Iar se intampla sa se nimereasca Miercurea fara carne in delegatie. Asa ca mi-am adaptat ingredientele la situatie si am pregatit un meniu de canicula. Nu stiu cum e la voi, dar prin Oltenia ne topim incet.
Meniu de canicula
Pentru de dimineata am avut salata orientala. Rece, facuta de aseara, ca sa ma racoresc pentru inca de dimineata. Adica am fiert cartofii inca de aseara. Iar azi am mai adaugat doar ceapa, patrunjel, masline, sare, ulei de masline si lamaie. Si ierburi de provence 🙂
Tot de dimineata mi-am facut oua ochiuri si mamaliga coapta. Nu le-am mancat, ci mi-am pregatit meniul pentru masa de pranz.
Pana la pranz insa, in intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat o para (de la tara) cu ciocolata neagra (de la Heidi).
Stiind ca pranzul ma prinde in delegatie, am savurat ouale ochiuri si mamaliga reci, ca sa mai uit de temperatura de-afara.
Pentru seara ma opresc la o supa de galusti. Daca ar fi fost ciorba de legume as fi mancat-o rece, insa supa trebuie incalzita 🙁
Completez cu o salata adevarata de rosii. Sau salata de rosii adevarate, cum vreti sa spuneti. Oricum le-ati zice, sunt reci si proaspete. Sunt rosi din gradina de la tara, adica zemoase, aromate si gustoase. Cu nimic nu se compara.
In afara de faptul ca sunt reci si gustoae, rosiile sunt bogate in antioxidanti si vitamine, avand multe beneficii sanatoase pentru organism.
In salata de rosii mai adaug sare, ceapa, masline, ulei de masline si ceva verdeata. De multe ori imi place sa pun si 2 picaturi de zeama de lamaie si un ardei iute.
Iar ca sa fie racorirea evidenta, merge o bucata de lubenita brumata cu Ouzo picurata. Asta ca sa-mi treaca de caldura si de dor de Grecia.
Mai pe seara bag si-o bere cu alune la meciurile din Europa League.
Voi cu ce meniu v-ati racorit azi?
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei