Cunoaste cineva bolnavi de coronavirus vs covidu’ legislativ de weekend

Tocmai cand ma bucuram ca Romania coboara pe o panta ascendenta cu infectarile Covid-19, a venit covidu’ legislativ din weekend. Ca tot zicem despre cele 3 frici care au tinut lumea acasa. Ei bine, tocmai s-a confirmat ca frica de amenzi a functionat bine inainte. A propos de confirmari, cunoaste cineva bolnavi sau chiar decedati de la coronavirus? Daca n-ati intalnit intrebarea asta, sunteti degeaba pe pamant.

Vin intrebari in rosu-alb Cunoaste cineva bolnavi sau morti de coronavirus?

Cunoaste cineva bolnavi sau morti de coronavirus?

Am vazut prima data intrebarea in comentarii referitoare la anunturile privind numarul de infectari si de decese. Erau unii care ziceau ca nu cred acele cifre, pentru ca ei nu stiu pe nimeni bolnav sau decedat. Asta desi cifrele oficiale arata mii de persoane.

Se mai nimereau printre cei care urmareau comentariile care sa spuna ca da, ei cunosc o ruda sau un prieten care e in spital. Toma necredinciosii de serviciu ziceau atunci ca ei nu-l cunosc pe cel care a raspuns. Ori comentau jignitor si intrebau cu cat a fost platit sa umfle gogoasa minciunilor.

Din categoria asta este soferul de tir din Gorj care intreba pe Facebook, „ca sa nu moara prost”„A vazut cineva un om bolnav s-au un om mort de la Corona?”

N-a mai apucat sa afle raspunsurile de la altii, pentru ca a fost rapus de coronavirus in Franta…

Ce poti sa-i explici unei persoane cu astfel de convingeri? Daca mintea a ramas la nivel comunal, unde fiecare cunoaste pe fiecare, e greu sa-i explici ca exista altceva in afara perimetrului.

„De-al cui esti, maica” pe care-l mai intalnesti pe la tara, s-a extins la nivel de tara.

Am mai auzit la radio un comentariu tot de la un tirist. Dom’le, noi suntem 100 de colegi la firma, colindam prin toata lumea si n-are nimeni nimic. Daca era ceva, aveam si noi.

I-as da exemplul colegului de la Gorj si nu i-as dori sa se schimbe situatia la ei la firma.

Covidu’ legislativ de weekend

In situatia in care unii cred in teoria conspiratiei si nu cred in existenta pandemiei, au aparut manifestarile de weekend.

In lipsa amenzilor pe timpul (co)vidului legislativ de weekend, unii si-au cam dat in petec. De la protest si imbratisari in Piata Victoriei, pana la petrecere cu sute de participanti in Parcul Herastrau.

Ce sa le spui acestor oameni pe care-i deranjeaza si termoscanerele? Nu mai vorbim despre tehnologia 5G sau despre pamantul plat.

5G si pamantul plat

Revenim pe pamant cu intrebarea: cunoasteti pe cineva care s-a imbolnavit de la Coronavirus?

Daca as zice ca stiu o prietena al carui unchi este in spital, tratandu-se in urma infectarii cu Covid-19? Ar fi prea „ruda babei dupa unchias”.

Asa ca de-acum intainte voi raspunde la intrebarea „cunoaste cineva bolnavi de coronavirus” cu numele unei persoane despre care cred ca au auzit toti.

Bendeac a fost infectat cu coronavirus, impreuna cu membrii familiei sale. Din senin s-a trezit cu toate simptomele: dureri musculare, oboseala accentuata, fara gust si fara miros.

Familia lui Bendeac a luat virusul la inmormantarea bunicului, de la preotul care a oficiat slujba.

Coronavirus la 3 pasi. Atentie la dulciuri!

Spor prevazator!

4 Comments

    • Daniel Botea
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.