Sechele externe si interne

Tocmai ce ziceam despre nimicurile din Parlament si despre scursurile din(tre) PSD, Pro Romania si ALDE. Alde Tariceanu sunt in pole position (la scursuri), dupa ce au rupt alianta cu PSD. Si tocmai acum se vad cele mai evidente sechele externe si interne.

clasa politica reclamata de proteste. Sechele externe si interne

Mai tineti minte cand i s-a cerut demisia lui Melescanu? Dupa ce, din nou, romanii din diaspora au fost impiedicati sa voteze? Ei bine, marele om de stat (degeaba) a spus ca nu poate demisiona, pentru ca mai are multe de facut. Dar sa vedem ce-a facut pana acum.

Sechele externe si interne

Melescanu a fost ministru de externe in timpul guvernarilor de „succes” Vacaroiu, Ponta si Dancila. Da, tocmai din epoca brontozaurilor politici vine.

In Parlament a fost senator PDSR de Prahova in legislatura 1996 – 2000.

In 1997 a fondat ApR (Alianta pentru Romania) al carei presedinte a fost. Pozitie din care a si candidat la prezidentiale in 2000, obtinand 1,91%.
Dupa fuziunea ApR cu PNL devine vicepresedinte PNL si apoi senator de Prahova pe listele Aliantei D.A.

A mai fost ministru al apararii nationale si chiar ministru interimar al Justitiei.

In 2012 a fost validat de Parlament in functia de director SIE (Serviciul de Informatii Externe).

A atins „apogeul” in 2014 cand a demisionat de la SIE, a fost Ministru de Externe timp de 14 zile dar si candidat independent la prezidentialele. A obtinut 1,09%. Intre timp a mai prins un mandat de senator pe listele ALDE.

Dupa zig-zag-ul politic stanga-dreapta PDSR – ApR – PNL – ALDE, Melescanu se pregateste sa revina la prima dragoste, PSD. Dupa demisia lui Tariceanu de la sefia Senatului, Veorica il pregateste pe Viorel Melescanu drept inlocuitor.

Mai sunt si alte scursuri dinspre ALDE spre PSD, atat in Parlament cat si la (sic) Ministerul de Externe. Ramona Manescu a gasit cartile lui Melescanu si, in loc sa demisioneze in bloc cu ALDE, mai sta o tura. Pentru interesul national, evident.

Melescanu a incercat sa devina de 2 ori presedinte al Romaniei si n-a reusit. Acum se pregateste sa devina macar al doilea om in stat, presedinte de Senat.

Axa Viorel-Viorica

In afara de a-i impiedica pe romanii din diaspora sa voteze, Melescanu mai are si alte „merite” externe.

Pe timpul mandatului sau la MAE, Romania a ratat un loc de reprezentat nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU. Voturile au fost pierdute in urma declaratiilor Veorica&Dracnea privind mutarea ambasadei Israelului de la Tel Aviv la Ierusalim. Drept urmare, tarile arabe care ar fi votat pentru Romania, s-au reorientat masiv spre Estonia.

Insa Teodor Viorel Melescanu a ramas consecvent pe axa Dracnea-Dancila. Pentru inalte merite externe si pentru loialitate, Viorel este rasplatit de Veorica si i se ofera postul de presedinte al Senatului. Cum Dracnea a disparut din peisaj, se consolideaza axa Viorel-Veorica.

Sper ca parlamentarii sa observe tragi-comicul situatiei si sa nu voteze un astfel de presedinte de Senat. Nu ca Tariceanu ar fi fost mai de soi, insa nu credeam ca se poate si mai jos de atat.

Ramane de vazut, avand in vedere valoarea si traseismul multora dintre reprezentantii poporului in Parlament.

Spor desteptator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.