Onorata instanta, stimati jurati… Pledez vinovat si-mi recunosc fapta inclusiv in fata voastra, dragi colegi. Onorata instanta, stimati jurati… am „luat” toata branza.
Onorata instanta, stimati jurati…
Sper sa fiu iertat, asa cum si eu am iertat greseala unor SuperBloggerite care au cazut in pacat si mi-au „luat” branza. Tot branza, si tot de la Delaco. Ar trebui cautat autorul moral, eu doar am cazut prada tentatiei, la fel ca altii inaintea mea.
As putea sa spun ca branza mi-a luat mintile si ca n-am fost eu cel care a pacatuit. As putea sa sustin ca orice pasiune cere o anumita doza de nebunie si sa va demonstrez ca am ajuns:
- sa jonglez cu branza si cascaval Delaco
- sa visez miez de lapte in miez de noapte si sa port margele comestibile, hand-made (facute cu mana mea)
Buletele de cascaval crocant pentru ca… |
Asa prevede la hand-made… |
Pentru un colier comestibil-barbatesc |
Si o podoaba comestibila |
- sa visez sculpturi in branza si sa ma apuce pasiunea
Nu-i usor sa sculptezi o sfera dintr-un cub de cascaval |
- sa joc tenis de masa cu gandul la cascaval 🙂
Tot de masa si cascavalul si tenisul |
Si pe masa de tenis le sta bine |
Ping-pong de vis, cu cascaval |
Conteaza subiectul, nu obiectul
N-am sa pledez insa pe cartea nebuniei, pentru ca dovezile de mai sus n-ar fi concludente. In primul rand sunt de data recenta, iar in al doilea rand branza sau cascavalul sunt obiectul si nu subiectul pasiunii.
Subiectele pasiunilor de mai sus sunt jongleriile, sculptura, hand-made-ul sau tenisul de masa. In aceste cazuri branza este doar obiectul, putand fi usor inlocuita cu un alt obiect.
Adevarata pasiune, cea care m-a impins la gestul de a lua toata branza, are legatura cu mancarea si cu bucataria, acolo unde branza nu prea poate fi inlocuita 🙂 Iar principalul meu martor este blogul cu rubricile si articolele care vor demonstra pasiunea mea pentru branza.
Onorata instanta, am recunoscut inca de anul trecut ca gustul copilariei vine delacovarsitorul gust de branza, transmis prin coconetele cu branza facut in test. V-am avertizat, dar nu m-ati crezut.
Omleta de fan branza, onorata instanta
Voi aduce si alte dovezi mai vechi, despre pasiuni incepute mai demult. Prin 2009 ne-am cumparat un aragaz la job si pentru ca ai mei colegi ma tot bateau la cap sa le fac omleta, am descris pasii pe Facebook.
Se vad clar datele comentariilor si datele pe poze. Dar si mai clar se vede ca atunci inca nu utilizam branza la adevarata valoare, deoarece o foloseam doar la… decorare.
Intre timp am invatat ca nu prea e sanatos sa amesteci salam cu branza. Am ajuns la concluzia ca este bine sa mai mananci si fara carne. Asa a aparut Miercurea fara carne. Un fel de post, dar mananc totusi branza, oua sau icre de peste. Meniul il postez pe blog in fiecare Miercuri si veti vedea ca branza este un factor comun al multor zile fara carne.
Revenind insa la omleta, in vreo 4 ani de zile de Miercuri fara carne am dus reteta spre perfectiune. CLOMPI este numele perfectiunii, compozitia actuala este imbunatatita cu branza si cascaval, iar carnea a disparut.
CLOMPI
Am botezat-o CLOMPI deoarece se intoarce ca o CLatita, este totusi o OMleta chiar daca arata ca o PIzza.
Sper ca instanta va lua in calcul si probele video, asa ca va invit sa va ploua in gura cu branza si CLOMPI 🙂
Sunt foarte mandru de creatia mea, astfel incat am folosit-o inclusiv ca ingredient seducator la SuperBlog.
Quattro Formaggi, onorata instanta
Dar pentru ca am vorbit de pizza, sper ca ati ghicit ca preferata mea este Quattro Formaggi.
Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant sau sa va uitati la data imaginii, tot blogul este martorul meu cheie, iar dovada branzeste de informatii gustoase 🙂
Si la clatite le prefer pe cele cu branza, dar n-am sa insist pentru ca n-am dovezi clare pe blog.
Onorata instanta, omleta CLOMPI nu este singura reteta cu branza pe care am imbunatatit-o.
Am pus-o de mamaliga. Cu branza
La proba Delaco de anul trecut va spuneam despre MBS, mamaliga cu branza si smantana. Foarte buna, dar mie imi place simpla, doar mamaliga cu branza. Si nu-mi place faptul ca durata de viata a acestei bunatati este foarte scurta, exact cat este mamaliga calda.
Am incercat sa-mi fac mamaliga cu branza seara, cand e mamaliga calda. Si apoi s-o mananc dimineata, incalzita. Dar n-are acelasi gust.
Asa ca am gasit o solutie astfel incat sa mananc mamaliga cu branza si dupa ce s-a racit mamaliga. Si e chiar mai buna decat MBS-ul original, deoarece ii adaug si cascaval 🙂
Asa arata o mamaliga rumenita cu branza, o gasiti sub diverse forme in diverse zile de Miercuri.
Dar va dezvalui acum toata reteta intr-o prezentare de sarbatoare 🙂
Reteta de mamaliga coapta cu pofta de branza
Folosind o forma de miez de lapte si miez de mamaliga rece, se pregateste mamaliga.
Se decupeaza branza si cascavalul.
Pana cand avem toata compozitia.
Se incinge tigaie de clatite iar apoi se pune mamaliga.
Care se intoarce pana cand se rumeneste bine.
Acum este momentul sa punem formele branzoase.
Dar si capacul. Tinem cateva minute pana cand branza incepe sa se topeasca, mai rau decat ne topim noi de pofta 🙂
Dupa pofta fiecaruia, mai tinem un pic si e gata platoul final.
Onorata instanta, dragi colegi, stimati jurati… sper ca atunci cand cititi articolul sa fiti „mancati” si sa nu ma injurati 🙂
Si pentru ca am ajuns la mamaliga cu branza, haideti sa restabilim un adevar istoric.
Bulz dacic?
Ati auzit de bulz? Este o varianta mai fasonata a MBS-ului, la care se mai adauga sunca, kaiser, unt etc. Dar de bulz dacic ati auzit?
Mai fratilor, porumbul a fost adus in Europa pe la 1492, dupa expeditiile lui Columb in America. Deci pe vremea dacilor nu era mamaliga. Insa branza face parte din cuvintele mostenite de la daci alaturi de altele de genul: mânz, mazare, pupaza, viezure, barza etc.
Este suficient de clar onorata instanta? Branza face parte din fibra mea ca român, este intiparita in ADN si in celule. Vorbesc despre celulele organismului, nu despre alte celule. Deoarece sper ca fapta mea va fi iertata.
V-am convins ca sunt fan branza pana in maduva oaselor? Dar poate va zice acuzarea ca fan este suporterul din tribuna, nu cel care se implica in joc, asa cum am facut eu cu CLOMPI si MB(S).
Fan branza. Fan Branzica
Si aici am alibi, onorata instanta. Am sa va demonstrez ca sunt fan Branza si in rol de suporter sportiv.
Onorata instanta sunt fan Ana Maria Brânză, aveti dovezi mai vechi aici si aici.
Mai declar ca Florentina Ana Maria BRANZA este cetatean de onoare al Craiovei alaturi de componentele echipei de spada a Romaniei. Stiu ce spun pentru ca am fost de fata cand a primit distinctia. Ana Maria Branza este craioveanca prin adoptie. Si nu este vorba despre o craioveanca oarecare, ci despre o Branza medaliata european, mondial si olimpic.
Mai este poreclita si Brânzica.
Parca o vad facand un Z cu spada, dar nu in stilul lui Zorro, ci ca o completare a cuvantului branZa.
Onorata instanta, sper ca v-am convins ca sunt fan branza de la A la Z. Dar poate va intrebati:
– Da’ ce-i trebuia nebunului atata branza?
Fan branza de la A la Z
Onorata instanta, stimati jurati, dragi colegi… Dovezile de pana acum se refera doar la zilele de Miercuri 🙂 Iar saptamana este luuunga, asa ca poate vreti sa vedeti cum arata o zi de Sambata, cu b de la branza:
dimineata |
la pranz |
seara |
Sau poate vreti sa vedeti ingredientele zilelor de
Joi |
Vineri |
Duminica |
Marti |
V-am convins ca pasiunea mea este zilnica, cu z de la branza?
