Lemons sau cum ar fi viata in doar 140 de cuvinte zilnic

Cand viata iti da lamai, faci limonada. Cand Vanner Collective si un teatru iti dau Lemons, spui prezent, mai ales daca esti blogger.

Lemons

Lemons de 5 ori

Spectacolul cu nume repetat este montarea textului lui Sam Steiner. Iar provocarea este urmatoarea.

Ce ati face daca guvernul ar introduce o limita zilnica de maximum 140 de cuvinte pentru fiecare persoana? Ups? N-am zis daca pe canalele sociale sau daca restrictia se refera doar la cuvintele vorbite.

Dar si asa, cam cate cuvinte credeti ca vorbiti la telefon zilnic? Nu-i asa ca greutatea fiecarui cuvant ar deveni mult mai mare? Pfff, pe olteni cred ca i-ar lovi tare rau, ca noi vorbim repede si atingem rapid limita ­čÖé

Am sa-i lovesc si eu pe craioveni cu o informare imbucuratoare. Spectacolul „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” se joaca la Teatrul National Marin Sorescu din Craiova pe 9 si 10 Octombrie, de la ora 19:00.

Intrarea este liber─â ├«n limita locurilor disponibile, cu rezervare la Agen╚Ťia teatral─â.

Fara cuvinte

Pentru cei care au trait comunismul, „cartela” de cuvinte ar fi greu de suportat. Pentru cei care prefera emoticoane in locul dialogului online credeti ca ar fi mai usor?

Vom descoperi alaturi de actorii Denisa Nicolae (Bernadette) si Liviu Romanescu (Oliver), in spatiul minimalist creat de scenograful Razvan Bordos.

Lemons

Spectacolul regizat de Iulia Grigoriu a avut premiera pe 26 Iulie, la Bucuresti, in cadrul festivalului Zilele unteatru

Dupa Craiova, Lemons pleaca spre alte orase din tara:

  • Teatrul Gong, Sibiu, 12, 13 Octombrie,
  • Fix, Iasi, 19, 20 Octombrie,
  • Teatru 74, T├órgu Mures, 26, 27 Octombrie,
  • Vissual, Brasov 30 Octombrie,
  • Teatrul Anton Pann, R├ómnicu V├ólcea, 1 Noiembrie.

Turneul national este sprijinit de Administratia Fondului Cultural National (AFCN) si de Uniunea Teatrală din România (UNITER).

Spectacolul face parte din campania de informare si constientizare asupra drepturilor civile si a libertatii de exprimare initiata de Vanner Collective in parteneriat cu Active Watch si Funky Citizens.

P.S.
M-am gandit sa scriu articolul in maximum 140 de cuvinte, insa mi-a dat cu virgula. Probabil pe Twitter ar fi mai usor, insa nu este atat de urmarit in Romania. A propos de asta, pentru cei care n-au mai urmarit astfel de proiecte, mie imi aduce aminte de ROVEGAN.

Spor ganditor!

Update:

Spectacolul are loc in sala I.D. Sarbu, dureaza 90 de minute si este urmat de o dezbatere. Dupa o mica pauza, cei care doresc sa ramana le dezbatere pot combate in direct sau online, timp de 24 de ore.

dezbatere dupa Lemons

Va spun ca si dezbaterea este foarte interesanta, fie ca aveti ceva de zis sau numai de ascultat ­čÖé

 

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.