Gust de vara la Miercurea fara carne

Desi pe-afara e vreme de toamna (frig dimineata si ceata), meniul a inceput sa prinda gust de vara. Mai cu rosii de la tara, mai cu casise din pom, incepe sa se simta gustul verii. Si ma bucur din timp de el, ca nu stiu cat mai dureaza cu vremea asta schimbatoare.

Ceata in Iulie

Imaginea este de la 08:48, sa nu ma ganditi ca m-am trezit cu noaptea-n cap ca sa prind ceata 🙂

Gust de vara inca de dimineata

Pentru de dimineata am avut salata de vinete cu ceapa verde, rosii si masline. Bineinteles pe paine cu ceapa, ca sa fie gust de vara inca de dimineata.

vinete si rosii cu gust de vara

In intervalul dulce 09:00-11:00 am savurat caise proaspat culese si ciocolata neagra.

ciocolata si caise cu gust de vara

Deja s-au copt caisele si unele sunt zemoase. Iar daca nu esti atenti cand le iei din pom si cade una supra-coapta langa tine, te cam spoieste 🙂 Nu radeti, ca mi se intampla de dimineata si eram lipicios pe picioare 🙂

Dupa cate ploi au fost sunt cam flescaite caisele, dar nu toate. Unele sunt coapte-coapte, altele parguite si altele intre cele 2 faze.

Chisalita si malai

Daca mai rezista pana saptamana viitoare, cand vor fi toate coapte, poate fac o chisalita.

Uitandu-ma pe articolul de acum 2 veri, imi dau seama ca atunci caisele se copsesera deja la mijloc de Iunie. Acum am trecut de jumatatea lui cuptor dar nu sunt toate coapte. Sa mai zica cineva ca nu este data clima peste cap, ca-i dau cu caise flescaite in frunte 🙂

Cu gandul la chisalita, la pranz bag o ciorba de legume.

ciorba de legume cu gust de vara

Apoi mamaliga si cartofi wedges.

mamaliga cu cartofi wedges

Sa nu va mai aud ca ziceti de mamaliga saracului, ca am vazut la Wine & Street Food Festival malai cu trufe 🙂

nu e sarakie

Aici aveti chiar o reteta cu malai. Dar bunica-mea facea cu faina si eu in varianta asta o stiu. Poate incerc saptamana viitoare in 2 variante, si cu faina si cu malai. Doar caise coapte sa am in pom.

Gust de vara pana-n seara

Seara ma gandesc la o salata de rosii, cu ceapa verde, masline si ulei de masline din Thassos.

salata de rosii cu gust de vara

Apoi un cascaval pane, cu mamaliga coapta si carfofi wedges,  ca sa mearga berea de dupa.

cascaval pane cu mamaliga coapta si cartofi wedges

Pai da, ma intalnesc cu colegii de clasa din liceu, dupa vreo 30 de ani 🙂

As baga si o lubenita cu ouzo, ca sa desavarsesc gustul de vara. Dar nu stiu daca se impaca bine cu berea. Cum intalnirea este la 19:00, e cam tarziu sa mai mananc altceva atunci. Cel mult alune cu bere, ca sa nu dau in bruschete sau in altele.

Pofta buna fara carne!

Save

Save

Save

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.