Daca nu v-a ajuns, luati de poftiti si la alte bunatati cu branza, facute, pozate, mancate si postate pe blog de mine, cu dovada in link-uri 🙂
Macaroane cu branza |
Dovlecei cu cascaval, rosii cu branza |
Soufle de conopida cu branza si cascaval |
Soufle de dovlecei cu branza si cascaval |
Paste cu branza si cascaval |
Fan branza international, onorata instanta
Si ca sa nu credeti ca sunt fan branza doar atunci cand nu mananc deloc carne, am si o specialitate preferata, gasita tocmai in Thassos.
Stuffed calamari, calamar pe gratar, umplut cu branza iute.
Stuffed calamari – Thassos 2009 |
Stuffed calamari – Thassos 2010 |
Onorata instanta, va rog sa puneti in balanta si sa cantariti corect faptul ca dovezile mele nu sunt de data recenta, fiind o pasiune veche si naturala, nu una descoperita acum, cu ocazia concursului SuperBlog 2013, la care particip cu acest articol.
Sunt fan branza Natural! Asa imi sustin (ne)vinovatia! Recunosc si semnez!
P.S.
Pentru ca in sala sunt multi carcotasi, declar ca pozele fara data sunt facute cu telefonul mobil, dar ca in toate cazurile branza a fost mobilul faptei mele.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Geordan
Aaaaaaa !!! Am innebunit de POFTA! Cand vin acasa imi faci si mie BULZ ! Te roooog te roooog!!!
vavaly
hai tu, ca m ai lasat paf. atatea bunatati numai cu branza si toate facute de mainile si imaginatia ta. esti incredibil Daniel. aici e un adevarat dezmat culinar. acum chiar ca te acuz si eu ca luat toata branza. pai pe toata omule? nou nu ne mai lasi nimic? hai sa traiesti si sa infloresti la superblog sa primesti puncte cu duiumul 🙂
Daniel Botea
Iti fac mamaliga rumenita cu branza si cascaval, ca e mai buna, mai rapida si mai sanatoasa 🙂 Daca te clasezi in primii 50 si daca vii cu ceva kilograme in minus ma mai gandesc si la bulz 🙂
Daniel Botea
Multumesc, dar sa stii ca s-au tot adunat din 2009 de cand mi-am schimbat in bine stilul de viata. Nu le-am pus pe toate ca-mi era frica sa nu fie vreo limita la nr. de cuvinte pe platforma 🙂 Spor!
Ramona
Daca iei premiul cel branzesc 😀 s-ar putea iar sa te pradam…. salivez pana in hunedoara si inapoi
Daniel Botea
Prima data s-a iertat, dar acum imi miroase a premeditare si a recidiva 🙂
Pinky Rainbow
Esti un nesuferit! Asa cum am mai zis…mereu ma prind postarile tale nemancata! 🙁 Vreau sa gust din toate cele de mai sus la Gala! Vreau, vreau, vreau! 😉
Daniel Botea
Pinky, uite raspunsul meu:
1. La Gala sunt in vacanta 🙂
2. Doamna Mimi de la Alpin gateste mai bine decat mine
3. Pofta buna 🙂
alma nahe
Eşti fantastic! De la mine ai 100 de puncte, deşi, sinceră să fiu, până la tine, le-am mai dat, pe rând, la câte cineva. 🙂 Un dezmăţ ce-i aici la tineeeeeeee! Te condamn la încă vreo câtiva ani cu brânză!
Daniel Botea
Multumesc frumos! Sunt de condamnat, mai ales pentru cineva care citeste nemancat 🙂 Spor!
Petre
Nu esti normal 🙂
Am plecat sa bag ceva sub mustata ca imi ploua in gura.
Daniel Botea
Sa ploua cu branza :)) Spor!
Alina
Vei fi gasit vinovat pentru toata pofta pe care ne-ai facut-o :))
cat despre tine, esti mai gospodin decat o femeie :))
Daniel Botea
Pai m-am declarat deja vinovat 🙂 Sunt gospodin la mancaruri mai usoare, sanatoase si facute rapid. Salate, omlete si altele cu branza. La ciorbe si mancaruri o las pe nevasta-mea 🙂 Spor!
