3 zile la mare la Gala Spring SuperBlog 2019

Daca m-ati dat absent de pe blog, sa stiti ca am fost 3 zile la mare, cu ocazia Galei Spring SuperBlog 2019. Am plecat Vineri, m-am intors Duminica si am facut plimbari pe faleza de 3 ori. Dar sa va povestesc pe indelete.

3 zile la mare, incepute Vineri de la Craiova la Neptun

M-am trezit dis de dimineata ca sa prind trenul oltenesc spre Constanta. Hyperionul de 06:40 a ajuns la Constanta la 12:30. Unde imbracat in albastru ne astepta Radu Tuglea, constantean nascut in Dolj si plimbat prin tot sudul Romaniei.

Am zis ne astepta, pentru ca am fost mai multi. Plecat-am 2 olteni din Craiova spre Gala Spring SuperBlog, dar la Constanta am ajuns mai multi, urcati din Bucuresti 🙂 Am ocupat vagoanele strategic, 1, 3 si 4. Au mai venit olteni sub acoperire si Sambata, tot cu Hyperion.

Am ajuns la Hotel Miorita, deschis special pentru Gala SuperBlog. Ne-am luat in primire camerele si apoi am mers la un restaurant turcesc-tatarasc din apropiere. Cafea la nisip, suberek, lipie si alte bunatati ne-au pregatit pentru specificul local.

superbloggeri la Antik Cafe, prima dintre cele 3 zile la mare

Eu si doamna mea am ajuns si la mare, daca tot venisem de la asa mare departare.

3 zile la mare la Neptun, prima data in 2019

Seara s-a incheiat la cina, alaturi de superbloggerii care veneau din toate directiile.

Sambata dimineata la Muzeul de Istorie si Arheologie Callatis

A doua dintre cele 3 zile la mare a inceput cu o alergare. Si Sambata am fost olteni harnici, ne-am trezit matinal pentru o tura de alergare de la hotel pana la mare.

Apoi, dupa micul dejun, ne-am reunit la Muzeul de Istorie si Arheologie din Mangalia. Am fost vreo 15 ani la rand la 2 Mai sau Vama Veche si am tot trecut prin Mangalia. Dar niciodata n-am stiut ce ascunde istoria locului. Am aflat cu ocazia vizitei de Sambata, tura prin muzeu fiind prelungita in exterior in vechea cetate Callatis.

Dar nu inainte de a face o poza de grup cu superbloggerii.

superbloggerii la Muzeul Callatis

Directia de Cultura si Sport Mangalia ne-a pus la dispozitie un tur ghidat si multe explicatii detaliate oferite cu drag de doamnele de la Muzeul de Istorie si Arheologie.

Gasiti toate imaginile aici, am sa punctez doar ceea ce mi-a atras atentia mai mult.

Am aflat ca Mangalia (Callatis) a fost colonizata de grecii dorieni, cei care si-au pus amprenta pe aceste meleaguri in antichitate. Muzeul se afla pe fosta zona funerara a cetatii Callatis, dar am avut ocazia sa vizitam si ruinele zidurilor fostei cetati.

In interiorul muzeului se gasesc mai multe morminte, in unul dintre acestea gasindu-se un papirus care inca n-a fost descifrat.

mormantul de la rond

Ce-am mai aflat despre Callatis

Am aflat ca orasul antic se intinde sub toate cladirile din Mangalia, care a fost construita efectiv peste vechea cetate Callatis.

Un astfel de exemplu este Hotelul New Belvedere, care la constructie si-a modificat proiectul dupa ce excavatiile au scos la lumina constructiile antice.

ruine sub hotel

Dar pana a ajunge la acest exemplu de buna practica, in interiorul muzeului am vazut multe obiecte interesante.

Un opait mi-a atras atentia in mod deosebit.

opait la muzeul Callatis

Si un vas care ar rivaliza cu cele mai frumoase vase din zilele noastre.

vas la muzeu

In interiorul muzeului se gaseste un mic mozaic.

mozaic la muzeul Callatis

Mi-am amintit de mozaicul roman vazut acum 2 ani la Constanta, tot cu ocazia unei gale SuperBlog.

Dupa ce ne-am luat cateva suveniruri, am iesit sa vedem si ruinele cetatii Callatis.

ruinele cetatii Callatis

Ne-am intors pentru pranzul de la Hotel Miorita, nu inainte de a gusta suberek, ayran si braga in piata din Mangalia. Iar inainte de Gala am mai avut timp pentru inca o scurta vizita pe malul marii.

a doua oara pe plaja, in 3 zile la mare

Gala Spring SuperBlog 2019 si 3 zile la mare, la Hotel Miorita din Neptun

Din 2012 pana acum am lipsit la o singura gala, cea din primavara anului trecut. Atunci am avut un eveniment oltenesc de gala la care n-as fi putut absenta.

Acum n-am mai lipsit si pot spune cu mana pe inima ca dintre toate galele SuperBlog la care am participat, aceasta a fost cea mai sofisticata. Gazdele de la Hotel Miorita ne-au pregatit o seara completa, presarata de surprize.

gazdele de la Hotel Miorita

Ana-Maria Nedelcu si sora sa, sufletul familiei care se ocupa de Hotelul Miorita, ne-au spus cateva cuvinte despre activitatile pe care le desfasoara. In timp ce noi eram la Gala Spring SuperBlog, echipa hotelului Miorita alerga la maratonul de 24 de ore in sprijinul copiilor cu autism.

