New Deal la Craiova, balade rock si un pic de muzica sarbeasca

Despre New Deal am mai amintit in 2016 si 2017. Pentru cei care sunt aclimatizati cu alergarile prin vie, la Corcova sunt 3 dealuri: Dealul Corcova, Dealul Jirov si New Deal, mai pe seara 🙂

Update:

Concertul care era prevazut pentru 9 Februarie a fost amanat pentru data de 11 Mai.

New Deal

Daca n-ati inteles cuvintele cheie, va rog sa intrati pe link-urile din 2016 si 2017. Intodeauna ziua de alergare prin vie se incheie cu o petrecere nocturna ai carei protagonisti sunt cei de la New Deal.

Urmariti pana la capat filmuletul de mai sus, ca sa intelegeti ce petreceri se incing alaturi de New Deal.

New Deal la Craiova Sambata, pe 9 Februarie la Cult Music Club 11 Mai

In 2018 am ratat Corcova Trail Race pe motiv de schimbare a datei. Alergarea prin vie se desfasura traditional in ultima Sambata din August. Anul trecut au schimbat regula si evenimentul fost in prima Sambata, cand eram in Grecia. Dar pentru ca am ratat alergarea, vinul si New Deal in 2018 la Corcova, in 2019 vin ei la Craiova.

New Deal la Craiova pe 11 Mai

Sambata, 9 Februarie, 11 Mai, incepand de la ora 21:30, New Deal ne incanta la Craiova cu cover-uri rock internationale. Dar si cu cateva piese sarbesti, la cererea publicului. Si dupa cum ma astept, o sa fie cerere mare.

Daca nu am spus pana acum, New Deal este o trupa de rock din Serbia. Veti recunoaste multe hit-uri internationale iar cei care prindeau sarbii la TV, isi vor aminti si cateva melodii sarbesti din vremuri mai vechi sau mai noi.

Amintiri sarbesti din adolescenta

Acum nu stiu cat de familiarizati sunteti voi cu muzica din Serbia. Dar generatia mea a crescut odata cu Bijelo Dugme, Magazin, Bajaga, Riblja Corba, Novi Fosili, Merlin… i tako dalje. Ultima nu este o formatie, inseamna si asa mai departe 🙂

Noi eram familiarizati cu programele sarbesti, cu Filmski Maraton, cu Cibona Zagreb, Crvena Zvezda sau Partizan Belgrad. Si bineinteles cu muzica rock sarbeasca.

Era normal ca la chefuri sa avem si melodii sarbesti. Si nu cred ca doar aici la Craiova, ci pe toata „coasta” de vest a Romaniei, care prindea sarbii la TV.

Stiu asta, pentru ca in ultimul an de facultate am facut un revelion studentesc la Herculane. Cu bilete studentesti luate prin sindicat. Nici pe-astea nu stiu daca le-ati prins. Traditia era asa, aveam 2 bilete si mergeam 4 🙂

Ideea este ca s-au strans la Herculane cateva sute de studenti din Craiova, Timisoara, Severin, Orsova i tako dalje 🙂 Nu stiu cine a fost DJ-ul petrecerii, dar cand a dat-o pe muzica sarbeasca ne-a nimerit din plin.

A fost cel mai frumos Revelion ever. Imi mai aduc aminte ca am dansat pe mese si pe scaune si ca ne-am zbantuit pana dimineata. La 12:00 noaptea am iesit afara si am sarbatorit trecerea in noul an cu sticle de sampanie si cu zgomot de pocnitori si artificii. Iar pe 1 Ianuarie am luat-o de la capat.

Cand faceam revelioanele acasa in Craiova, programul la televiziunea de dinainte de ’89 era cu propaganda pana si-n noaptea de Anul Nou. Asa ca daca ne mai uitam la TV, stateam mai mult pe sarbi. Dupa muzica si petrecere, vecinii nostri incheiau programul cu filme. Dar pana atunci, la 01:00 noaptea mai ieseam inca o data afara ca sa zicem Srecna Nova Godina!

V-am mai spus despre chestii de-astea retro cu ocazia Disco TNC 84. Acum va spun doar vine ca trupa din Serbia la Craiova.

Hajdemo, prijateli!

Save

Save

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.