Desi pe-afara e vreme de toamna (frig dimineata si ceata), meniul a inceput sa prinda gust de vara. Mai cu rosii de la tara, mai cu casise din pom, incepe sa se simta gustul verii. Si ma bucur din timp de el, ca nu stiu cat mai dureaza cu vremea asta schimbatoare.
Imaginea este de la 08:48, sa nu ma ganditi ca m-am trezit cu noaptea-n cap ca sa prind ceata 🙂
Gust de vara inca de dimineata
Pentru de dimineata am avut salata de vinete cu ceapa verde, rosii si masline. Bineinteles pe paine cu ceapa, ca sa fie gust de vara inca de dimineata.
In intervalul dulce 09:00-11:00 am savurat caise proaspat culese si ciocolata neagra.
Deja s-au copt caisele si unele sunt zemoase. Iar daca nu esti atenti cand le iei din pom si cade una supra-coapta langa tine, te cam spoieste 🙂 Nu radeti, ca mi se intampla de dimineata si eram lipicios pe picioare 🙂
Dupa cate ploi au fost sunt cam flescaite caisele, dar nu toate. Unele sunt coapte-coapte, altele parguite si altele intre cele 2 faze.
Chisalita si malai
Daca mai rezista pana saptamana viitoare, cand vor fi toate coapte, poate fac o chisalita.
Uitandu-ma pe articolul de acum 2 veri, imi dau seama ca atunci caisele se copsesera deja la mijloc de Iunie. Acum am trecut de jumatatea lui cuptor dar nu sunt toate coapte. Sa mai zica cineva ca nu este data clima peste cap, ca-i dau cu caise flescaite in frunte 🙂
Cu gandul la chisalita, la pranz bag o ciorba de legume.
Apoi mamaliga si cartofi wedges.
Sa nu va mai aud ca ziceti de mamaliga saracului, ca am vazut la Wine & Street Food Festival malai cu trufe 🙂
Aici aveti chiar o reteta cu malai. Dar bunica-mea facea cu faina si eu in varianta asta o stiu. Poate incerc saptamana viitoare in 2 variante, si cu faina si cu malai. Doar caise coapte sa am in pom.
Gust de vara pana-n seara
Seara ma gandesc la o salata de rosii, cu ceapa verde, masline si ulei de masline din Thassos.
Apoi un cascaval pane, cu mamaliga coapta si carfofi wedges, ca sa mearga berea de dupa.
Pai da, ma intalnesc cu colegii de clasa din liceu, dupa vreo 30 de ani 🙂
As baga si o lubenita cu ouzo, ca sa desavarsesc gustul de vara. Dar nu stiu daca se impaca bine cu berea. Cum intalnirea este la 19:00, e cam tarziu sa mai mananc altceva atunci. Cel mult alune cu bere, ca sa nu dau in bruschete sau in altele.
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei