Sunt ultimele caise din pomii de la serviciu. Prin piata banuiesc ca se mai gasesc, dar as fi vrut din surse proprii. Imi propusesem saptamana trecuta sa fac o chisalita de caise. Dar in lipsa de material natural, am schimbat meniul.
Pentru de dimineata am avut icre de hering si fasole batuta pe paine cu maia. Alaturi de cartofi cu ceapa, rosie si masline.
Am pus si-un ardei stramb, ca sa inceapa dimineata bine.
Triunghiul rotunjit de cartof cu ceapa l-am luat de la Gastro Auchan, dar ma gandesc sa-mi fac si eu unul mai sanatos. Adica la cuptor, in loc sa-l prajesc in ulei.
Mi-a facut doamna mea in weekend dovlecei cu branza si marar la cuptor, de nota zece. Si cred ca tot asa ar iesi si cartoful cu ceapa.
Ultimele caise
In intervalul dulce 09:00-11:00 am savurat ultimele caise din pomii de la serviciu. De saptamana trecuta s-au tot copt si au cazut pe jos. Acum am mai gasit cu greu cateva caise si le-am asociat cu ciocolata neagra.
La pranz am pregatita o ciorba de rosii de la tara, cu taitei. E o minune ciorba asta rece pe canicula de-afara. Nici nu-mi mai trebuie altceva pe caldura infernala de la pranz.
Pentru seara visez la o salata de rosii de tara, cu ceapa, ulei de masline, marar si patrunjel si cateva masline.
Si ca sa mearga si un pahar de vin, as mai baga o mamaliga coapta cu cascaval pane. Singura problema ar fi mamaliga, in sensul ca nu stiu daca mai am prin frigider 🙂
A propos de mamaliga, va invit la concurs artistic cu… mamaliga.
Revenind la meniul meu, in caz ca ingredientul minune (cu m de la mamaliga) lipseste azi, ma voi reorienta spre lubenita cu ouzo. Asa de necaz 🙂
Si tot de necaz si de caldura, mai am pregatite niste alune. Pe care le combin ori cu bere, ori cu inghetata de ciocolata. Vedeti mai pe seara cum a fost.
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei