In weekend am fost la tara si am adus gustul de acolo si la Miercurea fara carne. Adica porumb copt, zaibar, rosii… si ce mai urmeaza 🙂
Porumb copt la Miercurea fara carne
Pentru „de dimineata” am inceput cu porumb fiert, ca sa fie gustul de tara de dimineata si pana-n seara.
Am pozat Duminica gratarul cu porumb si vinete. Si mi-ati zis ca v-am facut pofta 🙂
Acum diversific pofta la Miercurea fara carne si pun porumbul copt in context.
Am pastrat un porumb, l-am incalzit azi si l-am dat cu unt si sare. Am facut si o mini-frigaruie. Un fel de mamaliga cu branza, in stare primara.
Si The Zaibar v-a placut. Asa ca in intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat resveratrol oltenesc si ciocolata neagra. Adica struguri Zaibar si Heidi Dark Extreme.
Acum sa nu cadeti in extreme si sa ziceti ca zaibarul este din mostenirea dacilor, alaturi de branza, barza, viezure…
Nu bre, vine de la soiul hibrid Seibel, care s-a acomodat bine prin Oltenia dupa dezastrul filoxeric. Deci mai degraba frantuzesc, decat dacic. Sau daca vreti, la fel de stramosesc precum bulzul dacic 🙂
Oricum, Nea Marin l-a facut celebru, vinul fiert din Zaibar este nemaipomenit iar strugurele arata cam asa 🙂
In Bailestiul lui Nea Marin se tine in fiecare an un fel de Festival al Zaibarului si prazului, de unde ma aprovizionez cu vin pentru iarna.
Insa de mancat Zaibar, mai rar 🙂 Iote ca l-am mancat acum la Miercurea fara carne.
Rosii, cat mai sunt
La pranz am savurat o salata de rosii, tot din gradina de la tara. Se cam raceste si se vor rari si rosiile adevarate.
La cata zeama au, poti sa zici ca este ciorba de rosii raw-vegan.
Am completat rosiile cu oua ochiuri zambitoare 🙂
Seara pregatesc o ciorba de legume. Si apoi icre de hering, ca sa mearga si-un pahar de vin 🙂
Pofta buna fara carne si gust divin!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei