In loc de offline, facem Craiova Blog Meet #97 online

Azi ar fi trebuit sa facem Craiova Blog Meet #97. In loc de offline si de socializare la bere, vin si ce mai aveam placere, am pregatit o editie online.

E prima data dupa 8 ani cand nu ne intalnim face to face in Craiova. Asa ca i-am rugat pe blogolteni sa ne trimita o imagine cu ei si cateva cuvinte, ca sa ne mai vedem la fata.

In loc de offline

Raluca Brezniceanu, membra in blogosfera craioveana din 2014

Raluca Brezniceanu in loc de offline

In perioada asta de distantare sociala din cauza coronavirusului, eu stau in casa. De cand? Dupa ce au trecut doua saptamani, n-am mai numarat. In primele zile am cautat cu infrigurare informatii despre COVID pe mai multe site-uri si ziare, in special straine. Apoi am mai aruncat cate un ochi pe Facebook si mi-a trecut. Am considerat ca-mi irosesc timpul. In mare parte, desi zdruncinati de evenimente, inca suntem lacomi dupa profit, capital politic, vizualizari. Nu vedem principalul: trebuie actionat si nu dat din gura.

Am o dereglare temporara, nu mai stiu in ce zi a saptamanii suntem, dar nu ma deranjeaza, inca. Timpul ce-mi prisoseste il folosesc pentru a-mi dezvolta diverse abilitati si a ma instrui. E un fel de evadare, nu-mi dau seama cand trece timpul si am o stare buna si-o energie pozitiva. Din cand in cand ma mai uit la un film si-mi vine sa-i atentionez pe actori ca prea dau mana des. Ca se imbratiseaza prea mult, ca nu se spala mai des pe maini sau ca stau in glomerari urbane. E semn ca nu m-am rupt prea tare de realitate.

Pe tine ce te ajuta in aceste zile sa ai o stare mai buna si o energie pozitiva?

Descoperiri online

Mirela Coman, membra in blogosfera craioveana din 2014

Mirela Coman

Eu stau in casa de doua saptamani. Este o perioada in care nu mai suntem cu cei pe care ii vedeam zilnic pina acum. Si nu mai putem sa facem impreuna activitatile zilnice: scoala, job, vizionarea unor spectacole, mersul in parcuri. Am descoperit insa lucruri pe care le putem face impreuna cu alti oameni pe care nu ii stiam. Am descoperit oameni care stiu mai mult. Si care acum au timp sa arate ca stiu sau poate este o cale pe care o folosesc pentru a trece aceste timpuri.

Primesc ca si voi invitatii sa vad online zeci de muzee, piese de teatru, sa particip la cursuri. Acum oameni pe care nu ii cunosti iti raspund la mesaje. Sunt companii care se mobilizeaza. Este o perioada complicata, am vazut cat de importanti sunt medicii si cat de important este sa ascultam ce ni se spune. Sper si eu ca toti ceilalti sa se termine si sa invatam din aceste saptamani.

Se poate si asa in loc de offline

Cristi Nedelcu, membru nou in blogosfera craioveana

Cristi Nedelcu in loc de offline

Ce poate face un blogger sechestrat în casă de vremurile prin care trece? Păi în primul rând să scrie. Așadar, cu sprijinul lui Marian care a preluat ceea ce a început Mircea, am trecut blogul pe domeniu propriu. Așadar în curând mă veți găsi la cristinedelcu.ro. În același timp citesc (cartea lui Paul Auster 4321 așteapta de ceva timp să o termin) și mai lucrez și la romanul meu. Încerc să mă țin cât mai departe de toate știrile alarmiste și toate fake-newsurile care ne invadează.

Adrian Sora, membru in blogosfera craioveana din 2017

Ca un blogger care se respecta, fratele Sora ne-a trimis un link si-o imagine.

Adrian Sora

Boiangiu Andrei, membru in blogosfera craioveana din 2014

Andrei Boiangiu

Eu prefer izolarea in natura si activitatile fizice. In rest respect recomandarile, mananc mai sanatos si stau in timpul saptamanii in casa, unde folosesc dezinfectanti pe baza de alcool. Citesc mult, nu prea sunt productiv la munca si am inceput vreo 2 sau 3 seriale.

Iulian Fira, membru in blogosfera craioveana din 2014

Iulian Fira

Cica o imagine face cat 1000 de cuvinte 🙂

Raz Mihailescu, membru in blogosfera craioveana din 2019

Sunt bine, mulțumesc. Sper ca si voi sunteti bine. Ma ocup de mai bine de o saptamana de o initiativa pentru aparatura medicala open source, care sa suplinească prin productia locala deficitul de echipamente de protectie si aparatura medicala in contextul Covid-19.

Poza nu mi-a trimis, pe motiv ca nu e lumina buna in grota sau ceva cu omul cavernelor, nu mai stiu 🙂

In loc de offline, ne descoperim personalitatile

Roxana Ştiubei, membra in blogosfera craioveana din 2015

Roxana Stiubei

Se bat două părți în mine: una care se bucură că stă acasă (Rox) și una care înnebunește efectiv (Ana).

Rox e fericită că are în sfârșit timp să citească. Se strânsese un ditamai muntele de cărți cumpărate, dar pe care nu apuca să le deschidă. Îi place că face băi luuuungi cu spumă, fără graba de a merge la somn că mâine trebuie să ajungă dis-de-dimineață la nu știu ce treabă. Îi face bine că stă nemachiată, dându-i astfel tenului răgaz să respire. Experimentează gătitul unor feluri noi de mâncare și savurează filme și seriale. Bea cafeaua fără grabă și s-a apucat să învețe o limbă nouă.

Ana în schimb e oleacă depresivă. Anxioasă. Crede că după experiența asta de stat în apartament o să devină claustrofobă. Și-a promis că se mută la casă, să aibă curte. Și-a dat seama că nu mai vrea să găsească pretexte și scuze ca să amâne lucrurile pe care și le dorește. Nimic nu e mai important ca fericirea. Și-a promis că după ce trece nebunia asta va avea curaj să facă tot ce îi trece prin cap. Vrea să călătorească și mai are în plan îndeplinirea unor dorințe mai vechi.

Cristina Durau, membra noua in blogosfera craioveana

Cristina Durau in loc de offline

În timp de pandemie #stauacasa. Am profitat câteva zile să fac curat, iar de când a început școala online îmi petrec ore întregi studiind platformele propuse de Ministerul educației, participând la webinarii, pregătind lecțiile pentru copii sau interacționand cu ei pe WhatsApp. Sper să trecem cu bine peste această perioadă și să revenim la normal cât mai curând. Aveți grijă de voi!

Din Germania

Bianca Teodorescu, membra in blogosfera craioveana din 2015

Bianca Teodorescu

Am devenit membră a comunității bloggerilor din Craiova acum 5 ani. În toți acești ani, am participat alături de colegii mei din blogosferă la nenumărate proiecte, evenimente, spectacole etc.
2020 a venit cu o surpriză neplăcută, această pandemie care ne-a oprit pentru o perioadă cât mai scurtă (sper) proiectele. Dacă această pandemie a reușit să ne îndepărteze fizic social, nu a reușit online. Acum cred că realizăm beneficiul onlinelui.

În momentul de față, eu sunt în Germania. Sunt bine, sănătoasă. Cu o săptămână înainte de a se închide granițele, am decis să rămân aici până acest virus nu va mai fi o problemă pentru noi. Este ciudat sentimentul de a nu mai putea călători. Dar avem obligația să respectăm regulile. Numai așa vom învinge virusul.

Să ne revedem cu bine și cât mai repede la un blog meet!

