 17:30 avem meci acasa cu Minaur Baia Mare.

SCM Craiova - Minaur Baia Mare

Pentru fete este ocazia potrivita sa puna la punct ultimele detalii inainte de returul din EHF. Si pentru craioveni este un bun prilej de repetitie inainte de meciul de Duminica.

Hai la Sala Polivalenta! Hai Craiova!

Update:

Colegii de la Blue Legion Craiova au aparut pe pagina de Facebook BVB 09 Handball.

Blue Legion pe pagina FB BVB 09 Handball

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.