Placido Domingo Jr si prietenii in concert la Craiova

Concertul Placido Domingo Jr. & Friends este o premiera absoluta in Romania. Iar primul concert va fi la Craiova, pe 20 Aprilie in Sala Polivalenta.

Placido Domingo Jr

Placido Domingo Jr

Placido Domingo Jr, fiul cunoscutului tenor, este cunoscut mai degraba in calitate de producator muzical si compozitor. A scris piese pentru Michael Bolton, Riccardo Cocciante, Vanessa Williams, Sarah Brightman, Leona Mitchell, Diana Ross, Alejandro Fernández sau Tony Bennett. Bineinteles si pentru Jose Carreras, Luciano Pavarotti si tatal sau, Placido Domingo.

De-aici i „s-a tras” si debutul in calitate de cantaret.

“…într-o zi tatăl meu avea nevoie să învețe câteva cântece compuse de mine și m-a rugat să le înregistrez pentru el. Le-am înregistrat, iar după ce mi-a auzit vocea m-a întrebat de ce nu mă apuc de cântat muzică pop sau contemporană. Restul e istorie.”

A debutat in 2010 si a fost primit cu entuziasm pe toate scenele lumii.

Placido Domingo jr. a scos primul sau EP cu producătorul Juan Cristóbal Losada, in 2010. În 2017 a scos primul album în limba spaniolă – Latidos, urmat de versiunea în engleză – Heartbeat. Acesta include hit-uri ale anilor ’50 și ’60, cu influențe latino, pop, jazz, tango, bolero, cha-cha-cha și bachata. Iar aranjamentelr orchestrale și duetele cu artiști precum José Feliciano, tatăl său – Plácido Domingo sau Arturo Sandoval, au facut inconjurul lumii.

Placido Domingo Jr & Friends la Craiova pe 20 Aprilie

Concertul de la Craiova este primul pe care Placido Domingo Jr il sustine in Romania. Prietenii care il vor insoti sunt

  • Laura Bretan, favorita publicului pentru Eurovision,
  • soprana Irina Polivanova,
  • tenorul Alin Stoica, care a participat alături de Trooper la Eurovision,
  • cantarețul Valentin Boghean.

Vor fi acompaniati de Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia” Craiova, condusa de dirijorul Marius Hristescu. Ne vom bucura de muzica clasica, swing, jazz si alte suprize bine imbinate intr-un spectacol extraordinar.

Spectacolul va fi prezentat de Eveline Păuna. Biletele se gasesc online pe Eventim sau la Agenţia de bilete din Calea Unirii Nr. 16, luni-vineri, orele 10:00 – 18:00, telefon 0251 414 698.

Preturile biletelor sunt 100 lei in zona VIP si 50 lei inn tribune.

Din cate am inteles, Sala Polivalenta va fi folosita doar pe jumatate, pentru a asigura un sunet de calitate. Am apreciat deja aceasta asezare la Mamma Mia si marturisesc ca se aude mult mai bine.

Cine sunt prietenii

Laura Bretan s-a născut in 2002 în Chicago, Illinois. Dupa ce a a uimit America în cadrul show-ului America’s Got Talent, in 2016 a castigat „Românii au talent”.

Laura Bretan

La Eurovision s-a clasat anul acesta pe locul 2 cu piesa ”Dear Father”. Insa a fost pe primul loc la votul publicului.

Soprana Irina Polivanova s-a născut în Lviv, Ucraina. În timpul studiilor de licenţă a interpretat trei roluri principale la Teatrul Conservatorului din Moscova:

  • Ionta în opera omonima de Ceaikovski,
  • Mimi în „La Boheme” de Puccini,
  • Tatiana Larina în „Evgeni Onegin” de Ceaikovski.

Irina Polivanova

Este câştigătoarea premiului Virginia Zeani.

Tenorul Alin Stoica este castigatorul prestigiosului premiu „Luciano Pavarotti”. A participat la numeroase concursuri şi a câşigat, printre altele, marele premiu la Concursul „Paul Constantinescu”.

Alin Stoica

Dar si premiul special al Radiodifuziunii Române la Competition „Grand Prix de l’Opéra”. Din 2016 este colaborator al Operei Naţionale Bucureşti.

Vali Boghean este unul dintre cei mai talentaţi muzicieni din Republica Moldova. Pe lânga vocea inconfundabilă, Vali este un virtuoz al trompetei, saxofonului, flautului, tilincai, kavaluli, dudukului, cimpoiulului şi clarinetului.

Vali Boghean

Cateodata mai canta si la chitară clasică sau bass.

A propos de prieteni, daca n-au aflat inca de concert, puteti sa-i informati cu ajutorul evenimentului Facebook.

Spor incantator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.