Catalin Obreja, membru in blogosfera craioveana din 2016

Carina Tataranu, membra in blogosfera craioveana din 2015

Carina Tataranu

Aceasta perioada este putin stranie. Desi se presupune ca am mai mult timp liber, imi petrec extrem de putin timp online. Internetul este plin de informatii, stiri, fotografii despre pandemie. Simt ca e prea mult. Asa ca ma refugiez mai mult in carti si in muzica. Uneori vad un film. Si am inceput sa rascolesc sertarul cu amintiri:
fotografii, albume de calatorie, pliante. Ma plimb din nou prin locurile pe care le-am vizitat. Imi doresc sa se termine odata totul si sa calatoresc din nou. Cel mai mult imi lipsesc calatoriile si intalnirile cu prietenii.

Din Anglia

Ianolia Marina, membra in blogosfera craioveana din 2014

Ianolia Marina in loc de offline

Salutari blogoslovite din Anglia unde situația e cât se poate de gri!

Oficial, suntem închiși în casă de opt zile, duminica trecută a fost prima zi care a început cu o răceală, nimic grav. Am avut timp sa fac curățenia generală de care nu am avut timp când ne-am mutat așa că nu e timp de plictiseală.

In rest, citesc, scriu din nou, descopăr noi pasiuni precum faptul că îmi place sa gătesc. Si ieșim din casă doar când avem nevoie de câte ceva. Sper ca toți sunteți bine si abia aștept să va revăd, sănătoși și plini de voie bună!

Laura Miricescu, membra noua in blogosfera craioveana

Laura Miricescu in loc de offline

In ultimele 10 zile am ajuns la performanta de a petrece mai mult timp cu pisicile decat cu alti oameni. De ceva vreme lucrez de acasa. In restul timpului, mi-am gasit un joc de PC, si in plus incerc sa fac toate lucrurile de care nu am avut timp pana acum. Gen reorganizat garderoba, curatenie si citit. Am ajuns la concluzia ca este greu de gasit un echilibru atunci cand esti izolat fata de societate. Imi este dor de soare, de conexiunea umana si de acel echilibru, dar #rezist.

Popescu Costinel, membru in blogosfera craioveana din 2017

Costinel Popescu

Ne-a trimis cateva mesaje melodioase pe care va invit sa le ascultati aici: https://www.facebook.com/watch/?v=766491877505011

In loc de offline, ne gasim de lucru pe-acasa

Xaara si Kinga, membre in blogosfera craioveana din 2015

Cosmin Bobonete, membru in blogosfera craioveana din 2018

Cosmin Bobonete in loc de offline

V-am cunoscut tarziu, insa ma bucur ca am facut-o, am avut parte de cateva iesiri frumoase impreuna. Astazi vom face „iesirea” in casa, pentru ca asa e mai bine pentru toti.

Nu stiu ce faceti voi in perioada asta, insa mi-ar placea sa aflu – pentru ca oricat am fi de „muncitori” din fata laptopului sau de creativi, vin momente in care ne plictisim si avem nevoie de inspiratie, unii de la altii.

Eu am incercat sa ma concentrez pe pasiunile mele, am gatit mult, adica zilnic. Asta s-a si vazut pe profilul de instagram si cel de fb. Ba chiar am pus cateva postari si pe blog. Am incercat sa mut in casa sportul pe care obisnuiam sa-l fac afara. Am avut cateva provocari aici, mi-a fost imposibil sa alerg sau sa ma plimb cu bicicleta mea noua si frumoasa in casa. Insa am gasit si adaptat idei de a face antrenamente complementare.

De vreo 2 saptamani am constant febra musculara cam prin tot corpul, asa, ceea ce nu e rau. In rest, incerc sa ma protejez pe mine, cum se vede in poza, purtand „casca”. Si pe cei dragi mie si pe cei pe care nu-i cunosc, dar de care-mi pasa. #stauacasa Sper ca sunteti ok! Va salut!

