O viteza in plus pentru Valcea si 3-4 jucatoare in minus la Craiova

Aceasta ar fi concluzia dupa derbiul oltenesc la handbal. Campioana Valcea a avut o viteza in plus, facilitata si de lotul subtire al Craiovei. Cu 3 jucatoare accidentate (Timea Tatar, Jelena Trifunovic si Yulya Khavronina) si cu Cristina Zamfir la primul meci dupa accidentare, SCM Craiova nu a putut mai mult.

o viteza in plus pentru Valcea. Yuliya Dumanska si Cristina Zamfir

O viteza in plus pentru Valcea si victorie clara

SCM Rm. Valcea a preluat conducerea inca de la inceput. Astfel ca prima repriza a inceput practic de la 0 : 3, iar repriza a doua de la 6 goluri de recuperat.

SCM Rm. Valcea este intr-o forma de invidiat, avand un lot solid pe care l-a rulat pe parcursul partidei. Sa speram ca forma buna se mentine si-n Champions League.

La SCM Craiova s-au vazut lipsurile din lot, insa sa observam si partile bune.

A revenit pe teren capitanul Cristina Zamfir, deocamdata jucand doar in aparare. Sper sa nu mai aiba parte de accidentari si sa revina la forma pe care o avea in meciurile EHF.

SCM Craiova cu jucatoare in minus, Valcea cu o viteza in plus

Vesti bune si de pe extrema stanga, Mihaela Orsivski reusind 2 goluri frumoase. Pati si Bobana au fost principalele guri de tun ale alb-albastrelor, marcand impreuna 15 dintre cele 23 de goluri ale Craiovei. Pati demonstreaza inca o data ca merita din plin convocarea la nationala.

Patricia Vizitiu

Iata si marcatoarele alb-albastre:

  • Patricia Vizitiu 9,
  • Bobana Klikovac 6,
  • Ana Maria Ticu 3,
  • Nicoleta Tudorică 2,
  • Mihaela Orsivschi 2,
  • Carmen Selaru 1.

Meciul a fost spectaculos, cu combinatii in viteza si goluri frumoase, intrerupte doar de paradele portarilor. De remarcat inca o data prestatia excelenta a Andreei Chetraru in poarta Craiovei.

Si atmosfera a fost una frumoasa, chiar daca nu s-a umplut Sala Polivalenta.

Blue Legion Craiova

Valcea a venit insotita de o galerie inimoasa, care si-a sustinut favoritele pe toata durata partidei.

SCM Rm Valcea cu o viteza in plus

Blue Legion  a incercat sa-i anime pe cei peste 2000 de craioveni din Sala Polivalenta.

Atmosfera de sarbatoare a fost stricata de accidentarea Bobanei Klikovac. Dupa un meci in care inscrisese de 6 ori, Bobana a iesit scoasa pe brate de pe teren.

Bobana Klikovac

Asta ne mai lipsea, cu atatea accidentari in lot si Bobana revenita dupa o alta accidentare grava.

Cum a fost meciul

SCM Craiova s-a apropiat cel mai mult la maximum 2 goluri de Valcea, insa a fost condusa si la 7 goluri diferenta. Perioada cea mai nefasta s-a intamplat la scorul de 7 – 9 in prima repriza. Valcea a marcat de 5 ori consecutiv fara sa primeasca gol, scorul ducandu-se la 7 – 14.

Au fost apoi mai multe apropieri ale alb-albastrelor, dar diferenta de 2 goluri n-a fost remontata. Meciul s-a incheiat la scorul 23 : 27 (8 – 14).

Abia din minutul 55 cei 2 arbitri au invatat sa numere pasii echipei oaspete. Repet, victoria echipei din Valcea a fost clara. Dar la fel de clar s-a vazut ca arbitrii stiau sa numere doar dupa 5-6 pasi. Sau dupa minutul 55. Nu de-aici a venit victoria Valcei, insa pot veni probleme in cupele europene, cand arbitrii straini sunt mult mai alfabetizati decat cei de casa.

Pentru SCM Craiova urmeaza deplasarea la Braila in Liga Florilor. Iar Rm. Valcea merge la Brest Bretagne Handball, fosta adversara a Yuliyei Dumanska in EHF Cup.

Pana atunci va las cu imagini de la derbiul oltenesc.

Spor la handbal!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.