Multumim inca o data pentru primire, surprize si pentru toata desfasurarea de forte inainte de deschiderea oficiala a sezonului.

Am spus si eu cateva cuvinte la microfon, recunoscand ca SuperBlog mi-a schimbat viata.

Daniel Botea la Gala Spring SuperBlog 2019

Dupa ce-am castigat greutatea mea in branzeturi (2013) si trofeul Spring SuperBlog 2015, am pus la cale proiectul Branzeturi cum se cuVin. Vinurile oltenesti si nu numai si-au gasit perechi gustoase in branzeturile Delaco. De 3 ani facem degustari culinare cu vinuri si branzeturi. Iar pasiunea pentru vin si branza m-a readus pe bancile facultatii la masterul de Expertizare Viti-Vinicola. Asa, de la online la offline 🙂

A propos de online, puteti urmari inregistrarea Galei pe youtube:

Felicitari Madalina Sultan!

Mi-au placut foarte mult cuvintele rostite de Madalina Sultan, castigatoarea Spring SuperBlog 2019.

Poate si pentru faptul ca este tot o calculatorista indragostita de cuvinte. Casuta Oliviei ascunde mult curaj si perseverenta, iar Mada Lina a fost o prezenta convingatoare si un bun exemplu pentru superbloggeri.

Madalina Sultan

Am aflat ca s-a clasat la mare distanta, 21 de puncte fata de superbloggeritele de pe locurile urmatoare. Costica Tarnoveanu, pe locul 12, a fost primul superblogger din clasament, inconjurat de bloggerite.

Ehehe, pe vremea mea era invers 🙂 Am castigat Spring SuperBlog 2015 la 19 puncte distanta, urmarit de 10 superbloggerite de la care am sperat pana in ultima clipa ca-mi vor lua trofeul.

Vorba lui Radu Tuglea, #babaieti, ar fi cazul sa luati masuri 🙂

Pana atunci felicitari in primul rand Madalinei, apoi participantilor la gala si tuturor finalistilor. Si nu in ultimul rand Claudiei si lui Albert pentru implicare. SuperBlog e pe maini bune, am vazut multe fete noi la gala iar in tren am citit mai multe bloguri pe care nu le stiam.

Am lasat la final felicitarile pentru gazdele de la Hotel Miorita, pentru ca dupa Gala au urmat suprizele pregatite de Ana-Maria Nedelcu si echipa sa.

Party Spring SuperBlog 2019 la Neptun

Dupa Gala, ne-am reunit in restaurantul hotelului pentru cina, program artistic si party.

yam-yam 3 zile la mare

Pai da, pentru ca pe langa mancarurile savuroase, gazdele ne-au pregatit un program artistic traditional si prezentare de moda.

Zestrea Callatiana

De la mic la mare, ne-am bucurat de geamparale si de jocuri populare.

Cei mai mici dansatori de la Zestrea Callatiana ne-au incantat cu dansuri populare.

Iar la final, s-au prins in joc alaturi de Zestrea Calatiana si superbloggerii veniti din toate zonele tarii.

Credeati ca s-a terminat. Da’de unde. Au urmat dansuri tiganesti pregatite de micii dansatori.

A urmat o prezentare de moda sustinuta de Blizzard Fashion Constanta, pe care am ratat-o pe motiv de baterie terminata la aparatul foto.

Am prins totusi poza de grup cu modelele Blizzard.

Blizzard

Dupa o cina savuroasa, am deschis balul impreuna cu doamna mea si apoi a inceput party SuperBlog.

party Spring SuperBlog 2019

Am tras obloanele la ora 02:00, cand am imortalizat momentul cu cei ramasi pana la final.

ultimii sting lumina dupa 3 zile la mare

Duminica, ultima din cele 3 zile la mare

Duminica n-am mai avut timp nici de alergare si nici de o tura pe faleza din Neptun. Dupa noaptea plina de dansuri si jocuri, ne-am reunit care cum am putut la micul dejun. Nu ne-ar fi ajuns toata ziua de povesti, insa programul nu se terminase 🙂

Majoritatea celor ramasi au mers la Parc Aventura Paradis Land, situat in aproprierea hotelului Miorita. Am preferat o escapada in Constanta, unde pana la plecarea Hyperionului oltenesc pentru Craiova, am poposit la Ana si Ion.

Radu Tuglea ne-a adus intr-un loc special, unde am gustat cateva bunatati specifice zonei.

Doamna mea si-a luat bors de peste si piperchi, tocana de ardei si branza in stil aromanesc.

piperchi la Ana si Ion

Eu mi-am luat saramura de crap.

saramura de crap la Ana si Ion dupa 3 zile la mare

Pe care am completat-o cu un pahar de vin alb, de la Crama Histria, ale carei vinuri le-am cunoscut la Craiova.

Amos si Mirachi la Ana si Ion

Asa s-a incheiat mini-vacanta de 3 zile la mare. Au fost zile pline de bucurie si de soare. Vineri, Sambata si Duminica superbloggerii au adus soarele pe litoral, dupa ce Joi era grindina pe autostrada Constanta iar Luni a fost iar grindina in Sud-Est si ninsoare la munte.

Ne revedem la Gala SuperBlog din toamna, cu impresii si mai multe.

Super-spor!

8 Comments

    • Daniel Botea
    • Daniel Botea
    • Daniel Botea
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.