De la Cluuuj si din Craiova

Ionela Popescu, membra in blogosfera craioveana din 2015

O imagine si mai multe mesaje.

Ionela Popescu

Silvia Puiu, membra in blogosfera craioveana din 2016

Silvia si Laurentiu

De pe 13 martie s-a închis Universitatea. De pe 16 s-a dat starea de urgență si de pe 23 s-au închis parcurile în Craiova. Iar pe 25 s-au impus restricții de circulație ziua. Pe 2 martie, mi-am vizitat ultima oară părinții, aflați la 35 km de Craiova.

În această perioadă, stau acasă. Stau acasă pentru a mă proteja pe mine și pe cei dragi. Ce fac acasă se pune întrebarea. Nu e ușor, psihic vorbind. Nu mi-am mai vizitat părinții și deja le-am spus că de Paște nu voi merge la ei, de dragul lor. Vorbesc cu ei cam la 2 zile, inclusiv video și nu o uit nici pe bunica mea de 85 de ani, aflată la 50 km.

Legat de măsuri de protecție, folosesc excesiv apa și săpunul, nu îmi ating fața când ies la cumpărături. Nu fac provizii exagerate, dar cumpăr pentru o săptămână ca să pot sta mai mult acasă fără a fi nevoie să ies. Săptămâna aceasta nu am ieșit decât miercuri la un supermarket. Mi-a plăcut că oamenii nu erau lăsați să intre decât în număr mic, iar afară oamenii păstrau cam 2 metri distanță. Nu este exclus să fim infectați și să nu știm.

Acum ce fac eu cât stau acasă? Pentru a-mi păstra o rutină, am făcut un program cu activități precum:
1. Cititul. Am terminat cele două biografii ale lui Richard Branson
2. Privesc filme/seriale
3. Ascult muzică optimistă 😊
4. Donez către Crucea Roșie, dar și către alte ONG-uri care se mobilizează pentru Craiova sau și pentru Craiova
5. Discut cu familia prin telefon
6. Joc Monopoly și Trivia pe PS4 cu Laurențiu
7. Scriu pentru SuperBlog
8. Fac cercetare și scriu articole în domeniul economic
9. Păstrez legătura cu studenții mei pentru materiile pe care le predau, dar și pentru realizarea lucrărilor de licență și disertație.
10. Fac activitate fizică acasă
11. Fac curățenie
12. Învăț italiana pe Duolingo

Trebuie să fii creativ. Dar cel mai bun lucru la statul acasă e că ai ocazia să te cunoști mai bine pe tine și pe cei dragi. Ai ocazia să faci activități care îți plac și pe care înainte nu aveai timp să le faci.

Se poate si asa

Laurentiu Badea, membru in blogosfera craioveana din 2016

Am început o serie nouă de jocuri video – Yakuza. Este o poveste care se desfășoară pe durata a mai mult de șase jocuri. Il are ca protagonist pe Kiryu Kazuma. Seria de jocuri Yakuza este numai bună pentru relaxare și sesiuni lungi de stat în casă. In special pentru sumedenia de mini-joculețele pe care le include: jocuri de tip arcade,
circuit de mașinuțe, dar și poker, zaruri, tot ce ține de casino și chiar dans.

Statul acasă oferă și oportunitatea de a găsi noi metode de a scăpa de sedentarism. Încercăm să facem sport, să improvizăm exerciții de fitness. Si să ne îmbunătățim abilitățile culinare. Căutăm noi rețete pe care nu le-am încercat până acum, gătim cu mai puțin și mâncăm mai sănătos.

Pentru cei care nu sunt interesați de niciuna dintre aceste idei sau care le-au încercat deja, recomand să caute filme noi. Sau să încerce un abonament la servicii de streaming și să dea câte o șansă fiecărui film de care nu au auzit.

