Craiova Blog Meet aniversar, 7 ani de intalniri blogosferice lunare

Nu stiu altii cum sunt, dar in Banie bloggerii se intalnesc in fiecare luna in cadrul Craiova Blog Meet. In 2019 s-au implinit 7 ani de cand participam fara intrerupere la intalnirile blogosferice lunare. I-am sarbatorit cum se cuVin la Craiova Blog Meet aniversar.

Iar la aniversare a fost #cudetoate: vinuri de Samburesti, degustare de pahare si bunatati culinare.

blogoltenii si vinurile oltenesti

Degustare de pahare la Craiova Blog Meet aniversar

Craiova Blog Meet #84 a fost o gura de Oxygen, o gura de vin, mai multe guri de bunatati culinare si o gura de apa pentru hidratare.

Narcis Neagoe a inceput cu o scurta prezentare a vinurilor de Samburesti. Pentru cei care nu fusesera inca la o degustare sau la pairing cu branzeturi poloneze, informatiile au fost binevenite.

Vinuri de Samburesti

La fel ca vinul din pahare. Momentul a fost un teasing pentru ceea ce urma: o degustare de pahare.

Degustare de pahare

Pentru ca la Craiova Blog Meet aniversar au fost si prietenii polonezi, Magda s-a ocupat de traducere. In acest timp eu am vanat o prezenta feminina poloneza. Insa Magdalena Filary a fost singura reprezentanta.

Dar pentru ca nu putea sa bea vin, n-a fost eligibila pentru momentul urmator. Asa ca m-am reorientat spre o bloggerita care a apreciat Chardonnay – un vin care intelege femeile.

Si am rugat-o sa ghiceasca in care dintre cele 6 pahare este Chardonnay. Pentru comparatie, am rugat-o pe Andreea sa ne spuna care pahar reprezinta un vin mai aromat, mai dulce, mai sec etc.

La final a ales 2 pahare care i s-au parut cele mai apropiate de gustul Chardonnay-ului de Samburesti.

De fapt in toate paharele era Chardonnay, chiar din aceeasi sticla. Insa deschiderile diferite ale paharelor si marimile diferite dau senzatii diferite, chiar daca este vorba despre acelasi vin.

Ideea a fost sa intelegem importanta paharelor in cadrul degustarilor. Pentru ca a fost cobai la experimentul nostru, Andreea a primit o sticla de vin care intelege femeile 🙂

vinul care intelege femeile

Daca nu credeti, iata momentul in care am pregatit paharele pentru degustare.

Daca sunteti sceptici in continuare, puteti face si singuri o incercare 🙂

Craiova Blog Meet aniversar la Oxygen Bistro

Pentru ca se anuntasera peste 40 de persoane la Craiova Blog Meet aniversar, am avut nevoie de coordonare. Cu acces in avans la meniul de la Oxygen Bistro si stiind ce vinuri prefera fiecare, ne-am hotarat si la felurile de mancare.

Pentru vinurile albe am preferat o Salata Anya, cu branza la gratar si pui. Ce sa-i faci, fan branza 🙂

Salata Anya

Iar pentru cele rosii, am luat pui dulce-picant. Si mi-a picat tare bine la el, Merlot de Samburesti.

Pui dulce-picant la Oxygen Bistro

Iar dupa ce ne-am pus burta la cale, au inceput blogoltenii discutiile de socializare. Si pe urma, „bebelusele, dans” 🙂

Party aniversar

La un moment dat a aparut si Horatiu cu sepcile negre, tocmai bune pentru poze.

dans la Craiova Blog Meet aniversar

Ba melodii romanesti, ba poloneze sau internationale, s-a cam pus lumea in miscare.

Ne-am rehidratat cu Aqua Carpatica si am continuat asa pana la miezul noptii.

Cand a venit tortul, care are o traditie speciala. Geordan, care a fost la primul Craiova Blog Meet in urma cu 7 ani, ne-a spus la prima aniversare ca mama lui face torturi exceptionale.

tort de la Mama lu' Geordan

Nu l-am crezut pana cand n-am gustat. Iar apoi asa a ramas obiceiul, chiar daca intre timp Geordan a plecat in Germania. Dar este reprezentat dulce la fiecare aniversare.

Craiova Blog Meet aniversar

Prezenta dulce am „sampanizat-o” cu un pahar aniversar. Am avut 3 tipuri de spumant Zarea: Brut, Extra-Sec si Rose Demisec. Ca sa fie pentru toate gusturile la Craiova Blog Meet aniversar.

Hai noroc si spor in continuare!

Update:

Nu degeaba am insistat eu cu Chardonnay 🙂 Anul viitor sper sa degustam si Chardonnay din gama Chateau Valvis. Nu de alta, dar a castigat medalie de aur la Vinalies Internationales la Paris.

Save

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.