Update pe grupurile Facebook, cu Refresh share attachment

Mi s-a intamplat chiar azi. Am aflat ca s-a amanat concertul la care ma pregateam sa merg in aceasta seara. Si cand zic ca ma pregateam, spun doar ca fiind o formatie sarbeasca, aveam steagul Serbiei pregatit pentru concert. Trecand peste pregatire, acum trebuie sa fac update pe grupurile Facebook,  pe care am pus articolul despre concert.

Serbia

Cum s-a intamplat

O prietena m-a anuntat ca a aflat despre locatia respectiva, ca n-ar mai fi disponibila pentru concert. Intre timp am dat cateva telefoane si cat asteptam confirmarea, m-a anuntat si PR-ul trupei din Serbia. Concluzia? Concertul programat pentru 9 Februarie (in aceasta seara), se amana pentru 11 Mai.

Ok, la loc comanda. I-am anuntat pe bloggerii cu care deja vorbisem sa mergem la concert. Dar ce ma fac cu grupurile FB pe scrisesem despre eveniment? Pentru ca dupa ce am scris pe blog despre concertul New Deal la Craiova, am postat articolul si pe grupurile craiovene de Facebook.

Update pe grupurile Facebook cu Refresh share attachment

In primul rand am facut update pe blog. Am actualizat informatia si  apoi am modificat pe Sharing Debugger, astfel incat sa stie si Facebook despre schimbare.

Sharing Debugger Facebook

Din fericire, atat pentru profilul personal de Facebook cat si pentru grupuri, FB are optiunea de Refresh share attachment.

Adica te duci la postarea respectiva (pe profilul personal sau in grupuri) si aplici Refresh share attachment.

Refresh Share Attachment

Apoi Save si s-a actualizat postarea. Procedeul este valabil atat pentru update pe grupurile Facebook cat si pe profilul personal.

Save update

Pe paginile FB nu exista aceasta optiune. Sau poate n-am gasit-o eu. Oricum, ca sa fiu sigur ca n-am pus oamenii pe drumuri degeaba, am si comentat la postarile respective. La loc comanda, cu imaginea corespunzatoare.

update pe grupurile Facebook

Acest comentariu are un dublu rol. Cei care au interactionat cu postarea (prin like-uri sau comentarii) vor fi avertizati. Grupurile in care pozitia postarilor se actualizeaza in functie de comentarii, vor afisa din nou acea postare in fata.

Pe paginile FB, unde nu se face actualizarea imaginii prin Refresh share attachment, exista macar comentariul. Bineinteles, cine intra pe link va  ajunge la articolul actualizat. Insa imaginea articolului a ramas cea initiala de pe paginile FB.

Exista si posibilitatea sa stergi vechea postare si sa o adaugi pe cea actualizata. Insa ii pierzi pe cei care au interactionat cu vechea postare.

Voi ce solutii ati gasit in astfel de cazuri?

Spor!

Update:

Gratie Cameliei Croitor am aflat cum se poate face actualizarea si pe paginile de Facebook.

update pe pagina de Facebook

Trebuie doar sa dati click pe data postarii, in exemplul de mai sus pe February 6 at 2:18 PM. De-acolo ajungeti la link-ul postarii care in coltul dreapta are cele 3 puncte. Click pe ele si ajungeti iar la un meniu cu Refresh share attachment.

Mercic Camelia!

Save

Save

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.