In loc de offline si in loc de concluzie

Daniel Botea In loc de offline

Despre mine, v-am spus ce-am facut in weekend. In rest incerc sa jonglez cu 3 chestii in acelasi timp:

  • disertatia de la masterul de Expertizare Viti-Vinicola, ceea ce implica si citit si „citit”,
  • la serviciu ma duc din 3 in 3 zile,
  • ascult muzica, fac gimnastica, vad filme, si optimizez SEO articolele de pe vremea cand blogul era pe platforma blogspot.

Spor rabdator!

P.S.

Raluca propusese sa ne vedem pe Zoom, Hangout s.a. Dar am zis sa nu ne simtim ca la serviciu. Si sa mai lasam unelte si pentru lunile viitoare.

Update:

Mihai Firica, membru in comunitate din 2014

Mihai Firica

Timp liber si #stămacasă? Am un zâmbet laaarg sub mască. Nu stiu dacă as fi venit la Craiova Blog Meet #97 sau as fi strălucit si de această dată prin absentă.

Cu trecerea timpului constat că încep să manifest o hiperactivitate. Astăzi am donat alimente pentru câtiva nefericiti din Craiova. Zilele trecute tot asa, strângând bănuti pentru Crucea Rosie si mergând acolo unde este nevoie de ajutor, organizare si optimism. Vacanta de coronavirus nu prea e vacantă si se vede altfel din #ÎnLiniaÎntâi.

Apoi agenda de la Ministerul Culturii e si mai încărcată. Majoritatea institutiilor, fie muzee sau de spectacole, trec în online. Unele având un public fidel, altele descoperind ceea ce noi făceam de mult timp si asteptam parcă să se întâmple. E ceva de povestit si astept ca lucrurile să revină la normal, toti să fie ocupati iar eu să-mi fac timp să scriu si să citesc asa cum cei mai multi fac acum.

In loc de negativ, sa facem loc gandurilor pozitive

Roxana Enache, membra in comunitate din 2018

Roxana Enache in loc de offline

Ce fac eu pe timp de pandemie? Ajut oameni si ma ajut si pe mine. Izolarea nu e usoara pentru nimeni, iar eu si echipa de psihoterapeuti cu care lucrez stim asta si incercam sa scoatem tot ce-i mai bun din asta.

Izolarea sociala ar trebui, din punctul meu de vedere, sa fie numita mai degraba izolare fizica. Pentru ca in zilele noastre, izolarea de oameni e putin posibila. Am in vedere faptul ca avem o gramada de canale prin care putem sa tiem legatura cu cei dragi, cu familia, cu prietenii.

Avem telefoane, avem internet si retele sociale, avem aplicatii dedicate apelurilor video, lucruri pe care le putem folosi tocmai ca sa nu ne izolam social. Este de inteles faptul ca termenul folosit de autoritati poate provoca anxietate si ne poate speria pentru ca el contravine unuia dintre instinctele primare ale noastre, si anume socializarea.

Hai ca se poate!

In zilele acestea parca rupte dintr-un film ce descrie apocalipsa, este esetial sa ne pastram calmul si sa ne bucuram de acest timp pe care il avem. Si cu care, cu siguranta, nu ne vom mai intalni in viitor. Este o oportunitate de a sta noi cu noi (nu suntem niciodata singuri, pentru ca in permanenta ne intalnim in mintea noastra cu gandurile proprii). Si de a sapa in adancul nostru ca sa ne cunoastem mai bine, sa analizam ce stim noi sa facem mai bine. Si sa ne hranim sufletul facand ce ne place noua mai mult.

Este o perioada in care ne redescoperim si in care ne reinventam. Eu stiu lucrurile astea si imi doresc sa imprastii aceste constientizari si altora. Este important pentru sanatatea mintala a fiecaruia dintre noi sa privim aceasta izolare ca pe un lucru bun si nu ca pe unul rau.

Asadar, ceea ce fac eu in aceasta perioada este sa facilitez un grup de suport pentru oamenii care se simt afectati de aceasta pandemie in orice fel.

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.