Anonim
se pare ca am fost un caz norocos azi cand ti am citit articolul cu atatea bunatati postate,domnule ''fan branza''!!!din cate observ ai devenit specialist in ceea ce priveste gatitul!!!….si apropo creatia CLOMPI ,ti -am furat-o si a iesit intradevar delicioasa!!!!l lory
Daniel Botea
Caz norocos pentru ca mancasei inainte 🙂 Saru-mana! Daca ai incercat Clompi si zica ca-ti place, astept feed-back si de la mamaliga rumenita, pentru ca la asta abia acum am dezvaluit reteta. Spor!
Andrei
Draga coleg, in primul rand vreau sa precizez ca in timp ce iti citeam articolul imi ghiortaiaiu matele de foame. Pentru „a nu te injura”, te astept in deja faimoasa noastra bucatarie de la serviciu cu oua, branza, ceapa si restul ingredientelor pentru a prepara delicioasa CLOMPI.
Grabeste-te….am pus deja tigaia pe foc! :))
Daniel Botea
Pai de ce crezi ca v-am pus filmuletele de pe Youtube? Ca sa invatati si voi 🙂 Da' voi bezmen-bezmen :)) Pofta buna!
Adeline Ionica
Mama ce bunatati! Ce imagini,dar, imi imaginez ce arome… As manca pana nu as mai putea,as lua o pauza si iar as manca! :))
Daniel Botea
Ma bucur ca am fost pe placul tau, dar o bunatate preferata care ar fi? Ca ai de unde alege 🙂
simona, de la Delaco
Noi juriul (din instanta), in ceea ce priveste „moartea subita de pofta” a juriului Delaco, il gasim pe acuzatul Daniel Botea, vinovat :)))). Mult succes!
Daniel Botea
Iertare-iertare :)))
Ochiu ratiunii
Foarte tare dezmatul tau branzovenesc, Daniel. Mai mananci si altceva? 😛
Daniel Botea
Da, sunt maestru bucatar la salate 🙂
Tatiana Sorina
super,felicitari
Daniel Botea
Multumesc frumos!
Eliza Penciu
Fain de tot, am citit toate articolele finalei pe aparate…de cântărit brânză…al tău mi-a creat cea mai bună dispoziţie şi cea mai mare poftă..Să-ţi spun un secret…şi eu sunt fan brânză…dar nu aşa de „muncitor” ca tine! Sper că nu s-a terminat concursul..ca să poată vedea stimatul juriu şi pledoaria mea pentru „vinovăţia” ta de a-mi fi favorit, în materie de cântar şi toată brânza ce se va aduna acolo! Spor!
Daniel Botea
Multumesc frumos! Inca nu s-a terminat cantarirea 🙂 Se mai voteaza pe Facebook 😉 Spor!
ralucacincu
Inculpat, numai compot din branza n-ai facut, ca in rest…Hai ca-mi ploua in gura deja!
Daniel Botea
La compot nu m-am gandit 🙂 De fapt nu prea ma omor eu cu dulciurile, dar cu saratele aveam niste imagini, daca stau sa ma gandesc. Spor!
Eliza Penciu
Ştiam eu că am mână bună…Felicitări! Apropo', câte kile ai…ca să îţi spun cu cât de îngraşi…:P, după ce cheese delivery va ajunge la proprietarul de drept! ps…vorbeşte invidia din mine, nu mă lua în seamă..:D! O seară faină!
Daniel Botea
Cam 75 de kg, dar sper sa am tot atata si inainte de primirea premiului si dupa 🙂 Spor!
Viata de la zero
wow, ce pofta mi-au facut retetele astea! zau ca data viitoare nu mai intru pe blog dupa ora 18, altfel se duce pe apa branzai cura mea de slabire. Am zis!
Daniel Botea
Imi cer scuze, am uitat de avertizare 🙂
Marcel
Super apetisant, de-a dreptul „branzacios” !
Daniel Botea
Mah, te lovira poftele dupa 2 ani 🙂
Comentator Amator
God, I hate you! Abia aştept să ajung lângă un frigider! Unul mare şi plin cu brânză. Ți-am zis că te urăsc? 🙂
Daniel Botea
Si eu te iubesc 🙂 Te-am avertizat :)))