Scoala din valiza powered by Vodafone si World Vision

Va spuneam mai demult ca si noi ii putem ajuta pe elevii din mediul rural. Azi am aflat despre un proiect special. Este desfasurat de Fundatia Vodafone in parteneriat cu World Vision Romania si se numeste Scoala din valiza.

Scoala din valiza in mediul rural

Scoala in valiza este un program national dedicat elevilor si profesorilor din mediul rural. O platforma educationala digitala si opt valize echipate cu tehnologie de ultima ora sunt la indemana elevilor si profesorilor.

Programul Scoala din valiza se desfasoara in opt scoli din zona rurala in perioada Mai 2018 – August 2020. Programul beneficiaza de o finantare de peste 420.000 de euro de la Fundatia Vodafone Romania.

Platforma digitala cuprinde doua sectiuni. Sectiunea destinata publicului larg are peste 300 de resurse din mai multe discipline, organizate pe nivel de studiu. Resurse din domeniul istoriei (prezentate ca benzi desenate), proza, poezie, filozofie, exercitii interactive s.a.

scoala din valiza, platforma digitala

Utilizatorii au de asemenea acces la teste si informatii dezvoltate de Fundatia pentru SMURD, cu aplicabilitate in diverse situatii de urgenta, resurse pentru educarea parintilor etc.

Sectiunea dedicata celor 8 scoli implicate in program poate fi accesata prin conturi speciale, pe baza de nume utilizator si parola.

scoala din valiza

Fiecare scoala are propriul spatiu online. Profesorii care se conecteaza pe platforma digitala pot crea lectii, teste, chestionare sau jocuri pentru elevii lor. Bineinteles ca pot fi adaugate materiale deja existente, daca sunt considerate de interes.

Platforma educationala poate fi utilizata in scoli atat online, cat si offline, folosind echipamentele disponibile in cele 8 valize digitale.

Cateva date si rezultate

Fiecare valiza Vodafone “Instant Classroom” este de fapt un laborator digital mobil. Valiza contine:

  • un server performant,
  • un laptop pentru profesor,
  • 25 de tablete pentru elevi,
  • videoproiector si sistem audio.

Fiecare valiza are autonomie de 8 ore si este conectata permanent la reteaua Vodafone 4G. Cele opt valize Instant Classroom au fost distribuite in scolile in care se deruleaza programul:

  • Scoala Gimnaziala din Gura Vaii, judetul Valcea,
  • Scoala Gimnaziala din Cosereni si Scoala Gimnaziala din Sinesti, judetul Ialomita,
    Scoala Gimnaziala Nr. 1 din Afumati, judetul Ilfov,
  • Scoala Gimnaziala Mihai David din Negresti, Scoala Gimnaziala Nicolae Ciubotaru din Vulturesti si Scoala Gimnaziala Nr. 1 din Parpanita, judetul Vaslui,
  • Scoala Gimnaziala Liviu Dan din Mociu, judetul Cluj.

Pana la jumatatea lunii Mai, profesorii din cele 8 scoli au creat peste 3.500 de resurse direct in platforma. Acestea sunt vizibile pentru elevii din clasele lor, fiind accesate de peste 13.000 de ori.

Este un exemplu ca tehnologia poate fi utilizata cu succes si-n mediul rural, de unde lipseste de obicei.

Spor continuator!

Save

Save

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.